پردهبرداری از توطئه ضد ایرانی آژانس
گروه بین الملل
به نظر میرسد رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی درصدد آن است تا در دقیقه نود مذاکرات وین، نقش مخربی که از سوی ایالاتمتحده آمریکا به وی سپردهشده را اجرایی کند. بر اساس نقشه مشترک واشنگتن و آژانس، قرار است مقامات این سازمان ظاهرا بینالمللی، درازای احیای برجام، تعهدات بیشتری را در قبال مناسبات ایران و آژانس، بر تهران تحمیل کرده و تعهداتی را در خصوص «دسترسیهای بازرسان آژانس» از کشور نان بگیرند. این بازی آژانس، در طول سالهای گذشته نیز مسبوق به سابقه بوده است اما اکنون، در مذاکرات وین اوج گرفته است.
گروسی در آخرین اظهاراتش چه گفته است؟
مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، رافائل گروسی، در گفتوگو با فایننشال تایمز فعالیتهای اتمی ایران را «بسیار نگرانکننده» توصیف کرد، زیرا این کشور به گفته او اینک دیگر غنیسازی اورانیوم را در سطحی انجام میدهد که «کشورهای دارای سلاح اتمی بدان دستیافتهاند.»
بر اساس گزارش رادیو فرانسه، جمهوری اسلامی ایران که در پی خروج آمریکا از برجام از ماه می سال ٢٠١٩ به اینسو اندکاندک تعهدات خود در این توافق را کنار گذاشت، علاوه برافزایش تولید و انباشت اورانیوم غنیشده، اینک سطح غنیسازی را نیز به ۶٠ درصد رسانده است. رافائل گروسی با تأکید بر اینکه این میزان «تقریبا کیفیت اورانیوم نظامی» است، یادآوری میکند که اورانیوم مورداستفاده در نیروگاههای اتمی تنها ٢ تا ٣ درصد غنیشده است.اظهارات مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی همزمان با مذاکرات جاری در وین میان جمهوری اسلامی ایران و آمریکا که از طریق کمیسیون مشترک برجام به ریاست اتحادیه اروپا انجام میگیرد، از اهمیت بسیار برخوردار است. رافائل گروسی میگوید: «غنی کردن [اورانیوم] به میزان ۶٠ درصد از سوی یک کشور، مسئلهای بسیار جدی است. تنها کشورهایی که سلاح اتمی دارند به این میزان از غنیسازی دست میزنند.ایران کاملا از «حق مطلق» توسعه برنامه هستهای خود برخوردار است، اما با تأکید میگوید که غنیسازی اورانیوم در این سطح «باید زیر نظر قرار گیرد».
گروسی رسما دروغ میگوید
واقعیت امر این است که آژانس بینالمللی انرژی اتمی در عین تأکید بر«حق مطلق» ایران در توسعه برنامه هستهای خود، به بهانهها و عناوین مختلف آن را محدود میسازد. حتی در حوزه «تحقیق و توسعه» نیز سختترین محدودیتهای ممکن علیه کشورمان تحمیلشده است. بنابراین، بهتر است مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی جهت لاپوشانی اقدامات ضد ایرانی خود، بهدروغ متوسل نشود. هرچند ایران اعلام کرده است که در صورت انجام تعهدات از سوی دیگر طرفین امضا کننده برجام و بهویژه آمریکا، این کشور نیز به تعهدات خود در این توافق عمل خواهد کرد و بیشتر اقدامات ایران در عبور از این تعهدات قابل بازگشت است، اما ازنظر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پیش رفتن تا این درجه از غنیسازی «مسئلهساز است».
بااینحال، رافائل گروسی کمترین سخنی از خرابکاری رژیم صهیونیستی در نطنز( که منجر به واکنش قاطعانه جمهوری اسلامی ایران در آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی شد) به میان نمیآورد. بدون شک،کشورمان کاملا محق است که خسارت ناشی از خرابکاری هستهای آمریکا در نیروگاه نطنز را جبران کند. استفاده از نسل جدید سانتریفیوژها و غنیسازی ۶۰ درصدی، اقداماتی کاملا طبیعی و فوری در مواجهه با حادثه نطنز بوده و توجیهی کاملا فنی و حقوقی دارد.
ایران هراسی آژانس
رافائل گروسی میگوید «برنامه اتمی ایران [در این مدت] پیش رفته و تکاملیافته و بازگشت آن به سطح ٢٠١۵ ناممکن است. آنچه میتوان کرد این است که فعالیتهای این کشور در این زمینه را به سقف تعیینشده در توافق ٢٠١۵ محدود ساخت.وقتی دانش و توانایی اینگونه عملیات کسب شد، دیگر این توانایی باقی است و تنها راه مراقبت دیدهبانی و کنترل است.»
استفاده خاص رافائل گروسی از واژگان« دیدهبانی» و «کنترل» باهدف وادارسازی کشورمان در خصوص ارائه دسترسیهای بیشتر به آژانس بینالمللی انرژی اتمی صورت میگیرد. آژانس بینالمللی انرژی اتمی، از یکسو باید هزینههای رفتار غیرمسئولانه و ریاکارانه اخیر خود را در تقابل با کشورمان بپردازد و از سوی دیگر، بهخوبی درک کند که هزینههای بازی در زمین آمریکا برای این نهاد، سنگین و در مواردی غیرقابلجبران خواهد بود.بهترین و مؤثرترین راه مواجهه با جوسازیهای اخیر آژانس، رصد اهداف کلان، میانمدت و کوتاهمدت آمریکا و متحدانش
( در خصوص صدور قطعنامه ضد ایرانی اخیر در شورای حکام) و طراحی پاسخهای قاطعانه،هوشمندانه و مناسب نسبت به آنهاست. به عبارت بهتر، باید در رصد رفتارهای اخیر آژانس، آن را قطعهای از پازل «تقابل تمامعیار آمریکا با ایران» تلقی کرده و از همین منظر، پاسخ یا پاسخهای احتمالی خود به این نهاد و بازیگردانان غربی آن را طرحریزی و اجرا کنیم.درهرحال، نباید در مقابل اقدامات ضد ایرانی آژانس، ذرهای کوتاه آمد.
قاعدهای که نباید فراموش شود
تفکیک بازی آژانس بینالمللی انرژی اتمی و ایالاتمتحده آمریکا «خبط بزرگ استراتژیک» است که نباید در محاسبات راهبردی و استراتژیک ما فراموش شود. بدون شک انهدام «پازل استراتژیک غرب » در قبال کشورمان ،اصلیترین وظیفه همه ارکان نظامی، دیپلماتیک و اجرایی کشورمان محسوب میشود.در این منظومه، نمیتوان نقش آژانس و بازی خاص آن در زمین واشنگتن را نادیده انگاشت. در این خصوص، آژانس حکم یک سازمان بینالمللی مستقل را نداشته و بهمثابه یک کاتالیزور یا عامل تسریعکننده، در خدمت اهداف مشترک آمریکا و اتحادیه اروپا ایفای نقش میکند. تحلیل سخنان اخیر رافائل گروسی نیز باید در همین چارچوب و قالب صورت گیرد. درهرحال، باید بهصورت خاص مراقب ورود غیرمسئولانه و هدفمند مقامات آژانس به صحنه مذاکرات وین بود. این ورود، نه در راستای احیای واقعی توافق برجام، بلکه باهدف امتیازگیری از ایران به بهانه بازگشت آمریکا به برجام صورت میگیرد. اصلیترین دغدغه کشورمان در برهه فعلی، تقویت مؤلفههای «مقاومت فعال» و افزایش هزینههای مشترک آمریکا و دو متحد آن ( اتحادیه اروپا و آژانس بینالمللی انرژی اتمی) در صورت تقابل با حقوق مسلم ملت ایران است. این قاعده نباید فراموش شود.
آژانس انرژی اتمی , گروسی , مذاکرات وین
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.