پتک هکرها بر سر کاخ سفید
گروه بین الملل
حملات سایبری گسترده به آمریکا و وزارتخانه ها و نهادهای امنیتی و اطلاعاتی مختلف آن، این کشور را در بحرانی سخت قرار داده است. در آینده ، احتمالا شاهد افشای اطلاعات مهم و تکان دهنده ای در خصوص فعالیتهای آمریکا در حوزه های مختلف باشیم. برخی تحلیلگران معتقدند که هکرها، اکنون به محرمانه ترین اطلاعات ممکن در خصوص فعالیتهای مخرب هسته ای ، نظامی، تسلیحاتی، امنیتی و اقتصادی آمریکا دست پیدا کرده اند و همین مسئله در آینده، به پاشنه آشیلی برای حاکمیت ایالات متحده تبدیل خواهد شد. حجم این اطلاعات به اندازه ایبالاست که افشای آن ها سالها به طول خواهد انجامید. نهادهای امنیتی آمریکا در خصوص این حملات سایبری گسترده سکوت کرده اند. نکته جالب توجه اینکه سازمان سیا و پنتاگون، خود نیز نتوانسته اند در مقابل حملات فوق حرفه ایاخیر هکرها جان سالم به در ببرند و بسیاری از اطلاعات آنها در اختیار هکرها قرار گرفته است. اکنون شاهد وقوع بحرانی در آمریکا هستیم که مواجهه با آن، چه از سوی جمهوریخواهان و چه از سوی دموکراتها ناممکن به نظر می رسد!
حملات سایبری گسترده به آمریکا
با گذشت چند روز از اولین گزارش حمله سایبری به نهادهای دولت آمریکا، سازمانهای اطلاعاتی و امنیتی این کشور میگویند این حملات ادامه دارد و به دلیل پیچیدگی و گستردگی میزان خسارات ناشی از آن همچنان نامعلوم است.FBI (پلیس فدرال آمریکا)، مدیر اطلاعات ملی و آژانس امنیت سایبری و زیرساختی آمریکا در بیانیهای مشترک اعلام کردند کارگروه ویژهای برای پاسخ به این حملات پیچیده که آن را قابل توجه و مستمر خواندهاند، تشکیل دادهاند.
این حملات از ماهها پیش در جریان بودهاند. گفته میشود هکرها در ماه مارس (نیمه دوم اسفند-نیمه اول فروردین) درج بدافزار را در به روزرسانیهای نرمافزاری شرکت فناوری آمریکایی «سولار ویندز»- که بخش دولتی و مشتریان خصوصی آمریکایی از نرمافزار Orion این شرکت برای مدیریت شبکههای خود استفاده میکنند- آغاز کردند.
یک روزنامه انگلیسی نوشت عاملان حمله سایبری به نهادهای مختلف آمریکا در طول چند ماه اطلاعات را با دقت استخراج کرده و ردپای خود را پاک کردهاند. با مشخص شدن گستردگی حملات سایبری اخیر علیه نهادهای مختلف در آمریکا، گمانهزنیها درخصوص عمق نفوذ به اسرار دولتی آمریکا شدت گرفته است.به گزارش فارس و به نقل از روزنامه «گاردین»، گفته میشود در پی حملات سایبری اخیر به نهادهای دولتی آمریکا، ممکن است از اسرار هستهای تا اطلاعات مربوط به واکسن کرونا به سرقت رفته باشند.هکرهایی که این حمله را انجام دادهاند ماهها زمان داشتهاند با دقت اطلاعات را استخراج کنند و حتی ردپای خود را به شکل پیچیدهای پاک کردهاند.
نهادهایی که مورد حمله هکرها قرار گرفته اند
نهادهای دولتی مختلف مانند وزارت خزانهداری و تجارت و دهها واحد خصوصی و دولتی از جمله اهداف این حمله سایبری بودهاند که گفته میشود از ماه مارس (اسفند و فروردین) از طریق بهروز رسانی نرمافزار تجاری «سولار ویندز» مورد نفوذ قرار گرفتهاند. بیانیه دولت آمریکا نشان میدهد که حتی پنتاگون نیز از این نرمافزار استفاده کرده است اما این نهاد از توضیح درباره هک شدن سیستمهای آن به خاطر «مسائل امنیتی عملیاتی» طفره رفت. «کریستوفر میلر» سرپرست وزارت دفاع آمریکا روز سهشنبه گذشته در مصاحبهای گفت: شواهدی از درز کردن دادههای حساس این وزارتخانه وجود ندارد. نکته جالب توجه اینکه وزارت انرژی و آژانس امنیت ملی آمریکا نیز هدف این حملات قرار گرفته اند.
حمله ای که در ۳۰ سال اخیر بی سابقه بوده است
«توماس رید» کارشناس جنگ سایبری دانشگاه جان هاپکینز در این خصوص گفت: این حمله سایبری را میتوان با عملیات سه ساله روسیه علیه اهدافی در آمریکا نظیر ناسا و پنتاگون مقایسه کرد که در دهه ۱۹۹۰ رخ داد.
تحقیقات درباره حجم اطلاعات ربوده شده از نهادهای آمریکایی نشان میدهد اگر تمام آنها بر روی کاغذ چاپ شوند، ارتفاع این کاغذها
سه برابر ارتفاع بنای یادبود واشنگتن خواهد بود.توماس رید در این خصوص گفت: «اسنادی به ارتفاع چند برابر بنای یادبود واشنگتن، احتمالا تخمین واقعبینانهای از حجم اطلاعاتی که از نهادهای مختلف دولتی به سرقت رفته را نشان میدهد».
او در ادامه گفت: «آنها چطور [از این اطلاعات] استفاده خواهند کرد؟ خود آنها هم به احتمال زیاد هنوز این را نمیدانند».
رد ادعای آمریکا از سوی کاخ کرملین
دولت آمریکا تا کنون درباره اینکه چه نهادهایی مورد حمله قرار گرفتهاند جزئیاتی منتشر نکرده و قربانیان بخش خصوصی نیز پا پیش نگذاشتهاند اما به گفته رید، پیمانکاران حوزه دفاعی و ارتباط از راه دور از جمله اهداف محبوب جاسوسان سایبری مورد حمایت دولتهای خارجی هستند.با اینکه این هکرها ردپایی از خود برجای نگذاشتهاند، کارشناسان امنیت سایبری آمریکا مدعی هستند روشهایی که توسط آنها به کار گرفته شده است، مشابه تکنیکهای آژانس اطلاعات خارجی روسیه است. ادعایی که از سوی کاخ کرملین رد شده است.به گزارش روزنامه انگلیسی «فایننشال تایمز»، کارشناسان امنیت سایبری در تلاش هستند میزان خسارت وارده در نتیجه این حملات را که گفته میشود ماهها در جریان بوده و اولین بار شرکت آمریکایی امنیت سایبری «فایر آی» اعتراف کرد قربانی آن بوده، ارزیابی کنند.
اولین بار روز یکشنبه ۲۳ آذر، خبرگزاری «رویترز» در گزارشی از حمله یک گروه هکری پیچیده به وزارت خزانهداری آمریکا و یک سازمان آمریکایی مسئول درباره تصمیمگیری در خصوص سیاستهای اینترنت و ارتباطات خبر داد.بعد از آن خبرگزاری رویترز گزارش داد که وزارت امنیت داخلی آمریکا هم که خود مسئول امنیت سایبری سازمانها و نهادهای آمریکایی است هدف حمله سایبری قرار گرفته و هکرها توانستند به ارتباطات داخلی این وزارتخانه دسترسی پیدا کنند. رویترز افزودکه این نفوذ بخشی از حمله سایبری است که روز یکشنبه گذشته وزارت خزانه داری و تجارت آمریکا را نیز هدف قرار داده بود.بعدها این حملات به دیگر نهادها و وزارتخانه ها نیز تسری پیدا کرد.
به نوشته رویترز، هکرها به نرمافزار «آفیس ۳۶۵» شرکت مایکروسافت، مورد استفاده اداره مخابرات و اطلاعات ملی آمریکا نفوذ کردند و ایمیلهای کارکنان این اداره ماهها از سوی هکرها رصد میشد.روزنامه نیویورک تایمز نیز تأکید کرده است که وزارت امور خارجه و پنتاگون از جمله نهادهایی هستند که هکرها توانستهاند بهصورت موفقیت آمیزآنها را هک کنند.
آمریکا , حملات سایبری , کاخ سفید , هک , هکر
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.