پایان وقتکشی، عمل دربرابر عمل
حانیه مسجودی
زیادهخواهی و زیادهگویی کشورهای غربی پایان ندارد. دقیقا پس از تصویب قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریمها در مجلس شورای اسلامی، طرفهای غربی توافق بیفرجام برجام از گامهای کاهش جمهوری اسلامی ایران ابراز نگرانی کرده و مدعی شدند که اقدامات ایران ناقض برجام است.
همان کشورهایی که طی ۵ سال اخیر به هیچیک از تعهدات برجامی خود عمل نکرده و حتی پس از خروج آمریکا از برجام آنطور که به گامهای کاهشی ایران حدود یکسال و نیم پس از این خروج واکنش نشان دادند، موضع خاصی اتخاذ نکردند.
آلمان، انگلیس و فرانسه دقیقا پس از خروج آمریکا منتظر ثمره دادن اقدامات و وقتکشیهای خود نشستند و حال که ایران در واکنش به اقدامات غیرقانونی آنها ازجمله خروج آمریکا و نقض برجام بی عملی طرفهای غربی و معطل ماندن در توافقی که سالها برای آن وقت صرف شد
گامهای کاهشی ابتدایی را یک سال و نیم پس از خروج آمریکا برداشت. اما این اقدام نیز از زورگویی غربیها کم نکرد.
بنابراین مجلس شورای اسلامی در اواسط سال پنجم بدعهدی طرفهای برجامی درصدد بررسی طرحی تحت عنوان اقدام راهبردی برای لغو تحریمها بر آمد.
همین رویکرد برای آغاز گام بعدی غربیها کافی بود تا مرحله دوم برنامه محدودیت و فشار به ایران را آغاز کنند. هدفی که همان ابتدای برجام نیز به باتوجه به سبقه آنان به چشم میخورد.
در همین راستا ایران گامهای کاهشی خود را طبق قانون مصوب مجلس آغاز و غنی سازی اورانیوم را به ۲۰ درصد رساند. گام بعدی اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی بود که طبق این مصوبه در ۶ اسفندماه متوقف شد.
چند روز بیشتر به اجرای ماده ۶ قانون مصوب مجلس نمانده بود که مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به ایران سفر کرد و پس از سفرش اعلام کرد که متأسفانه اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف خواهد شد.
زیادهخواهیهای بیپایان غربیها
گروسی همچنین در روزهای اخیر و بعد از سفر به تهران عدم توافق با ایران را مواجهه با وضعیتی جدید دانست و گفت: لغو اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی توسط ایران «خسارتی مهم» برای جامعه بینالمللی است.
او تأکید کرد: در صورت عدم توافق آمریکا و قدرتهای جهانی با ایران بر سر برنامه هستهای این کشور، جامعه بینالمللی با یک «وضعیت کاملا جدید» مواجه خواهد شد.
در همین بین وزیرامورخارجه آلمان نیز تأکید کرده است که درباره بازگشت آمریکا به برجام گفتوگو میکنیم.
او اما در نهایت طوری سخنانش را بیان کرد که گویا ایران چارهای جز پذیرفتن پيشنهادات آمريكا ندارد. ماس گفت: در نهایت، ایران باید درک کند آنچه که مهم است کاهش تنش بوده و پیشنهاد دیپلماسی، خصوصا از جانب آمریکا که روی میز است را بپذیرد.
وی همچنین تصریح کرد: میخواهیم در سه ماه آینده با سایر شرکایمان در توافق هستهای در مورد نحوه بازگشت گام به گام آمریکا به این توافق گفتوگو کنیم.
در اظهارات سران اروپایی عبارت بازگشت گام به گام آمریکا به برجام به چشم میخورد و این روزها نیز تشدید شده است.
این مواضع در حالی است که جمهوری اسلامی ایران به جدیت تأکید کرده است که شرط بازگشت به برجام در ابتدا بازگشت آمریکا به این توافق و اجرای تعهداتش و راستی آزمایی آنها خواهد بود و پس از آن ایران به تعهدات برجامی خود عمل میکند.به دنبال همین موضوع نماینده ایران در سازمان ملل
بار دیگر تأکید کرد: تحریمها ظرف سه ماه آینده برداشته شوند.نماینده ایران در سازمان ملل گفت: لغو تحریمها را در سه ماه آینده خواستاریم و اگر این اقدام انجام شود، ایران بر اساس تعهداتش رفتار خواهد کرد.
اما در نهایت آمریکا در روزهای اخیر هنوز از موضع خود کوتاه نیامده و باوجود خروج یک طرفه از برجام، مدعی شده است که ایران با تعهدات خود فاصله زیادی دارد.
از طرفی نیز سخنگوی کاخ سفید با متهم کردن ایران مدعی شده است که ایران هنوز با تعهدات خود در برجام فاصله زیادی دارد و منتظر پاسخ ایران به دعوت اروپا برای برگزاری نشست هستیم چراکه آمریکا موافقت خودش را با دعوت اروپا برای انجام گفتوگوهای دیپلماتیک ابراز کرده است. او همچنین گفته است که ما اقدامی برای برداشتن تحریمها آنطور که درخواست شده انجام ندادهایم.در روزهای اخیر نیز خبر آمد که آمریکا و اسرائیل تصمیم گرفتهاند کارگروه مشترکی را که قبلا در دوران اوباما برای رایزنی درباره ایران تشکیل شده بود احیا کنند. نخستین گفتوگوهای دو طرف در مورد برنامه هستهای ایران خواهد بود.
حال پس از اجرای قانون مصوب مجلس بر دلبستگان غرب مشخص شد که حتی با وجود مقاومت ایران آنها بازهم از زیاده خواهی خود دست نمیکشند و قوی بودن ایران میتواند برگ برندهای برای چانه زنی مقابل نظام سلطهای باشد که ۴۰ سال است درتلاش برای به زانو در آوردن نظام جمهوری اسلامی است. بنابراین ادامه مسیر مقاومت و عمل مقابل عمل، استراتژی دقیق و منطقی برای رویارویی با زورگویان جهانی است.
آمریکا , اروپا , برجام , حانیه مسجودی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.