پارلمان در دل سرزمین گنجهای پنهان
گروه سیاسی
سفر به سیستان و بلوچستان، دومین سفر نظارتی رئیسمجلس است که از روز دوشنبه و به مدت سه روز آغاز شد و قرار است محمدباقر قالیباف در این سفر بهعنوان سکاندار قوه مقننه از نزدیک مسائل را رصد و موردبررسی قرار دهد.
همین موضوع میتواند گامی روبهجلو در راستای شناسایی کمبودها در حوزه قوانین و مصوبات مربوط به هر استان یا ریشهیابی مسائل مبتلابه شهرهای کشور باشد.
گرچه پیشازاین نیز سفر رئیسمجلس به مازندران با هدف شرکت در یادواره شهدای هادیشهر صورت گرفت و در خلال آن با برگزاری جلساتی به مشکلات استان رسیدگی شد بااینحال نگاهی به دو استان خوزستان و سیستان و بلوچستان که مقصد اصلی سفرهای نظارتی رئیسمجلس در ماههای اخیر بوده، نشان میدهد سفرهای نظارتی با راهبرد مشخصی در حال پیگیری است تا مناطق محروم یا دور از مرکزیت نهادهای حاکمیتی و تصمیمگیر را بهدلیل عدم دسترسیشان به مسئولان یا مغفول ماندن مسائل چنین مناطقی از دید آنان، در اولویت پیگیری و حل مسائل قرار دهد.
*اظهارات قالیباف درباره روند سفرهای نظارتی
موضوعی که اظهارات رئیسمجلس در هنگام ورود به فرودگاه چابهار نیز مؤید همین نکته است. وی دراینباره اظهار کرده که حداقل یک ماه پیش از حضور در هر استان برای نظارت میدانی موضوعات مختلف استان در مجلس با حضور کمیسیونهای مربوطه و نیز استاندار، مجمع نمایندگان استان و نیروهای جهادی استان بررسی میشود.
قالیباف همچنین اعلام کرد که در بررسیهای پیش از سفر، گزارشهای دیوان محاسبات و سازمان بازرسی از پروژههای استان نیز موردتوجه قرار میگیرد و در حین سفر هم بررسی میدانی این گزارشها در دستور کار است و در پایان سفر هم یک جمعبندی با حضور بخشهای مختلف خواهیم داشت.
*راهاندازی سامانهای جهت دریافت اطلاعات نظارتهای میدانی
گرچه برخی از جریانات داخلی سعی دارند با سیاسیکاری بهنوعی سفرهای نظارتی رئیس مجلس را زیر سؤال برده و مثبت و سازنده بودن اصل این اقدام و ارتباط تنگاتنگ پارلمان با مردم را به حاشیه ببرند و آن را اقدامی نمایشی بخوانند، بااینحال اظهارات مطرحشده از سوی نمایندگان مجلس پیرامون این موضوع نشان میدهد که هرکدام از آنان بهعنوان نماینده استان خود از چنین حرکتی و دیده شدن مسائل استانها رضایت دارند و سفر قالیباف به دیگر شهرها میتواند دیدگاهی جامع برای ایفای وظیفه قانونگذاری و نظارتی به مجلس بدهد. چنانکه راهاندازی سامانهای جهت دریافت اطلاعات نظارتهای میدانی توسط نمایندگان در همین راستاست و طبق گفته مجتبی یوسفی نماینده اهواز، اطلاعات مربوط به هر نظارت میدانی در سامانهای بارگذاری میشود و در اختیار نمایندگان قرار میگیرد تا زمان بررسی طرحها و لوایح مربوط به این مسائل و بهخصوص زمان بررسی بودجه، به مشکلات مناطق، توجه ویژهتری صورت بگیرد و بر اساس واقعیات تصمیمگیری شود.
*حساب پشت میزنشینی با عقلانیت جداست
از سوی دیگر، سفر رئیسمجلس و هیئت همراه که به دعوت مجمع نمایندگان سیستان و بلوچستان صورت گرفته و در راستای تداوم اجرای وظایف نظارتی مجلس و بازدید از زیرساختها، بررسی نیازها و مشکلات این استان و روند اجرایی پروژهها بود، واکنشهای زیادی را در فضای مجازی به دنبال داشت و بسیاری سعی کردند با نوشتن تويیتهایی اقدام رئیس مجلس در سفرهای نظارتی را به ماجرای بازدید وی از بخش ویژه کرونای بیمارستان امام خمینی و غیرعقلانی خواندن آن از سوی رئیسجمهور ربط دهند و بگویند حساب پشت میزنشینی با عقلانیت جداست.
بهطور مثال، کاربری در پیامی درباره همین موضوع نوشت: «دیدن این صحنهها اعتماد مردم رو برمیگردونه، اینکه میدانی و از نزدیک با مشکلات مردم روبهرو بشی فقط از کسانی برمیآید که تن را به آب میزنن و از سیل نمیترسند.» یا کاربر دیگری هم با اشاره به سخنان رهبری نوشت: «ترسوهایی که ادای عقلانیت را درمیآورند، جهاد و خدمت به مردم قالیباف را تحمل نمیکنند و کنایه میزنند.»
گرچه در روزهای اخیر در پی بازدید رئیسمجلس از بخش کرونای بیمارستان امام خمینی، حامیان دولت دور تازه فضاسازیهای رسانهای را نسبت به این اقدام قالیباف کلید زدند و حتی در اظهاراتی کنایهآمیز آن را غیرعقلانی دانستند اما سخنان روز دوشنبه رهبرمعظم انقلاب آب پاکی را بر دستان آنها ریخت و اعلام کرد که ترس را نباید به معنای تعقل یا عاقل بودن دانست.
سخنان رهبر انقلاب بهصورت ضمنی پایکار بودن مجلس در توجه به مسائل و میان مردم بودن را تأیید کرد و به مسئولان گفت که حتی در شرایط کنونی کشور هم نباید به بهانه کرونا از توجه به مشکلات و فعالیت مضاعف غافل شد. البته از سویی هم، مسیر و تعریف مشخصی از عقلگرایی را پیش روی مسئولان گذاشت.
علاوه بر آن، سخنان رهبر انقلاب که گفتند همه بدانند علاج مشکلات در داخل کشور است، بهنوعی آن دسته از دولتمردان را که آدرس مشکلات کنونی کشور را تحریم و عوامل بیرونی معرفی میکنند به داخل و عملکرد خودشان ارجاع داد تا با فعالیت بیشتر حلال مشکلات باشند. موضوعی که میتوان ردپای آن را در تفاوت نوع دیدگاه و رفتار رؤسای قوا هم مشاهده کرد.
در ماههای اخیر رؤسای قوه مقننه و قضائیه با تشدید فعالیتها و سفرهای نظارتی خود درواقع کلید حل مشکلات را در داخل دیدند و تلاش کردند در همین راستا گامهای مؤثری بردارند اما رئیس قوه مجریه با گذاشتن بنای فکری و عملکردی دولت خود بر عوامل بیرونی و مشخصا اقدامات آمریکاییها، بهنوعی در برخورد با مشکلات منفعلانه عمل کرد و در این راه حتی حامیان دولت نیز تلاش کردند اقدامات قالیباف یا رئیسی را به چالش بکشند و آن را نمایشی یا انتخاباتی بدانند.
رئیس مجلس , سیستان و بلوچستان , قالیباف
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.