پاتک اقتصادی چین به دولت جدید آمریکا
گروه بینالملل
چین و اتحادیه اروپا پس از نزدیک به هفت سال مذاکره در آستانه عقد توافقنامه حمایت متقابل از سرمایهگذاری هستند که میتواند به سالها تبعیض اعمالشده علیه کارآفرینان و سرمایهگذاران اروپایی فعال در بازار چین پایان دهد.کشورهای عضو اتحادیه اروپا با اعلام حمایت سیاسی از محتوای توافقنامه سرمایهگذاری که بر مبنای مذاکرات بروکسل و پکن حاصل شده، راه را برای نهایی شدن این توافق بین بزرگترین بلوکهای اقتصادی جهان باز کردند؛ توافقی که بر مبنای ۳۵ جلسه مشترک که از سال ۲۰۱۳ آغاز شده، در آستانه تأیید و تصویب نهایی قرار گرفته است.
به گزارش یورونیوز، تلاش اتحادیه اروپا از انعقاد این توافقنامه برقراری تجارت آزاد با چین نیست بلکه هدف تضمین شرایط عادلانه و شفاف فعالیت کارآفرینان به هنگام سرمایهگذاری در اتحادیه اروپا و چین است.اتحادیه اروپا از طریق این توافقنامه قصد دارد، چین را وادار کند تا در قبال کارآفرینان و سرمایهگذاران اروپایی رفتاری مشابه با آنچه با کارآفرینان و سرمایهگذاران چینی در اروپا میشود، در پیش بگیرد. همچنین در متن این توافقنامه از چین خواسته شده تا مالکیت معنوی شرکتهای اروپایی را تضمین کند، انتقال اجباری فناوری توسط سرمایهگذاران و کارآفرینان اروپایی را ممنوع کرده، قوانین شفافی برای پرداخت یارانه به شرکتهای دولتی وضع کند و نسبت به حفاظت از محیطزیست نیز متعهدتر باشد.بروکسل همچنین از پکن خواسته تا هر هشت کنوانسیون «حقوق بنیادین نیروی کار» که توسط سازمان بینالمللی کار(ILO) تصویب شده، به رسمیت بشناسد. هرچند چین تاکنون چهار کنوانسیون را تصویب کرده ولی اتحادیه اروپا بهطور خاص بر منع کار اجباری و تضمین آزادی فعالیت اتحادیههای کارگری در چین اصرار دارد.در مقابل، چین نیز همزمان با ادامه جنگ تجاری با ایالاتمتحده، در صدد جذب اروپائیان به اردوگاه خود است. همچنین پکن از عدمحمایت اروپائیان از حضور شرکتهای چینی در بخشهای «استراتژیک» ناراضی است. این نارضایتی با مخالفت بسیاری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا با فعالیت شرکت هواوی در بازار تجهیزات اینترنت نسل پنجم(۵G) به اوج خود رسیده است.بنابراین پکن خواستار تضمین دسترسی به بازارهای عمومی در اتحادیه اروپا و بخشهایی استراتژیک مانند ارتباطات از راه دور و زیرساختهای انرژی است.مجموع میزان سرمایهگذاری اتحادیه اروپا(بهجز بریتانیا) در چین نزدیک به ۱۵۰ میلیارد یورو و سرمایهگذاری چینیها در اتحادیه اروپا به ۱۱۳ میلیارد میرسد. طی ۱۰ سال گذشته، اروپاییها بهطور متوسط هرساله بیش از هفت میلیارد یورو در چین و چینیها نیز ۵/۶ میلیارد یورو در اتحادیه اروپا سرمایهگذاری کردهاند.
خشم آمریکا از توافق پکن- بروکسل
در این میان، مقامات دولت آینده بایدن ( بهمانند دولت کنونی ترامپ) نسبت به انعقاد توافق اقتصادی و تجاری چین و اتحادیه اروپا بسیار نگران و خشمگین هستند. آنها معتقدند با انعقاد این توافق بلندمدت، قدرت مانور واشنگتن در برابر پکن شدیدا کاهش خواهد یافت. درعینحال، احتمال میرود دولت آینده جو بایدن در ایالاتمتحده نیز اتحادیه اروپا را از توسعه روابط اقتصادی با چین منع کند؛ چنانکه جیک سالیوان، نامزد سمت مشاور امنیت ملی کاخ سفید در دولت بایدن هفته گذشته در پیامی توییتری خواستار رایزنی با شرکای اروپایی در مورد نگرانیهای مشترک در مورد اقدامات اقتصادی چین شد.بااینحال، چین در تلاش است تا پیش از روی کار آمدن دولت بایدن جایگاه خود را در اردوگاه غرب مستحکمتر کند و از برگ توافق سرمایهگذاری با اتحادیه اروپا برای به عقب راندن آمریکا استفاده کند.
یورونیوز
آمریکا , اتحادیه اروپا , چین , یورو نیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.