وضعیت اسفبار کودکان پناهجو در اروپا
گروه بینالملل
مایکه ریبائو، سخنگوی سازمان غیردولتی «کودکان را نجات دهید»(Save the Children) از اتحادیه اروپا خواست، به وضعیت نابهنجار کودکان و نوجوانان پناهجو، بهویژه آنان که در مرزهای اتحادیه اروپا بهسر میبرند، بیش از پیش اهمیت دهد.او در گفتوگو با رادیو دویچلند فونک آلمان به موارد گوناگونی از ناهنجاریها اشاره کرد و گفت: اتحادیه اروپا باید در اصلاح«سیستم مشترک پناهندگی اروپا» به بهبود اوضاع کودکان و نوجوانان توجه بیشتری نشان دهد.ریبائو به عنوان نمونه به خشونت مرزبانان علیه کودکان و نوجوانان اشاره کرد. او علاوه بر این یادآور شد که امکانات موجود در مسیر بالکان برای پناهندگان خردسال بدون همراه مناسب نیست. به گفته او، کودکان و نوجوانانی که بهتنهایی سفر میکنند با مردان مجرد در یک جا اسکان دادهشدهاند.
بر اساس گزارش شبکه دویچه وله، سخنگوی سازمان «کودکان را نجات دهید» همچنین تأکید کرد: اتحادیه اروپا در درازمدت باید امکان پیوستن اعضای خانوادههای پناهجو به یکدیگر را تسهیل کند.این سازمان پیشتر نیز هشدار داده بود که کودکان و نوجوانان همواره با ترس از بازداشت یا اخراج زندگی میکنند.براساس آمارهای گوناگون در پنج سال گذشته میان ۷۰۰ تا ۸۰۰ کودک و نوجوان در حین تلاش برای عبور از دریای مدیترانه و رسیدن به اروپا جانباختهاند.در سال ۲۰۱۹ حدود ۷۳۸ هزار و ۴۲۵ نفر در اتحادیه اروپا درخواست پناهندگی کردند که در مقایسه با سال ۲۰۱۸ افزایشی ۱۱ درصدی بهشمار میرود.حدود ۱۴ هزار تن از متقاضیان کودک و نوجوان بیسرپرست بودند. آمار دقیق ۲۰۲۰ هنوز منتشرنشده است.
اخبار دیگر نیز نشاندهنده وضعیت اسفبار پناهجویان در کشورهای اروپایی میباشد. این مسئله در دوران شیوع کرونا به مراتب سختتر شده است. شیوع ویروس کرونا به عنوان یک چالش جهانی، شرایط را برای پناهندگان و آوارگان دشوارتر کرده است.بنابر گزارشها، دسترسی محدود پناهندگان به مراقبتهای بهداشتی باعث شده که آنها در برابر پیامدهای منفی این بحران جهانی آسیبپذیرتر شوند.بر اساس آمارها، تا پایان سال ۲۰۱۹، حدود ۸۰ میلیون نفر در سراسر جهان مجبور به ترک خانههای خود شدند؛ که در میان این آمار حدود ۲۶ میلیون پناهنده و ۴/۲ میلیون پناهجو بودند.وضعیت مهاجران در کمپهایی که به سر میبرند در کشورهایی اروپایی و همچنین در مرزهای آمریکا در شرایط بسیار نامساعدی به سر میبرند.پناهندگان و مهاجران در اردوگاههای یونان و فرانسه نیز در شرایط نامساعدی به سر میبرند و شرایط کنونی اردوگاهها با جهانیشدن بحران کرونا وخیمتر شده است.
نقدی بر گزارش دویچه وله
آنچه مسلم است اینکه سالهاست کودکان، زنان و بسیاری از پناهجویان در وضعیت سخت و اسفباری( در نقاط مرزی کشورهای اروپایی) به سر میبرند اما نکته اساسی اینجاست که چرا صدای این پناهجویان در اکثر رسانههای غربی شنیده نمیشود؟! حتی از سال ۲۰۱۵ میلادی و با افزایش تعداد پناهجویان در اروپا، شاهد شکلگیری انواع جنایات و خشونتهای سیستماتیک علیه آنها بودهایم. گروههای افراطی( ملیگرایان و نژادپرستان) تحت نظارت دستگاههای دولتی و امنیتی در کشورهایی مانند آلمان، انگلیس و فرانسه سختترین حملات را علیه پناهجویان صورت داده و حتی در چندین موارد، کمپهای پناهجویان را به آتش کشیدهاند. در چنین شرایطی، دستگاههای دولتی و امنیتی در غرب، متهمین اصلی شکلگیری انواع خشونتها و جنایات علیه پناهجویان هستند. البته نقش رسانههای غربی ( در سانسور جنایات صورت گرفته علیه پناهجویان) را نیز نمیتوان در این خصوص نادیده انگاشت.
دویچه وله
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.