وزرای دولت پاسخگوی وکلای ملت - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 53281
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 10 آبان 1400 - 6:38 |
دستور کار پارلمان در هفته جاری بررسی شد

وزرای دولت پاسخگوی وکلای ملت

اوایل آبان ماه هستیم و کمتر از 2 ماه است که وزرای کابینه دولت سیزدهم کار رسمی خود را آغاز کرده‌اند و به نظر می‌رسد در تمام این مدت در حال ارزیابی برنامه‌های خود با واقعیت کشور بوده‌اند. به استان‌های مختلفی سرزده‌اند، پروژه‌های متعدد را از نزدیک بررسی کرده‌اند و گزارش‌های مردم را دریافته‌اند. حال اما نکته قابل‌توجه دیگر حضور 6 تن از وزرای دولت سیزدهم در مجلس برای پاسخ به سؤالات و شبهات نمایندگان ملت است.
وزرای دولت پاسخگوی وکلای ملت

حانیه مسجودی
اوایل آبان ماه هستیم و کمتر از ۲ ماه است که وزرای کابینه دولت سیزدهم کار رسمی خود را آغاز کرده‌اند و به نظر می‌رسد در تمام این مدت در حال ارزیابی برنامه‌های خود با واقعیت کشور بوده‌اند. به استان‌های مختلفی سرزده‌اند، پروژه‌های متعدد را از نزدیک بررسی کرده‌اند و گزارش‌های مردم را دریافته‌اند. حال اما نکته قابل‌توجه دیگر حضور ۶ تن از وزرای دولت سیزدهم در مجلس برای پاسخ به سؤالات و شبهات نمایندگان ملت است.
۶ وزیر برای پاسخ به نمایندگان در کمیسیون‌های تخصصی مجلس حضور می‌یابند
خبری که برای نوشتن این گزارش توجه ما را جلب کرد با همین تیتر بود و در ادامه اعلام‌شده است که وزرای دفاع، صنعت، معدن و تجارت، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، کشور و ورزش و جوانان و فرهنگ و ارشاد اسلامی در هفته پیش‌رو برای پاسخ به سؤالات نمایندگان و تشریح آخرین برنامه‌ها در کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی حاضر خواهند شد.
وکلای ملت در هفته اخیر به حوزه‌های انتخابیه خود سر زدند، مشکلات را بررسی و دیدارهای مردمی داشته‌اند اما درهفته پیش رو پس از بررسی میدانی مشکلات حوزه‌های انتخابیه توسط نمایندگان کمیسیون‌های تخصصی مجلس شورای اسلامی برگزار خواهد شد.
به نظر می‌رسد این رویه در مجلس یازدهم از ماه‌های ابتدایی کار آغازشده و تاکنون نیز ادامه داشته است اما همان‌طور که در سال گذشته شاهد بودیم به دلیل عدم همکاری مسئولان دولت روحانی خبری از نشست کمیسیون‌های تخصصی با وزرای مختلف یا مسئولان دولتی شنیده نمی‌شد و اگر هم بود، بسیار بافاصله و کم برگزار می‌شد. حال اما حضور ۶ وزیر دولت سیزدهم می‌تواند روزنه امیدی برای پیشبرد امور کشور در سایه تعامل قوا باشد. تعاملی که در سال ابتدایی مجلس یازدهم و سال پایانی و مهم دولت دوازدهم از قوای مقننه و مجریه رخت بربسته بود.
۱- بررسی آخرین تحولات منطقه با حضور وزیر دفاع در کمیسیون امنیت ملی مجلس
طبق برنامه کاری مجلس اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در هفته پیش رو بررسی اختلال اخیر در جایگاه‌های سوخت‌رسانی کشور را با حضور مسئولان ذی‌ربط بررسی خواهند کرد.
بحث و تبادل‌نظر درباره نشست اخیر وزرای خارجه کشورهای همسایه افغانستان و نگرانی‌ها و دغدغه‌های امنیتی آن کشور و بررسی تهدیدات و آسیب‌های جنگ نرم و راهبردهای مقابله با آن با حضور مسئولان مربوطه در کمیته جنگ نرم این کمیسیون انجام خواهد شد.
ادامه بررسی قانون نظام‌وظیفه با حضور مسئولان مربوطه در کمیته دفاعی، نشست مشترک اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با وزیر دفاع، پشتیبانی و نیروهای مسلح و معاونان وی و مروری بر آخرین اخبار و تحولات و جمع‌بندی نهایی طرح‌ها و لوایح مطروحه در کمیته‌ها در دستور کار هفته پیش روی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است.
همچنین بررسی آخرین وضعیت انتخابات عراق و پیامدهای آن با حضور مسئولان، بررسی طرح نحوه اجرای اصول ۱۵۲ و ۱۵۳ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و بررسی طرح اعطای تابعیت به اتباع خارجی و جمع‌بندی طرح‌های ارجاعی دیگر در دستور کار این هفته کمیسیون امنیت ملی مجلس قرار دارد.
۲- وزیر راه و شهرسازی و حضور در کمیسیون انرژی مجلس برای بررسی دلایل افزایش عوارض برق
در تابستان سال جاری بود که به‌واسطه عدم تولید برق و افزایش توان تولید نیروگاه‌ها با کمبود برق در سراسر کشور و قطعی‌های مکرر روبه‌رو بودیم. در همان زمان تاکنون کمیسیون انرژی مجلس جلسات متعددی را برگزار و دلایل را بررسی کرد. حتی یکی از اعضای کمیسیون انرژی بیان کرد که اگر میزان تولید نیروگاه‌ها افزایش یابد نیز سال‌ها طول می‌کشد تا به‌اندازه مصرف برق کل کشور بتوانیم تولید داشته باشیم.
حال اما در هفته جاری قرار است کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بررسی وضعیت بارش‌های کشور و پیش‌بینی تأمین آب و نیز تولید برق از نیروگاه‌های برق‌آبی را با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواشناسی کشور بررسی کند.
۳- بررسی پیش‌نویس طرح جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها در کمیسیون صنایع و معادن
همچنین کمیسیون صنایع و معادن مجلس در هفته پیش رو  گزارش رئیس سازمان توسعه تجارت ایران را بررسی خواهد کرد. بررسی پیش‌نویس طرح «جلوگیری از تعطیلی کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی و خدماتی» دیگر دستور کار کمیسیون صنایع و معادن مجلس است.
بررسی گزارش عملکرد مدیرعامل شرکت ایران‌خودرو دیزل، بررسی طرح اصلاح موادی از قانون معادن کشور و طرح اصلاح ماده ۲۴ قانون معادن و طرح استفساریه تبصره ۳ ماده ۶ قانون اصلاح معادن کشور و طرح اصلاح مواد ۹ و ۱۵ قانون معادن در دستور کار این هفته کمیسیون صنایع و معادن قرار دارد.
شرکت ایران‌خودرو دیزل در سال‌های گذشته به‌واسطه انفعال برای شرکت ایران‌خودرو و صنعت خودروی کشور بسیار زیان ده بود اما طبق گزارش‌ها و گفت‌وگو‌های مدیرعامل این شرکت به نظر می‌رسد میزان تولیدات ایران‌
خودرو دیزل افزایش‌یافته، زیان‌ها کاهش و بهره‌وری رو به افزایش است. بااین‌حال ورود کمیسیون تخصصی مجلس به عملکرد این شرکت نشان از قوی بودن بعد نظارتی قوه مقننه است.
همچنین کمیته جهش تولید و بهبود فضای کسب‌وکار کمیسیون صنایع و معادن مجلس قرار است «طرح تحقیق و توسعه صنعت» را در این هفته بررسی کند. بررسی مشکلات مربوط به صنایع قطعه ساز خودرو نیز شنبه در هیئت تحقیق و تفحص از صنایع خودروسازی کشور موردبررسی قرار می‌گیرد.
۴- وزیر صمت به کمیسیون اصل نودم می‌رود    
اعضای کمیسیون اصل نودم در هفته پیش رو
نشست با وزیر صنعت، معدن و تجارت و معاونین مربوط درباره واردات کالاهای لوکس ازجمله گوشی‌های لوکس آمریکایی را در برنامه دارند.
همچنین بررسی طرح اصلاح مواد ۱۹، ۴۳ و ۴۴ قانون آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، بررسی طرح اصلاح موادی از قانون دیوان محاسبات کشور و بررسی طرح اصلاح ماده ۳ قانون نظارت بر رفتار نمایندگان (هدایای شغلی) در دستور کار این کمیسیون قرار دارد. در ادامه نیز اعضای این کمیسیون نشستی با مسئولان قضائی درباره پرونده شکایتی مال‌باختگان نگین غرب خواهند داشت.
۵- وزرای میراث فرهنگی و ارشاد اسلامی مهمان کمیسیون فرهنگی هستند
کمیسیون فرهنگی مجلس در روز یک‌شنبه، جلسه هم‌اندیشی برای اخذ پیشنهادات اعضا در راستای تشکیل جلسه شورای فرهنگ عمومی در استان‌ها با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار خواهد کرد.
اعضای این کمیسیون ۱۰ آبان برای دیدار با علما  و نشست با فعالان فرهنگی قم عازم این شهر خواهند شد و ۱۱ آبان وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برای هم‌اندیشی و استماع برنامه‌های آن وزارتخانه در کمیسیون حاضر می‌شوند.
۶- قانون تسهیل ازدواج جوانان با حضور وزیر ورزش بررسی می‌شود
کمیسیون اجتماعی مجلس نیز درهفته
 پیش رو بررسی لایحه تصویب مقاوله نامه مشاوره سه‌جانبه (استانداردهای بین‌المللی کار)، لایحه اصلاح تبصره (۵) الحاقی به ماده‌واحده قانون سرباز قهرمان را  در دستور کار دارد.
انتخاب برخی از اعضای کمیسیون اجتماعی در کمیسیون مشترک طرح تشکیل سازمان مدیریت شهری و روستایی، انتخاب برخی از اعضا برای عضویت در کمیسیون مشترک طرح اصلاح قانون اساسنامه شرکت ملی صنایع پتروشیمی و همچنین عضویت در کمیسیون مشترک طرح‌ترمیم کادر پرستاری بیمارستان‌های دولتی در دستور کار این کمیسیون است.
همچنین انتخاب برخی از اعضای کمیسیون اجتماعی به‌منظور عضویت در کمیسیون مشترک طرح اصلاح قانون تشکیل شوراهای اسلامی کار، عضویت در کمیسیون مشترک طرح احیا  بسیج اقتصادی، عضویت در کمیسیون مشترک طرح نظام قانون‌گذاری تعیین حدود اختیارات و صلاحیت مراجع وضع قوانین و مقررات و عضویت برخی از نمایندگان در کمیسیون مشترک طرح جامع توسعه فناوری‌های مکان محور
 (ژئوماتیک) در کشور در دستور هفته پیش روی این کمیسیون قرار دارد.
دعوت از وزیر ورزش و جوانان در خصوص ضرورت بازنگری در قانون تسهیل ازدواج جوانان و همچنین دعوت از رئیس کمیته امداد امام خمینی(ره) به‌منظور ارائه گزارش عملکرد در خصوص اقدامات انجام‌شده در راستای تکلیف مصرح در قانون بودجه ۱۴۰۰ کل کشور نیز در برنامه‌ریزی کمیسیون اجتماعی پیش‌بینی‌شده است.
۷- وزیر کشور در کمیسیون امور داخلی مجلس به سؤالات نمایندگان پاسخ می‌دهد
کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها نیز در هفته پیش رو بررسی طرح نحوه تشکیل و فعالیت تشکل‌های صنفی – تخصصی با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و دستگاه‌های اجرایی و تعیین اعضای کمیسیون متقاضی عضویت در کمیسیون‌های مشترک طرح اعطای تابعیت برای اتباع خارجی و طرح اصلاح قانون تشکیل شوراهای اسلامی کار را در دستور کار دارد.
ارائه برنامه‌ها و گزارش عملکرد مرکز پژوهش‌های مجلس با حضور رئیس مرکز، بررسی سؤالات برخی از نمایندگان از وزیر کشور و بررسی تحقیق و تفحص از وزارت کشور در حوزه تقسیمات کشوری با حضور نماینده متقاضی (ارکانی) و دستگاه‌های ذی‌ربط برای دستور کار این کمیسیون پیش‌بینی‌شده است.
درنهایت می‌توان گفت که شفافیت برنامه‌های وزرا، شفافیت دستور کار مجلس و تداوم نظارت وکلای ملت محرک امور داخلی و خارجی کشور است. هماهنگی و تعامل که می‌تواند باعث شناسایی و انتقال مشکلات به مسئولان ارشد دولتی شود این روزها افزایش‌یافته و با سفرهای رئیس دولت و برخی از وزرای کابینه‌اش می‌توان به‌خوبی فهمید که تحولی درراه است.
هرچند تحول با انقلاب متفاوت است. متأسفانه جامعه ما به‌واسطه ۸ سال مدیریت نادرست و منفعل دول روحانی خسته و ناامید است و انتظار دارد مسئولان دولت سیزدهم هرچه سریع‌تر کنترل امور را در دست بگیرند و شاهد تحول باشند. هرچند همواره حق با مردم است اما در حال حاضر جز پذیرش واقعیت راه چاره دیگری در دست نیست.

نویسنده : حانیه مسجودی |
برچسب ها
,
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای وزرای دولت پاسخگوی وکلای ملت بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.