وحشت جانسون از استقلال اسکاتلند
گروه بینالملل
نخستوزیر انگلیس نسبت به آنچه در کشورش رخ میدهد، شدیدا وحشتزده به نظر میرسد! بوریس جانسون رسما مخالفت خود را با برگزاری همهپرسی جدید استقلال اسکاتلند که پیشتر نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند نسبت به برگزاری آن ابراز تمایل کرده بود، اعلام کرد.آقای جانسون با اشاره به دوقطبی عمیقی که در پی برگزاری همهپرسی برگزیت در سال ۲۰۱۶ رخ داد، به شبکه خبری BBC گفت: «براساس تجربهای که من دارم، همهپرسی در این کشور اتفاق خوشایندی نیست.»
چنانکه شبکه یورونیوز گزارش داده است، نخستوزیر بریتانیا همچنین تأکید کرد که همهپرسی یکبار در هر نسل مجاز است؛ چنانکه مردم انگلیس دفعه پیشین هم ۴۱ سال پیش و در سال ۱۹۷۵ در مورد حضور در اتحادیه اقتصادی اروپا نظر خود را اعلام کرده بود.نیکولا استورجن، وزیر اول اسکاتلند اظهار امیدواری کرده بود که اسکاتلند بتواند با کسب استقلال از بریتانیا به عضویت اتحادیه اروپا درآید. خانم استورجن همچنین یادآور شده بود که برگزيت برخلاف میل اکثریت مردم اسکاتلند انجام شده است.در حالی درمجموع ۵۱/۹ درصد مردم بریتانیا در همهپرسی سال ۲۰۱۶ به خروج این کشور از اتحادیه اروپا رأی مثبت داده بودند که ۶۲ درصداسکاتلندیها به این رفراندوم رأی منفی داده بودند.
بااینحال، در پی برگزاری همهپرسی استقلال از بریتانیا که در سال ۲۰۱۴ برگزار شده بود، ۵۵ درصد اسکاتلندیها به استقلال رأی منفی داده بودند. اما ۱۴ نظرسنجی مختلف که اخیرا انجامشده نشان میدهد، اسکاتلندیهای استقلالطلب در صورت برگزاری یک همهپرسی جدید پیروز خواهند شد.
منازعهای که ادامه دارد
بدونشک منازعه بر سر سرنوشت اسکاتلند و همهپرسی، ادامه خواهد داشت. رهبران اسکاتلند و خصوصا رهبران استقلالطلب مدعی هستند که همهپرسی صورت گرفته قبلی، زمانی صورت گرفته است که انگلیس تصمیم به جدایی از اتحادیه اروپا نگرفته بود، ازاینرو پساز برگزیت لازم است همهپرسی دیگری دراینخصوص برگزار شود.بهعبارتبهتر؛ رهبران اسکاتلند معتقدند که در همهپرسی قبلی، ساکنان این منطقه درخصوص بقا در «انگلیس اروپایی» تصمیمگیری کردند نه «انگلیس خارج از اروپای واحد».این استدلال کاملا منطقی به نظر میرسد. رشد آرای استقلالطلبان اسکاتلندی پس از رأی انگلیسیها به خروج از اتحادیه اروپا بیانگر همین حقیقت است. آخرین نظرسنجیهای صورت گرفته در اسکاتلند نشان میدهد که در صورت برگزاری همهپرسی دوباره بر سر استقلال از انگلیس، درصد قابلتوجهی از ساکنان این منطقه با این موضوع موافقت خواهند کرد. نظرسنجیها نشان میدهد که این بار طرفداران استقلال اسکاتلند خواهند توانست گوی سبقت را از مخالفان ربوده و جدایی این منطقه از انگلیس را رقم بزنند. در مقابل، دولت انگلیس سعی دارد به هر شکل ممکن از برگزاری همهپرسی جدید در اسکاتلند جلوگیری به عمل آورد. در چنین شرایطی تقابل سختی میان رهبران اسکاتلند و دولت انگلیس درگرفته است.انتخابات پارلمانی اسکاتلند، ششم ماه می سال ۲۰۲۱ ، برگزار میشود و اکثر نظرسنجیها حکایت از بالا بودن احتمال پیروزی حزب ملی اسکاتلند بهعنوان حامی استقلال حکایت دارد. بر همین اساس، نیکولا استورجن، رهبر حزب ملی اسکاتلند امیدوار است با پیروزی حزبش در انتخابات پارلمانی، بتواند همهپرسی استقلال اسکاتلند را در نیمه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی برگزار کند.ازاینرو مخالفت بوریس جانسون، ممکن است نتواند پس از برگزاری انتخابات پارلمانی اسکاتلند پابرجا باقی بماند!
یورونیوز
اسکاتلند , بوريس جانسون , جدایی اسکاتلند , یورو نیوز
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.