وحدت ،رمز پیروزی در جهان امروز
مصطفی هدایی
رهبر معظم انقلاب اسلامی در خجسته سالروز ولادت باسعادت پیامبر رحمت حضرت محمد مصطفی (ص) و حضرت امام جعفر صادق (ع)، در دیدار جمعی از مسئولان نظام و مهمانان شرکتکننده در کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، به دو نکته اساسی درزمینه جامعیت اسلام برای حکومتداری و تمام شئون زندگی و ضرورت اتحاد مسلمانان پرداختند و از تمامی کشورهای اسلامی درخواست کردند در این مسیر حرکت کنند.
جایگاه جمهوری اسلامی بهعنوان نظامی که به خواست مردم و مبارزات انقلابی در سال ۱۳۵۷ شکلگرفته، به نقطهای در جهان اسلام و نظام بینالملل رسیده که میتواند به مرکز اتحاد بخش تمامی مسلمین جهان تبدیل شود. بر همین اساس است که هرساله کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با حضور تمامی مذاهب و شاخههای اسلامی برگزار میشود و بسیاری از مقامات فرهنگی و شخصیتهای برتر و محقق اسلامی در این کنفرانس شرکت میکنند.
وحدت جهان اسلام یکی از بزرگترین ترسهای دشمنان بشریت و استکبار جهانی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی علت تأکیدهای مکرر بر مسئله وحدت را فاصله زیاد بین مذاهب و تلاشهای جدی دشمنان برای افزایش فاصلهها ارزیابی کردند و گفتند: «امروز کلمه شیعه و سنّی در ادبیات سیاسی آمریکاییها هم وارد شده درحالیکه آنها با اصل اسلام مخالف و دشمن هستند.»
ایشان با اشاره به تلاشهای آمریکا و عوامل دستآموز آن برای ایجاد فتنه در هر جای دنیای اسلامی، خاطرنشان کردند: «انفجارهای تأسفبار و گریهآور اخیر در مساجد افغانستان علیه مردم مسلمان و نمازگزار ازجمله همین حوادث است که به دست داعش انجام شد و آمریکاییها صراحتا بیان کرده بودند ما داعش را ایجاد کردیم.»
دلایل تروریسم تکفیری و افراطیگری در جهان اسلام
ارائه چهره خشن از اسلام به افکار عمومی جهان و تفرقهافکنی در میان کشورها و امت اسلامی با استفاده از ابزار اسلام و دین صورت میگیرد. دشمن با مطالعه و شناخت تاریخ اسلام، بهخوبی آگاه است شکلگیری تمدن نوین اسلامی، میتواند تمام برنامههای راهبردی آنها را در تمامی حوزهها تحتالشعاع قرار دهد. امری که مقام معظم رهبری در بیاناتشان بر آن تأکید کردند: قدرتهای سیاسی و مادی از گذشته اصرار دارند که اسلام را نه یک دین جامع و دارای برنامه برای همه شئون زندگی بشر، بلکه منحصر در عمل فردی و عقیده قلبی معرفی، و با تئوریزه کردن آن از زبان نویسندگان و روشنفکران، اینگونه القا کنند که اسلام در مسائل مهمی مانند «تمدنسازی و مدیریت جامعه»، «اقتصاد و تقسیم قدرت و ثروت»، «جنگ و صلح»، «سیاست داخلی و خارجی» و «اقامه عدل و مقابله با ظلم و اشرار» نه مرجع فکری است و نه راهنمای عملی.
اسلام یک دین کامل و برنامه جامع برای بشر در تمامی شئون دارد و اجرای این برنامه بهصورت جهانی، فضای بازی را از دشمنان بشر خواهد گرفت. آمریکا، صهیونیسم و دولتهای مزدور و ضددین، برای خنثی کردن هرگونه تلاشی در راستای وحدت جهان اسلام، سرمایهگذاریهای هنگفتی انجام دادهاند. از اقدامات فرهنگی، سیاسی و اجتماعی گرفته تا فعالیتهای امنیتی و اطلاعاتی و نظامی. بهطور قاطع میتوان گفت که گروههای تروریستی تکفیری در قالب یک برنامه جهانی ضداسلامی از سوی غرب و رژیم صهیونیستی شکلگرفته و تقویتشدهاند. در یکصد سال اخیر در هر جای از مناطق اسلامی که گروههای تکفیری تقویت و مسلح شدهاند، ردپای غرب و استعمار را میتوان دید. القاعده در افغانستان، داعش در عراق و سوریه و گروههای تروریستی وابسته با اسامی مختلف در آفریقا، لبنان، یمن و برخی از نقاط مرزی ایران، دستپرورده غرب هستند. مقامات آمریکایی ازجمله دونالد ترامپ و هیلاری کلینتون بارها در اظهارات یا خاطراتشان از نقش آمریکا در ایجاد داعش سخن گفتهاند. دلیل اصلی این اقدام، تفرقهافکنی و درگیر کردن مسلمانان با یکدیگر و اسلام هراسی در جهان است.
ظرفیتی که میتواند بهراحتی در راستای تمدن نوین اسلامی قرار گیرد تبدیل به مدلهای مختلف درگیری، تعارض منافع، کشمکش میان دولتهای اسلامی و ناامنی میشود و از سوی دیگر منابع حیاتی و مادی این کشورها نیز صرف خرید اسلحه در قالب قراردادهای چندصد میلیارد دلاری با غرب میشود.
الگوی جمهوری اسلامی ایران برای کشورهای اسلامی
رهبر معظم انقلاب اسلامی بهعنوان رهبر مسلمین بارها و با تأکیدات فراوان خواهان شکلگیری اتحاد اسلامی و کنار گذاردن اختلافات سمی و مهلک از سوی کشورهای اسلامیشدهاند. منافعی که در پی اتحاد حاصل میشود، بدون شک بسیار قابلتوجه چه از بعد معنوی و چه ازلحاظ مادی است. ایشان در بیانات اخیرشان حتی برای جلوگیری از تفرقه در کشور افغانستان به حاکمان کنونی این کشور نصیحت میکنند که در میان طیفهای مختلف مذهبی حاضر شوند و اصل را بر وحدت قرار دهند. در این زمینه باید بحث، تبیین، تشویق، برنامهریزی و تقسیمکار دائمی انجام شود و بهعنوان نمونه در همین قضیه افغانستان، یکی از راههای جلوگیری از حوادث، حضور مسئولان محترم کنونی این کشور در مراکز و مساجد و یا تشویق برادران اهل سنت به حضور در اجتماعات مشترک است.
حضرت آیتالله خامنهای تأمین هدف مهم ایجاد تمدن نوین اسلامی را جز با اتحاد شیعه و سنّی ممکن ندانستند و گفتند: شاخص اصلی برای اتحاد مسلمانان قضیه فلسطین است و هر چه جدیت بیشتری برای احیای حقوق فلسطینیان به خرج داده شود، اتحاد اسلامی تقویت میشود.
ایشان، اقدام بعضی دولتهای منطقه برای عادیسازی روابط با رژیم غاصب صهیونیستی را گناه و خطایی بزرگ خواندند و افزودند: این دولتها باید از این حرکت و راه ضد وحدت اسلامی برگردند و خطای بزرگ خود را جبران کنند.این سخن بسیار ارزشمندی است تا جهان اسلام بر مبنای یک شاخص اساسی و کلی بستر را برای اتحاد فراهم آورد و بهجای آنکه دشمنان را در میان خود راه دهند و مسیر را برای اتحاد سخت کنند، موضوع فلسطین را با اتحاد میان شیعه و سنی به سرانجام مقصود که همان آزادسازی سرزمینهای اشغالی و بیرون راندن دشمن صهیونیستی است، حل کنند.
نظام اسلامی حاکم در ایران، میتواند مرکز اتحاد جهانی اسلامی باشد و رهبران و مقامات آن دست دوستی و وحدت خود را بهسوی تمامی ملتها و دولتهای اسلامی دراز کردهاند. بدون تردید وعده الهی محقق خواهد شد و تمدن نوین اسلامی در سایه اتحاد مسلمین شکل خواهد گرفت، ازاینرو باید تمامی مسئولین جمهوری اسلامی بسترها را بهصورت کامل در حوزههای فرهنگی، مذهبی، اجتماعی و اقتصادی فراهم آورند تا مکانیسمهای شکلگیری وحدت اسلامی با سرعت بیشتری پیش برود و ازاینرو وظیفه سازمانهای اتحادبخش میان شیعه و سنی و سایر شاخهها، سنگین است.
رهبر انقلاب , کنفرانس وحدت اسلامی , مصطفی هدایی , وحدت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.