واگذاری سرخابی‌ها روی دور تند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 60530
  پرینتخانه » مطالب روزنامه, ورزشی, ویژه تاریخ انتشار : 23 بهمن 1400 - 6:40 |
شفافیت و برند استقلال و پرسپولیس با ورود به بورس تقویت می شود

واگذاری سرخابی‌ها روی دور تند

پرونده خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس سال هاست گشوده شده اما هر بار بعد از تعیین زمان برای عرضه در بورس به زمان دیگری موکول شده است. موضوع واگذاری سهام سرخابی ها در دولت سیزدهم هم مطرح شده و به نظر می رسد با توجه به سختگیری های کنفدراسیون فوتبال آسیا با جدیت بیشتری در حال پیگری باشد زیرا اخبار برگزاری جلسات متعددی با حضور مدیران باشگاه ها و تبادل اطلاعات و اسناد انجام گرفته حاکی از این مسئله است. 
واگذاری سرخابی‌ها روی دور تند

نفیسه امامی 
پرونده خصوصی سازی دو باشگاه استقلال و پرسپولیس سال هاست گشوده شده اما هر بار بعد از تعیین زمان برای عرضه در بورس به زمان دیگری موکول شده است. موضوع واگذاری سهام سرخابی ها در دولت سیزدهم هم مطرح شده و به نظر می رسد با توجه به سختگیری های کنفدراسیون فوتبال آسیا با جدیت بیشتری در حال پیگری باشد زیرا اخبار برگزاری جلسات متعددی با حضور مدیران باشگاه ها و تبادل اطلاعات و اسناد انجام گرفته حاکی از این مسئله است. 
به تازگی حسین قربان زاده، رئیس کل سازمان خصوصی سازی در توییتی بیان کرده است: شمارش معکوس برای درج نماد سرخابی‌ها در فرابورس آغاز شد و این یعنی شروع فرآیند اجرای قواعد حاکمیت شرکتی، انضباط مالی و شفافیت عملکردی در باشگاه‌های استقلال و پرسپولیس. وی همچنین در توییت دیگری اعلام کرد که تمام بازیکنان و سرمربیان ادوار تاریخ دو باشگاه استقلال و پرسپولیس، سهامدار این دو باشگاه خواهند شد.
شیوه واگذاری این دو تیم پر طرفدار به دلیل حساسیت‌های طرفداران با سهولت همراه نیست. بعضی از شرکت‌ها به دلیل شرایط و ویژگی‌های خاص، دارای فرآیند کندی در پذیرش هستند و این موضوع شامل این دو باشگاه نیز می شود. از دلایل اصلی که در فرآیند واگذاری استقلال و پرسپولیس تعویق ایجاد کرده، بدهی های زیاد، عدم رعایت استانداردهای حسابداری و نداشتن مدیریت مالی منسجم است که در این روند اخلال ایجاد کرده است.
دو ماه قبل بود که روند کند خصوصی سازی این دو باشگاه پرطرفدار پایتخت و نوع مالکیت آنها، خطر حذف شان از لیگ قهرمانان آسیا توسط AFC را به طور جدی مطرح کرد. کنفدراسیون فوتبال آسیا برای فصل جدید لیگ قهرمانان آسیا نکاتی از جمله تعیین مالکیت باشگاه ها، تسویه بدهی به بازیکنان و تسویه حساب مالیاتی سالیانه را برای باشگاه ها الزامی کرده بود و این دو باشگاه به علت عدم رعایت این الزامات در آستانه حذف از این رقابت ها قرار گرفته بودند.
سازمان خصوصی سازی در دی ماه به AFC طی نامه ای اعلام کرده که این ۲ باشگاه تا فوریه (بهمن ماه)
 ۲۰۲۲ وارد بورس می شوند و مقدمات خصوصی سازی آنها در حال انجام است. وزیر ورزش و جوانان هم واگذاری دو باشگاه استقلال و پرسپولیس را در مراحل قابل قبولی عنوان کرده به طوری که فرآیند سهامی عام شدن شان نزد سازمان بورس در حال انجام است.
بحث خصوصی سازی همواره در میان دولتمردان عنوان شده و مسعود سلطانی فر، وزیر ورزش و جوانان سابق بار‌ها از واگذاری سرخابی‌ها تا پایان عمر دولت دوازدهم خبر داده بود و در روز‌های پایانی این دولت بر رفع موانع سپردن این ۲ باشگاه مهم به بخش خصوصی تاکید کرده بود، اما این فرآیند بازهم به دولت فعلی واگذار شد.
شاید بتوان سخت گیری های AFC در رعایت الزامات لازم توسط باشگاه ها را نقطه عطفی در ساختار باشگاه های کشور قلمداد کرد تا بدین واسطه خصوصی سازی و واگذاری سهام آنها یک بار برای همیشه اتفاق بیفتد و باشگاه ها صرفا عنوان حرفه ای را برای خود یدک نکشند بلکه الزامات آن را نیز رعایت نمایند. 
 حسین قربان‌زاده رئیس سازمان خصوصی‌سازی:شمارش معکوس برای درج نماد سرخابی‌ها در فرابورس آغاز شده است  
حسین قربان‌زاده  رئیس سازمان خصوصی سازی در گفت و گو با «رسالت» به آخرین جزئیات قیمت گذاری سهام باشگاه های استقلال و پرسپولیس اشاره کرد و گفت: براساس تصمیمات اتخاذ شده، قرار بر این است تا هیئت واگذاری برای روز شنبه بعدازظهر تشکیل جلسه دهد و کارشناسان رسمی نظرشان را به سازمان خصوصی سازی اعلام کردند و قیمت نهایی سهام سرخابی‌ها در هیات واگذاری تصویب و اعلام گردد. قربان زاده افزود: در مرحله اول ۱۰ درصد سهام این شرکت در قالب مشارکت در افزایش سرمایه از محل صرف سهام به مردم واگذار می شود و ۱۰ درصد نیز به بازیکنان و پیشکسوتان و سرمربیان تاریخ ادوار دو باشگاه واگذار می گردد و بتدریج نیز در ۶ ماه آینده بلوک های مدیریتی این دو باشگاه با ملاحظه احراز اهلیت، عرضه خواهد شد. 
رئیس سازمان خصوصی سازی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای تسریع در فرآیند واگذاری سهام باشگاه ها گفت: از دو ماه پیش، جلسات ستاد هماهنگی آماده سازی باشگاه های استقلال و پرسپولیس برای عرضه در فرابورس بصورت پیوسته هر هفته سه جلسه در سازمان خصوصی سازی با حضور نمایندگانی از سازمان بورس، فرابورس، دو باشگاه، وزارت ورزش و مشاوران سرمایه گذاری برگزار شده و قرار است تا انتهای بهمن ماه، نماد این دو باشگاه در بازار پایه فرابورس درج شود.
 میثم فدایی مدیرعامل فرابورس ایران:اصلی‌ترین آورده ورود باشگاه‌ها به فرابورس شفافیت و تقویت برند آن‌هاست
میثم فدایی مدیرعامل فرابورس ایران در گفت و گو با «رسالت» با اشاره به مرتفع شدن فرآیندهای اداری باشگاه های استقلال و پرسپولیس برای درج نماد در فرابورس گفت: صورت های مالی حسابرسی استخراج شده، مدارک و مستندات به هیئت های واگذاری و سازمان بورس و فرابورس ارائه شده و گزارش کارشناس رسمی دادگستری برای ارزشگذاری دو باشگاه به سازمان خصوصی سازی رسیده و روز شنبه جلسه هیئت واگذاری برگزار می شود.  
وی درباره دلایل به تعویق افتادن روند خصوصی سازی باشگاه های استقلال و پرسپولیس گفت: واگذاری این دو باشگاه تجربه اول عرضه باشگاه در بورس ایران است. ما در عرضه اولیه برای هر صنعتی چالش هایی از جمله ارزش گذاری و شناخت صنعت توسط فعالان را داریم. ضمن اینکه فرآیند خصوصی سازی بنگاه های دولتی زمانبر است زیرا با تغییر ساختاری همراه است. 
فدایی ادامه داد: رئیس سازمان خصوصی سازی عزم و اراده جدی برای ایجاد فرآیند خصوصی سازی سرخابی ها داشته و پیگیر این موضوع بوده است درحالی که ما انتظار انجام کار با چنین سرعتی را نداشتیم. چنانچه فرآیندی که آقای قربان زاده تضمین کرده، انجام بگیرد، عرضه باشگاه ها امکانپذیر خواهد بود. 
وی مراحل طی شده برای باشگاه های استقلال و پرسپولیس را به موازات یکدیگر عنوان کرد و افزود: هر دو باشگاه در یک روز عرضه می شوند و مراحل اداری یکسانی را تاکنون طی کرده اند. 
مدیرعامل فرابورس ایران درباره ترکیب سهامداری دو باشگاه بیان کرد: باشگاه ها اکنون دولتی هستند اما بخشی از سهام آنها در قالب افزایش سرمایه به مردم عرضه خواهد شد.
فدایی اصلی ترین مزیت برای باشگاه ها در ورود به بورس را شفافیت و تقویت برند آنها عنوان کرد و گفت: قبل از عرضه دو باشگاه، اطلاعات مربوط به صورت های مالی اساسنامه شرکت ها و ترکیب هیئت مدیره بر روی سامانه کدال درج می شود که به شفافیت بیشتر در عملکرد دو باشگاه منجر می گردد. وی با اشاره به اینکه با وجود نوع صورت های مالی این دو باشگاه، در بازار پایه فرابورس درج نماد خواهند شد، افزود: در بورس و فرابورس بازارهای مختلفی وجود دارد و شرکت ها متناسب با شرایط شان در بازارهای مختلف درج می شوند. هر چقدر شرایط مالی شرکت ها مناسب تر باشد، در تابلوی اصلی بازار اول بورس قرار می گیرند مانند شرکت های
 بزرگ فولادی اما باشگاه های استقلال و پرسپولیس به دلیل نکاتی که در صورت های مالی آنها وجود دارد، در بازار پایه فرابورس درج می شوند. اگر شرایط سودآوری این دو باشگاه بهبود پیدا کند و حق پخش تلویزیونی هم اصلاح شود، می توانند در تابلوهای بالاتر بورس قرار بگیرند.
فدایی با اظهار امیدواری از بهبود وضعیت سرخابی ها بعد از عرضه در فرابورس گفت: اگر قرار بود مشکلات این دو باشگاه رفع شود، طی این چند سال صورت می گرفت. با ورود سهامداران خرد و جدید، مجامع باشگاه ها به صورت عمومی برگزار می شوند و صورت های مالی افشا می گردند که باعث می شود تا حق پخش تلویزیونی هم رفع گردد.   

نویسنده : نفیسه امامی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای واگذاری سرخابی‌ها روی دور تند بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.