واردات ماشینآلات با معافیت تعرفهای تولید داخلیرا به نابودی می کشاند
واردات ماشینآلات با معافیت تعرفهای، به نابودی تولید داخلی و نقشه راه توسعه صنعتی کشور منجر میشود؛ معافیت چند ۱۰ساله واردات ماشینآلات سبب شده است بهجای توسعه صنعتی به خامفروشی برسیم!! نماینده مردم اراک در مجلس: عمده ماشینآلات وارداتی با معافیتهای وارداتی وارد کشور میشوند و این اقدام جز نابودی تولید داخل و نقشه راه توسعه صنعتی کشور عایدی دیگری برای کشور ندارد. در حال حاضر به دلیل غفلت از تولید ماشینآلات به سمت خامفروشی رفتهایم.
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک در مجلس در گفتوگو با«رسالت»در موردحمایت از تولید صنایع ماشینآلات داخلی و حذف معافیت واردات این ماشینآلات،گفت: ما امروز در کشورمان کارخانجات بزرگی داریم که امکان تولید ماشینآلات صنعتی رادارند ماشینهای دیگ بخار، ماشینهای موردنیاز صنایع پتروشیمی و خودروسازی را تولید میکنند. متأسفانه بخشی از این کارخانجات تعطیل یا در آستانه تعطیلی هستند.
نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: امروز صنایع آذراب یا هپکو امکان تولید ماشینآلات صنعتی را دارند.شرکتهای دانشبنیان نیز به کمک این شرکتها خواهند آمد و در کل توانایی استفاده از تکنولوژی این ماشینآلات را دارند. در این شرایط ما اقدام به واردات ماشینآلاتی میکنیم که باید برای آنها هزینه زیادی پرداخت کنیم و یا در شرایط تحریم اصلا نمیشود آنها را وارد کرد.
وی ادامه داد: برای واردات برخی از محصولات همانند دستگاه سی ان سییا جوش سهبعدی از آلمان و سوئیس و جاهای دیگر باید بیش از یکمیلیون دلار هزینه کنیم. کمتر از سی درصد ماشینآلات تولید داخل مورداستفاده قرار میگیرد. چرا باید اجازه دهیم درحالیکه این ماشینآلات استفاده نمیشود. از طرف دیگر برای واردات ماشینآلات نیز معافیت در نظر گرفته میشود و عمده ماشینآلات وارداتی با معافیتهای وارداتی وارد کشور میشوند و این اقدام جز نابودی تولید داخل و نقشه راه توسعه صنعتی کشور عایدی دیگری برای کشور ندارد. در حال حاضر به دلیل غفلت از تولید ماشینآلات به سمت خامفروشی رفتهایم.
نایبرئیس کمیسیون امور داخلی و شوراها گفت: اگر میخواهیم وارداتی داشته باشیم قطعاتی را وارد کنیم که این ماشینآلات میتوانند اینها را راهاندازی کنند و مورداستفاده قرار دهند نه اینکه خود این ماشینآلات را وارد کنیم.
وی تأکید کرد: متأسفانه برخی دستان در کار است که اینها علاقهمند هستند تا با سوءاستفاده از ارز کشور این ماشینآلات را وارد کشور کنند و باقیمت هنگفت به فروش برسانند و با واردات اینها آن کارخانجاتی که ماشینآلات را درگذشته آوردهاند سی درصد تولیدشان هم تعطیل میشود و باید کارخانه درش را ببندد و تغییر کاربری دهد.
وی تأکید کرد: با توجه به اینکه امسال سال حمایت از تولید دانشبنیان است باید در این راستا تلاش شود و از همین ماشینآلات صنعتی که در داخل کشور است در جهت ایجاد تولیدات دانشبنیان استفاده و بهرهبرداری شود. وزارت صنعت و معاونت علمی و فناوری رئیسجمهور در این حوزه ورود کند و جلوی اقدامات خلاف حمایت از تولید را بگیرد.
آصفری خاطرنشان کرد: دولت میخواهد حقوق گمرکی را از چهاردرصد به یک درصد برساند و در این زمینه لایحه آورده است. دولت فکر میکند با این اقدام میتواند قیمت کالاها را پایین بیاورد درحالیکه تجربه نشان داده است کالاهایی که قیمتشان بالا رفته به دلیل چسبندگی قیمتی، امکان پایین آمدن قیمتشان بهسادگی وجود ندارد. بهتر است دولت بهجای این اقدام در حوزه نظارت و کنترل تورم جدیتر وارد شود وجلوی واردات برخی کالاها که نیاز کشور نیست را بگیرد و در زمینه اجرای قانون مصوب مجلس و اجرای تعرفه گذاری هوشمند کوتاهی نکند.
محمد حسن آصفری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.