هنر، میدان‌دار دفاع از عظمت ایران باشد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 31350
  پرینتخانه » فرهنگی, مطالب روزنامه, ویژه تاریخ انتشار : 22 مهر 1399 - 7:49 |
بازخوانی یادداشت رهبر انقلاب بعد از دیدار با کارگردانان تلویزیون؛

هنر، میدان‌دار دفاع از عظمت ایران باشد

اگرچه پس از دیدار و گفت‌وگوی کارگردانان و هنرمندان سیما با رهبر انقلاب یک گردهمایی مفصلی هم در صداوسیما برگزار شد اما روند ساخت سریال‌ها و برنامه‌ها نشان می‌دهد که بخشی از دیدگاه‌ها و منویات رهبری محقق نشده است.
هنر، میدان‌دار دفاع از عظمت ایران باشد

گروه فرهنگی 
اگرچه پس از دیدار و گفت‌وگوی کارگردانان و هنرمندان سیما با رهبر انقلاب یک گردهمایی مفصلی هم در صداوسیما برگزار شد اما روند ساخت سریال‌ها و برنامه‌ها نشان می‌دهد که بخشی از دیدگاه‌ها و منویات رهبری محقق نشده است.به گزارش تسنیم آبان‌ماه سال ۱۳۹۷ بود که رهبر انقلاب نکاتی را که به‌دلیل کمبود وقت نتوانسته بودند در دیدار با کارگردانان و هنرمندان مطرح کنند و در میان بگذارند یادداشت و برای آنان ارسال کردند. آن‌قدر حوزه سریال به‌قول برخی از حاضرین، گل‌سرسبدجریان فرهنگی و هنری به‌شمار می‌رفته است که معظم‌له تنها به فرمایشاتشان در آن دیدار بسنده نکردند و یادداشتی را هم به همین مناسبت به‌نگارش درآوردند. در همان موقع هم حاضرین در این جلسه صحبت‌هایی کردند و پیش از این رهبر انقلاب دیدارهای هفتگی و ماهانه با اهالی فرهنگ و هنر داشتند اما این بار نوشتن یادداشت و گردآوری نکات خاصی که در این انضمام آمده است، این مسئله را نشان می‌دهد که تلویزیونی‌ها نتوانسته‌اند انتظارات ایشان را برآورده کنند و در جامعه به‌عنوان سکوی‌قابل اتکای فرهنگ‌ساز در جامعه عمل نمی‌کنند.
متن این یادداشت معروف به شرح زیر است:
بسمه‌تعالی
آنچه در نظر بود در دیدار با حضرات بازیگران و کارگردانان و تهیه‌کنندگان سیما گفته شود و به خاطر تمام شدن وقت گفته نشد:
ــ جنگ نرم همه‌جانبه‌ دشمن، امروز قابل‌انکار نیست.
 ــ بااین‌حال، برخی آن را انکار می‌کنند و این خود نیز بخشی از جنگ نرم است.
ــ   در این جنگ، هنرمندان و اهالی فکر و نظر، در حکم نیروهای مسلح در جنگ سختند.
ــ برخی بی‌تفاوت از برابر این حادثه‌ ملی می‎گذرند، برخی هم با دشمن همراهی و به او کمک می‌کنند؛ آن‌ها مسئولیت‌ناپذیر و این‌ها دشمن‌شیفته‌اند. در مقایسه با نیروهای مسلح در جنگ سخت، می‌توان گناه این دو دسته را تشخیص داد.
ــ امروز در کشور بحمدالله کم نیستند کسانی که دارای موضع مسئولانه و تلاش شایسته‌اند؛ این باید روزبه‌روز افزایش یابد.
 ــ دفاع از عظمت ایران، از فرهنگ ایران، از خانواده‌ ایرانی، از حرکت باشکوه ملت ایران‌و… فقط با سخنرانی و نگارش نیست؛ هنر باید میدان‌دار باشد.ــ‌جایگاه فیلم و سریال در این میان بسیار برجسته است.
ــ در سریال‌ها به مسائل ملی بپردازید؛ از شهدای عزیز، از دفاع مقدس، از انقلاب، از سبک زندگی اسلامی، از انگیزه‌های ایمانی‌ملت و مظاهر آن، از ایستادگی‌شان در برابر ابر جنایتکاران و مفسدان عالم، از راهپیمایی اربعین و… بگویید؛ عظمت و استقلال و شجاعت و ظرفیت‌های علمی و عملی این ملت را با زبان هنر بیان کنید.
ــ پرداخت درست و هنرمندانه‌به‌ این موضوعات بسی جذاب و پرمخاطب است، هم در داخل کشور و هم در دیگر کشورها و ملت‌ها.
ــ  سخنان شما نشان داد که شما هم عیناهمین دغدغه را دارید.
 موفق و مؤید باشید ان‌شاءالله. ۲۵/۸/۹۷
رسانه‌ای شدن این یادداشت و جلسه نشان می‌دهد که آن اتفاقات فرهنگ‌ساز و جریان‌ساز در عرصه سریال سازی تلویزیون رقم نخورده است و کماکان هم این ورطه ادامه دارد چرا که همه نشانه‌ها بیانگر ضعف‌های باقی‌مانده و کارهای مغفول‌مانده‌اند. البته می‌توان این فرمایشات را به بخش‌های دیگر نمایشی جامعه فرهنگی و هنری بسط داد که باید منویات ایشان به استراتژی بلندمدتی تبدیل شود؛ البته هنوز اتفاقی نیفتاده است. رهبر انقلاب جایگاه فیلم و سریال را در یادداشت‌ خودشان و نقل‌قول‌هایی که از حاضرین در جلسه به گوش می‌رسد برجسته دانسته‌اند. چقدر در خصوص خانواده و سبک زندگی تلویزیون مؤثر بوده است و چرا در این زمینه نمی‌توان کارنامه‌ای پربار از سریال‌ها و فیلم‌های تلویزیونی سراغ گرفت؟ همیشه شنیده‌ایم که مدیران می‌گویند ساخت کارهای الف ویژه با موضوعات ملی منابع مالی هنگفتی را می‌طلبد که این مشکل در صداوسیما وجود دارد، اما چرا رویه تولید سریال‌های عاشقانه و دختر -پسری دم‌دستی و هزینه‌بر متوقف نمی‌شود؟ چرا برای سریال‌های عاشقانه با پروداکشن‌های ویژه، پول هست اما برای مضامین ملی و میهنی پولی وجود ندارد؟
ایشان در این یادداشت به ضرورت‌ها و شاخصه‌های ساخت سریال در زمینه شهدا دفاع مقدس، انقلاب، سبک زندگی اسلامی انگیزه‌های ایمانی ملت و مظاهر آن، ایستادگی در برابر جنایتکاران و مفسدان عالم، راهپیمایی اربعین، عظمت و استقلال و نمایش ظرفیت‌های علمی و عملی با صراحت تأکید کردند. قرار ست تا کجا در مناسبت‌های مختلف، دست‌تلویزیون از کارهای خانوادگی مؤثر و ماندگار، انقلابی و دفاع‌مقدسی و حتی معرفی شهدا و خیلی از اتفاقات ملی دیگر خالی باشد و هر بار اعتراف به کم‌کاری کنیم به‌جای این که راهبرد و مسیری را طراحی کنیم تا این اهداف و اندیشه‌های والا محقق شوند؟
البته گهگاه تلویزیونی‌ها کارهایی شتاب‌زده را در دست اجرا قرار داده‌اند که به شائبه‌ها و حاشیه‌ها پایان بدهند اما مطالبات رهبری استفاده از ظرفیت‌های نمایشی بروز انقلابی و توجه به خانواده و سبک زندگی اسلامی است و نه این که با ساخت آیتم‌هایی هرچند رهگذر و دم‌دستی با خانواده، کودک و نوجوان برخورد کنیم، کودک و نوجوانی که واقعاالگوهایش را باید از دل انیمیشن‌های خارجی پیدا کند به‌جای این که قهرمانان ملی و میهنی‌مان را در قالب کارهای فاخر و ماندگار نمایش دهیم. می‌توانیم پول‌های هنگفتی خرج خرید انیمیشن‌های خارجی و دوبله‌ آن‌ها کنیم اما نمی‌توانیم همه تمرکزمان را روی ساخت سریال‌های استراتژیک نوجوانانه و کودکانه بگذاریم.آیا مدیران تلویزیون از نویسندگانشان خواسته‌اند به‌جای تکرار مکررات سوژه‌ها، برای پروژه آمریکاستیزی یا استکبارستیزی و حتی مضامین ضد صهیونیستی، سناریویی طراحی کنند؟ بیش از چهار دهه از عمر تلویزیون جمهوری اسلامی می‌گذارد اما هنوز دریغ از سریا‌ل‌های مؤثری که در مقابله با جنایتکارانمفسدان عالم، آمریکاستیزی و تقابل ایران در برابر صهیونیزم جهانی ساخته و به آن پرداخته شوند.بهانه‌جویی‌ها باید تمام شود، مدیرانی که دائما این بهانه را دارند که بودجه ندارند چرا برنامه‌های سرگرمی‌سازشان را متمرکزتر نمی‌کنند تا بودجه‌های هنگفتی که پای آن‌ها می‌رود و یا جلوی حضور بی‌رویه سلبریتی‌ها در تلویزیون گرفته شود، می‌توان صدها سریال تلویزیونی مؤثر و درست تولید کرد. وقتی دستمزد بازیگرمجری‌ها روزانه چندین میلیون است و هنوز گوینده و مجری کاربلدی در رادیو و تلویزیون، حقوق برنامه‌ای‌اش به یک میلیون تومان هم نمی‌رسد و حتی برنامه‌هایی که بیشتر جامعه را به سمت محتواهای ناب و آگاهی‌دهنده سوق می‌دهد نمی‌توان با توقف این دستمزدها، هزینه‌های استودیوهای گران و دکورهای آن‌چنانی سریال‌های باکیفیت ساخت؟
رهبری در این نامه روی فیلم و سریال‌ و برجسته بودن این حوزه تأکید کردند اما هنوز در تولیدات رسانه‌ ملی شاهدیم که تاک‌شو، مسابقه و استعدادیابی بدون هیجان و بدون مخاطب بعضا دنبال می‌شود. برای حوزه نوجوان و کودک کاری نمی‌شود آن‌گاه می‌بینیم خط مسیری که برنامه‌ای مثل «عصرجدید» در تلویزیون پایه‌گذارش می‌شود به‌یکباره تلویزیون تبدیل به استعدادیابی‌ در حوزه‌های مختلف می‌شود برنامه‌هایی که بعضاآن تأثیر و ماندگاری و مانایی را ندارند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای هنر، میدان‌دار دفاع از عظمت ایران باشد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.