همگرایی دولت و مجلس - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 54007
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۰ - ۶:۵۴ |
دیدار رئیس‌جمهور با وکلای ملت واکاوی شد

همگرایی دولت و مجلس

رئیس جمهور با نمایندگان مجلس دیدار و گفت وگو کرد. خبری که مدت‌ها بود از رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها دور شده بود اما حال دوباره به سرتیتر خبرها پیوست و بار دیگر چرایی و تأثیر ارتباط مستمر قوا را یادآورشد.
همگرایی دولت و مجلس

حانیه مسجودی
رئیس جمهور با نمایندگان مجلس دیدار و گفت وگو کرد. خبری که مدت‌ها بود از رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها دور شده بود اما حال دوباره به سرتیتر خبرها پیوست و بار دیگر چرایی و تأثیر ارتباط مستمر قوا را یادآورشد.
۲۷ مهرماه بود که احمد امیرآبادی فراهانی، عضو کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم قم در مجلس از دیدار نمایندگان مجلس در قالب مجامع استانی با رئیس‌جمهور خبر داد و گفت: در گفت‌وگو با رئیس‌جمهور و اعلام ضرورت هموار شدن مسیر توسعه همه جانبه با بررسی مسائل کشور به صورت استانی، رئیس‌جمهور موافقت خود را برای دیدار با وکلای ملت براساس مجامع استانی بیان کرد.
درهمین راستا حجت الاسلام سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان با مجامع استانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی و نمایندگان استان‌های اصفهان، سمنان و قم دیدار کرد. دیداری که به نظر می‌رسد تمام مسائل استان‌ها مورد کندوکاوی قرار گرفت و از این رو می‌تواند موجب امیدواری و ترمیم اعتماد از دست رفته مردم باشد.
رئیس جمهور: دولت برای رفع نگرانی مردم درباره کم‌آبی، برنامه کوتاه مدت و بلندمدت دارد
سید ابراهیم رئیسی صبح پنج‌شنبه در نشست با مجامع استانی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در دیدار نمایندگان استان‌های اصفهان، سمنان و قم، گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که در این دیدار مطرح شد ابراز نگرانی نسبت به کمبود آب بود که دولت در دو سطح کوتاه مدت
و بلندمدت اقدامات و برنامه‌هایی برای رفع آن تدارک دیده است.
رئیسی همچنین درباره مسئله احیای زاینده‌رود اظهار داشت: به رئیس مرکز بررسی‌های استراتژیک ریاست جمهوری مأموریت دادم مطالعات علمی در این زمینه را آغاز کنند. کمیته و کارگروه فعالی برای رسیدگی به این مسئله تشکیل خواهد شد تا احیای زاینده‌رود و رفع مشکل مربوط به آن مثل فرونشست زمین در مناطق مرکزی کشور به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفته و یک طرح علمی و عملیاتی برای رفع آن تهیه شود.
رئیس جمهور با تأکید بر اینکه هرگونه توسعه در کشور فرع بر حفظ محیط زیست خواهد بود، تصریح کرد: موضوع آلایندگی حتما باید مورد رسیدگی دقیق قرار گیرد.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه متأسفانه نظام پیچیده اداری کشور باعث ایجاد تردید در سرمایه‌گذاران می‌شود، گفت: بهترین راهکار برای رفع موانع کسب و کار این است که موضوع به شکل مصداقی مطرح شده و مشکلات برطرف شوند. برای تسهیل راه‌اندازی کسب و کار به اندازه کافی قانون وجود دارد و مشکل عدم اجرای قوانین است.
رئیسی به تصویب قانون حمایت از خانواده در مجلس اشاره و اضافه کرد: دولت حتما این قانون جدید را اجرا خواهد کرد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش نگاه حاکم بر تنظیم بودجه سال ۱۴۰۱ را اصلاح ساختار و نظام بودجه‌ریزی کشور با هدف اجرای عدالت و مبتنی بر سند آمایش سرزمینی کشور و فارغ از چانه‌زنی برای تخصیص بودجه عنوان کرد.
رئیس جمهور با بیان اینکه شرایط کشور حساس اما رو به بهبود است، تصریح کرد: دشمن اقرار می‌کند که با وجود این مجلس و دولت در پیشبرد اهداف خود ناکام مانده است و با هماهنگی و هم‌افزایی دستگاه‌های مختلف می‌توانیم بر همه مشکلات غلبه کنیم.
رئیسی خاطر نشان کرد: همه باید تلاش کنیم در ماه‌های باقیمانده از سال ۱۴۰۰ از افزایش هزینه‌ها جلوگیری شود. بودجه سال ۱۴۰۱ به شکلی در حال تنظیم است که کسری بودجه نداشته باشیم تا تورم مهار شده و در نتیجه فشارهای اقتصادی کاهش یابد.
 رئیسی تأکید کرد: رنج مردم، رنج ماست و بنده هیچ شبی را فارغ از دغدغه گزارش‌هایی که در طول روز دریافت می‌کنم، نگذرانده‌ام.
پیش از سخنان رئیس جمهور، نمایندگان استان‌های اصفهان، سمنان و قم نیز به بیان دغدغه‌های خود در زمینه مشکلات معیشتی، کم‌آبی، اشتغال، مشکلات زیست‌محیطی و ضرورت اجرای عدالت در نظام پرداخت حقوق پرداختند.
تسریع در تعیین تکلیف و تثبیت مدیران کشور، کنترل قیمت‌ها، استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی روستاها، تأمین زیرساخت‌های لازم برای استفاده از ظرفیت‌های معدنی در مناطق کویری، نظارت دقیق‌تر بر اجرای قانون به ویژه در پرداخت حقوق در مؤسسات عمومی غیردولتی و ضرورت اصلاح نظام اداری از دیگر مسائلی بود که نمایندگان در این جلسه به آنها اشاره کردند.
 تشریح جلسه رئیس جمهور با نمایندگان از زبان عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان
محمدتقی نقدعلی، عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان ضمن تشریح این نشست گفته است که: «احیای زاینده رود، مشکلات آب شرب و کشاورزی، فرونشست زمین، آسیب میراث فرهنگی و آلودگی هوا از جمله مباحث مهمی است که در این نشست مطرح شد؛ خوشبختانه رئیس جمهور نسبت به معضلات استان اصفهان مطلع بود.»
عضو مجمع نمایندگان استان اصفهان تأکید کرد: «رئیس جمهور در اين جلسه   در خصوص معضل آب استان نیز دستور داد که وزیر نیرو به اصفهان سفر کند و نظرات دانشمندان را برای حل معضلات آب اخذ کند؛ همچنین رئیسی دستور داد مرکز استراتژیک ریاست جمهوری مأمور حل معضلات آب اصفهان شود.»
نقدعلی ادامه داد: «رئیس جمهور طی فراخوانی عمومی درخواست کرد که کارشناسان متخصص در خصوص حل معضل آب استان اصفهان و استان‌های همجوار راهکار ارائه کنند.»
استانداران قم، سمنان و اصفهان نیز در این جلسه یکی از راهکارهای تسریع در حل مشکلات استان‌ها را تفویض بیش از پیش اختیار به استانداری‌ها عنوان کردند.
 نگاهی واقعی به مشکلات استان‌ها 
لذا به نظر می‌رسد عمده‌ترین مسائل مورد توجه نمایندگان مشکلات مربوط به آب، فرو نشست زمین، آلودگی هوا در مناطق صنعتی، بیکاری، مسکن و توسعه صنعت بود. بحث تکمیل زیرساخت‌ها مثل گاز رسانی به برخی روستاها و مشکلات دریاچه نمک قم نیز از دیگر موضوعاتی بود که نمایندگان به آن پرداختند.
همچنین اجرای قانون جوانی و جمعیت که اخیر ا تصویب و ابلاغ شده در این نشست مورد تأکید قرار گرفت و پیشنهاداتی برای نحوه عملیاتی شدن آن و ضرورت پیش بینی اعتبارات لازم برای آن در لایحه بودجه ۱۴۰۱ مطرح شد.
تداوم این نشست و دیدار رئیس‌جمهور با وکلای ملت قطعا به مطلع شدن دولت از اوضاع واقعی استان ها منجر می شود. درحال حاضر مردم سراسر کشور با مشکلات متعدد اقتصادی و معیشتی روبه‌رو هستند و بسیاری از استان ها امکانات اولیه رفاهی را نیز در اختیار ندارند. حال درکنار سفرهای استانی دولت به مرحله دوم رسیده ایم. دولت سیزدهم قصد دارد برخلاف مسئولان قبلی در ابتدا باوجود گزارشات سازمانی و شرح وضعیت جامعه، مشکلات واقعی استان‌ها را در مراحل مختلف بررسی و پس از آن برای رفع آن‌ها اقدام کند.

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.