همکاری با آژانس نشان از صلحآمیز بودن صنعت هستهای ایران است
مرتضی مکی، کارشناس مسائل اروپا در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات و قوانین پادمانی پرداخت و دراینباره عنوان کرد: فناوری هستهای یکی از دانشهای موردتوجه در جهان میباشد و همواره بهعنوان دانشی با حساسیت فراوان تلقی میگردد.
وی افزود: امروز کارکردهای مختلف و فراوان دانش هستهای موردتوجه بسیار قرارگرفته است. انتقال دانش هستهای نیز ازجمله موارد مورد تأکید در سطح دنیا میباشد.
مکی تصریح کرد: به طورحتم همکاری با آژانس بینالمللی انرژی اتمی در چارچوب مقررات بر توسعه کشور اثرگذار خواهد بود و استفاده صلحآمیز از این دانش را تبیین و بستری برای کشورهای خواهان استفاده از انرژی و دانش هستهای را فراهم خواهد کرد.
کارشناس مسائل اروپا همچنین خاطرنشان کرد: دانش هستهای کمک بسیاری به کشورهای دنیا خواهد داشت. بدین ترتیب اگر کشوری عضو آژانس بینالمللی انرژی اتمی نباشد هم خواهان عضویت خواهد بود. اینکه در برخی بازههای زمانی آژانس نقشی دوگانه و سیاسی بازی کرده است، موضوعی جداگانه و قابلبررسی است اما کلیت همکاری توسعه بخش خواهد بود و ابزار فشار دولتهای غربی مبنی بر صلح آمیزنبودن دانش هستهای را از آنها سلب خواهد کرد.
وی متذکر شد: دانش هستهای بر مقوله امنیت نیز اثرگذار خواهد بود. پیشتر مشاهده کردیم که به سبب همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی، اعضای شورای حاکم قادر به صدور قطعنامه علیه کشور نشدند و بهانهای بدین منظور نداشتند.
او یادآور شد: همکاری ایران با آژانس در چارچوب مقررات بینالمللی موجب شد تا سایر کشورها خواستار تداوم این همکاری و حضور ایران در آژانس شوند.
وی در پایان این گفتوگو بیان کرد: همکاری در چارچوب مقررات میتواند بسیاری از تهدیدهای موجود را خنثی و ایجاد فرصت کند.
مرتضی مکی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.