هم‌افزایی راهبردی تهران و مسکو - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
اخبار ویژه »
شناسه خبر : 110847
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 11 اسفند 1403 - 9:18 |
اثرات تقویت مبادلات تجاری و ارتباطات اقتصادی میان ایران و روسیه بررسی شد:

هم‌افزایی راهبردی تهران و مسکو

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که برای رایزنی با مقام‌های عالی کشورمان به تهران سفر کرده بود، بعد از ظهر سه‌شنبه مورخ ۷ اسفند با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد.
هم‌افزایی راهبردی تهران و مسکو

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه که برای رایزنی با مقام‌های عالی کشورمان به تهران سفر کرده بود، بعد از ظهر سه‌شنبه مورخ ۷ اسفند با سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان دیدار کرد. کارشناسان و فعالان سیاسی براین باورند که سفر سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، به تهران، در حقیقت نقطه عطفی در روابط دیرینه ایران و روسیه به حساب می‌آید. این سفر که با هدف بررسی و تقویت همکاری‌ها در زمینه‌های مختلف بین دو کشور انجام شد، نشان‌دهنده عزم راسخ دو طرف برای گام برداشتن در مسیر یک همکاری جامع و استراتژیک است. 
در ملاقات لاوروف با وزیر امور خارجه کشورمان، طیف وسیعی از مسائل موردتوجه و بررسی قرارگرفت که بی‌شک زمینه‌ساز همکاری‌های جدیدی نیز در عرصه‌های مختلف جهانی و منطقه خواهد بود. از جمله مسائل، معاهده مشارکت جامع به عنوان نقشه‌راهی برای آینده‌ای پایدار است. از دیگر مسائل بررسی شده، تحولات منطقه‌ای و جهانی است که به صراحت مبرهن می‌دارد ایران و روسیه در برابر چالش‌ها با قدرت ایستاده‌اند. یکی دیگر از مهم‌ترین ابعاد این دیدار، تاکید بر حق مسلّم ایران در بهره‌برداری از انرژی هسته‌ای صلح‌آمیز بود. عراقچی با صراحت اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران تحت هیچ شرایطی از حقوق هسته‌ای خود کوتاه نخواهد آمد.وزیر امورخارجه کشورمان همچنین افزود: موضع ایران در مذاکرات هسته‌ای کاملاً روشن است و تحت فشار و تحریم، مذاکره نخواهیم کرد. هیچ امکان مذاکرهٔ مستقیم بین ما و آمریکا تا زمانی که فشار حداکثری به این شکل اعمال خواهد شد، وجود ندارد. این موضع، که برگرفته از اراده ملی و اصول بنیادین جمهوری اسلامی است، نشان‌دهنده عزم ایران در مقابله با تهدیدات و فشار‌های بین‌المللی برای محدود کردن برنامه هسته‌ای خود می‌باشد. ایران همچنان بر اجرای کامل توافقات هسته‌ای خود و برخورداری از حقوق کامل در این زمینه تاکید دارد و هیچ‌گونه فشاری از سوی قدرت‌های جهانی نمی‌تواند اراده این کشور را در این خصوص تضعیف کند. در عرصه همکاری‌های اقتصادی نیز پروژه‌هایی همچون راه‌آهن رشت-آستارا و ساخت نیروگاه‌های تولید برق در ایران برجسته‌ترین موضوعات این دیدار بودند. لاوروف در این خصوص بر اراده روسیه برای توسعه همکاری‌ها در این زمینه‌ها تاکید کرد و اظهار داشت که این پروژه‌ها می‌تواند علاوه بر تقویت زیرساخت‌های اقتصادی ایران، نقش مهمی در توسعه روابط تجاری و اقتصادی دو کشور ایفا کند. کارشناسان و آگاهان این عرصه می‌گویند که راه‌آهن رشت-آستارا، که به‌عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ حمل‌ونقل مشترک مطرح است، می‌تواند به تسهیل مبادلات تجاری و ارتباطات ایران با کشور‌های حوزه قفقاز و آسیای مرکزی کمک کند. به‌طور مشابه، همکاری در ساخت نیروگاه‌های برق در ایران می‌تواند گامی بزرگ در راستای تأمین انرژی پایدار و توسعه صنعتی در ایران باشد. در بررسی بیش‌تر این موضوع به گفت‌وگو با حجت الاسلام حسینی کیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه می‌خوانید. 

حجت الاسلام حسینی کیا، نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
تسهیل تجارت با همسایگان به خنثی‌سازی تحریم‌ها کمک می‌کند

حجت الاسلام سیدجواد حسینی کیا، نماینده مردم کرمانشاه و نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح اثرات توسعه راه‌آهن رشت-آستارا و اراده روسیه برای توسعه همکاری‌ها در این زمینه‌ها مطابق با سفر اخیر لاوروف پرداخت و با تاکید بر نتایج این امر بر تسهیل مبادلات تجاری و ارتباطات ایران با کشور‌های حوزه قفقاز و آسیای مرکزی بیان کرد: در شرایط حال حاضر اقتصادی توسعه روابط با کشوری که بتواند بستر هرچه‌تمام‌تر تعامل راهبردی را رقم بزند، اهمیت دارد. 
وی افزود: توسعه قراردادهای اقتصادی و تفاهم‌نامه بی‌شک به نفع اقتصاد کشور خواهد بود و براین اساس مجلس شورای اسلامی و دولت در تلاش است تا این مهم را عملیاتی سازد و با کشورهای دوست و همسایه ارتباطات راهبردی را پیش ببرد. نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس تصریح کرد: توسعه تعاملات از بستر تقویت زیرساخت‌ها نیز گامی حائزاهمیت است و بی‌شک نتایج د‌وچندان مثبتی را همچون به همراه خواهد داشت. به عنوان مثال توسعه راه‌آهن رشت-آستارا و اراده روسیه برای توسعه همکاری‌ها در این زمینه‌ها از نمونه مطرح این امر است. چنین همکاری‌هایی که توسعه اقتصادی و تجاری کشور را عملیاتی می‌سازد و اهداف عمرانی را نیز توسعه می‌بخشد. همچنین این روند موجب تسهیل و رونق صادرات می‌گردد. نماینده مردم کرمانشاه در مجلس دوازدهم همچنین خاطرنشان کرد: تسهیل مبادلات تجاری و ارتباطات کشور با کشور‌های همسایه و دوست، نتایج حائزاهمیتی چون خنثی‌سازی هرچه‌تمام‌تر تحریم‌ها و دلار‌زدایی را به دنبال دارد. او متذکر شد: توسعه روابط برکات متعددی دارد اما دراین میان می‌بایست توجه بداریم که شرکای راهبردی کشور می‌بایست فراوان باشند و به یک الی دو شریک ختم نشوند. به تعبیر کارشناسان سیاسی نباید تمامی تخم‌مرغ‌ها را در یک سبد همچون روسیه قرار دهیم. همواره باید در پی توسعه ارتباطات باشیم و با هرکشوری که ظرفیت تعامل با جمهوری اسلامی ایرا‌ن را دارد، مراوادت مالی، عمرانی و خدماتی داشته باشیم. وی در پایان این گفت‌وگو بیان کرد: توسعه روابط تجاری تاثیرپذیری از دلار را به کمترین میزان خواهند رساند و موجب آبادانی هرچه‌تمام‌تر کشور و اشتغال و ارزآوری خواهد شد.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای هم‌افزایی راهبردی تهران و مسکو بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.