نیروی دریایی ضامن امنیت آبهای خلیجفارس
گروه سیاسی
شهریار حیدری، نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ضمن تبریک روز نیروی دریایی، درمورد توانمندی ها و پیشرفتهای کسب شده ایران درزمینه تأمین امنیت آبها، کشتیها و تجارت دریایی به «رسالت» می گوید: از آنجا که ایران صاحب قدرت دریایی در جهان است و خلیجفارس نیز یکی از نقاط ژئوپليتیک و ژئو استراتژیک به شمار می رود و جمهوری اسلامی ایران از طریق خلیج فارس و دریای عمان به آب های آزاد دسترسی دارد، طبیعی است که باید به سمت توانمندسازی و قدرتمند کردن نیروی دریایی حرکت میکردیم.
وی افزود: توانمندسازی نیروی دریایی کشور از چند جهت حائز اهمیت است. اولین نکته مهم تجارت دریایی است که گستردهترین و مهمترین بخش تجارت در جهان و کشور ما از طریق دریا صورت میگیرد. بنابراین نیروی دریایی از این جهت نقش عمدهای در تأمین نیازهای داخلی در تمام حوزه ها از طریق تجارت دریایی ایفا و امنیت لازم را تأمین می کند.
حیدری تأکید کرد: ایران به دلیل داشتن انرژی نفت و گاز در حوزه خلیجفارس یکی از کشورهای صادرکننده این منابع از طریق دریای عمان وخلیج فارس و در نهایت دریای آزاد است. بنابراین کشور ما در طول ۴۰ سال گذشته از نظر دفاعی از جمله توان دریایی پیشرفت قابل توجهی داشته است و این پیشرفتها استمرار دارد.
نایبرئیس کمیسیون امنیت ملی ابراز کرد: امروزه میتوان گفت که امنیت خلیج فارس و دریای عمان طبق کنوانسیون بین المللی دریاها تا جایی که مربوط به جمهوری اسلامی ایران است، بهخوبی تأمین میشود و ایران با اقتدار و قدرت در حوزه های دریایی خود اشراف و حضور دارد. بنابراین نیروی دریایی کشور تا آنجایی که عمق ژئوپلیتیکی ایران ضرورت ایجاب میکند با تمام توان در تأمین امنیت دریاها نفوذ و اعمال قدرت میکند.
قدرت نیروی دریایی کشور؛ همردیف کشورهای مطرح دنیا
وی گفت: قدرت نیروی دریایی کشور ما بهگونهای است که در بین کشورهای جهان جزء کشورهای مطرح و برتر قرار دارد و ضرورت دنیای امروز نیز همین است که نیروی دریایی ازنظر دفاعی و ایجاد امنیت، تأمین تجارت و امنیت سایر کشتیهایی که با ما داد وستد دارند، فعال و مقتدر باشد. در همین راستا این استراتژی استمرار دارد و نیروی دریایی در تمام زمینهها پیشرفتهای مناسبی داشته است و امیدوار هستیم که به اهداف عالیه که مدنظر جمهوری اسلامی در دریاهاست برسد.حیدری با اشاره به فرموده امام (ره)در دوران دفاع مقدس مبنی براین که «جنگ یک نعمت است» یادآور شد که شاید آن زمان این تعبیر برای برخی قابلهضم نبود. اما بعد از جنگ متوجه شدیم که اگر نیروی دریایی رشد کرد و توان دفاعی ما افزایش یافت و به سمت توجه به قدرت داخل رفتیم درنتیجه همان فرمایش امام بود.
نایبرئیس کمیسیون امنیت مجلس تأکید کرد: جنگ به ما یاد داد که به چه چیزی نیاز و چه ضرورتهایی باید در اولویت کاری ما باشد. خوشبختانه بعد از جنگ پیشرفت بسیاری داشتیم و آن زمان یکی از ضروریترین نیازها، قایقهای سادهای بودند که توان تولیدشان را نداشتیم. اما امروز به لطف خداوند و تلاش نیروهای دریایی کشور این شناورها با بهترین کیفیت و تندروترین قایقها نیز به شکلی منحصربهفرد در داخل کشور ساخته میشوند.
او ادامه داد که مهمتر از همه، تعمیرات و نگهداری شناورهای نظامی ، دفاعی و تجاری است که اکنون بهخوبی صورت میگیرد و آنچه اکنون نیروی دریایی ما نیاز دارد در داخل تولید میشود. این حکایت از استمرار تکنولوژی است که از آن بهره بردیم و در آینده نیز بهتر خواهد شد.
حیدری در انتها خاطرنشان کرد: نکته مهم به روز بودن صنایع کشور ازجمله صنعت دریایی است. زیرا تکنولوژی هرروز تغییر میکند و ما نباید در یک نقطه بایستیم. در حال حاضر توان نیروی دریایی متناسب با شرایط و موقعیت کشورمان کافی است اما افزایش نیز خواهد یافت.
خلیج فارس , شهریار حیدری , نیروی دریایی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.