نگرانیهای آمریکا در نبرد احتمالی با مسکو
گروه بینالملل
اگرچه واشنگتن اصلیترین نقش را در ایجاد تنشهای پایدار در مرز اوکراین و روسیه دارد، اما درعینحال بسیاری از استراتژیستهای دو حزب دموکرات و جمهوریخواه معتقدند که اگر آمریکا نتواند این بحران را مدیریت کند ، آثار و تبعات آن برای کاخ سفید غیرقابلجبران خواهد بود. اخیرا جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، خطاب به همتای روس خود گفت که واشنگتن برای دیپلماسی با این کشور از طرق مختلف، ازجمله رابطه دوجانبه، آماده است. به گزارش کاخ سفید، سالیوان در گفتوگویی تلفنی به یوری اوشاکوف، مشاور سیاست خارجه ولادیمیر پوتین،رئیسجمهوری روسیه، گفت: «هرگونه گفتوگو باید بر بنیان دوجانبگی باشد و به نگرانیهای ما در مورد اعمال روسیه پاسخ دهد.»
به گزارش ایندیپندنت، امیلی هورن، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا، افزود که سالیوان به اوشاکوف گفته است که هرگونه گفتوگو با روسیه باید «در هماهنگی کامل با متحدان و شرکای اروپایی ما» صورت بگیرد و در ضمن اذعان کرد که «پیشرفت محتوایی تنها در فضای کاهش تنشها و نه افزایش آنها ممکن است».
در هفتههای اخیر، مسکو با جمعکردن نیروهای خود در نزدیکی مرزهای اوکراین غرب را نگران کرده است. مسکو این اقدام را در واکنش به تحرکات کشورهای غربی و نیروهای اوکراینی در مرز خود صورت داده است. این کشور هفته گذشته فهرستی از پیشنهادهای امنیتی را که در نظر دارد در مورد آنها مذاکره کند، مطرح کرد؛ ازجمله اینکه ناتو وعده دهد در اوکراین، اروپای شرقی، منطقه قفقاز و آسیای مرکزی هیچگونه فعالیت نظامی نخواهد داشت.روسیه در ضمن اعلام کرد که خواهان پاسخ فوری آمریکا به خواستههای وسیع امنیتی خود است و بار دیگر هشدار داد که اگر نگرانیهای این کشور با اقدام سیاسی پاسخ نگیرند، به حرکت نظامی روی خواهد آورد.
واشنگتن اعلام کرد که برخی پیشنهادهای روسیه بهوضوح غیرقابلقبولاند اما در ضمن وعده داده است که در هفته جاری، با پیشنهادهایی مشخص، برای مذاکرات احتمالی اشکالی را پیشنهاد دهد. به گزارش خبرگزاری ریای روسیه، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، گفت که این کشور هنوز از آمریکا پاسخی نگرفته است و افزود: «به نظرم تلاش خواهند کرد این ماجرا را به روندی کند تبدیل کنند اما این کار باید فوری انجام شود؛ چون وضعیت بسیار دشواری است، خیلی جدی است و پیچیدهتر هم میشود.»
کنستانتین گاوریلوف،یک دیپلمات ارشد روسیه در وین، هم گفت که روابط مسکو و ناتو به «لحظه حقیقت» رسیده است. به گزارش خبرگزاری ریا در روسیه، او در صحبتهایی که از تلویزیون دولتی روسیه پخش میشد، افزود: «گفتوگو باید جدی باشد و همه در ناتو خوب میدانند که هرچقدر قدرت و توان داشته باشند، همچنان باید از روشهای سیاسی مشخص اقدام کنند؛ در غیر اینصورت، پاسخ نظامی-فنی و نظامی روسیه را شاهد خواهند بود.»
سردرگمی غربیها در مواجهه با مسکو
بر اساس آنچه اکثر تحلیلگران معتقدند، آمریکا به تقاضاهای روسیه چه پاسخی بدهد، بیشک بر محاسبات مسکو درباره اوکراین تأثیر خواهد گذاشت؛ موضوعی که خود یکی از مهمترین تنشها در روابط بینالملل است. درحالیکه اتحادیه اروپا اعلام کرده که با درخواست روسیه برای تعهد به نپذیرفتن عضویت اوکراین در ناتو مخالف است. آمریکا تأکید کرده است که بدون جویا شدن نظر اروپاییها با مسکو مذاکره نمیکند؛ اما در روزهای گذشته، برخی مقامهای اروپایی از آمادگی خود برای مذاکره با روسیه خبر دادهاند. این موضوع ، نشاندهنده دوگانگی و به عبارت بهتر، سردرگمی حاکم میان مقامات آمریکایی و اروپایی در قبال تحولات اخیر اوکراین میباشد.
ایندیپندنت
آمریکا , ایندیپندنت , روسیه , مسکو
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.