نوجوانان اروپایی در مدارس بهشدت خشنتر شدهاند
گروه بینالملل
طی سالهای اخیر، مؤلفههای شکلدهنده خشونت و نفرت در کشورهای اروپایی بهصورت علنی شکل گرفته و جوامع غربی را بهسوی بحرانی عمیق و جبرانناپذیر سوق میدهد! یکی از این کشورها، آلمان است. رشد جریانهای ملیگرا، نئونازیستی، افراطی و خشونتطلب، محصول مدارای عامدانه دستگاههای امنیتی و دولتی آلمان با سران و طرفداران این جریانها بوده است. درحالیکه مقامات آلمانی به بهانه تأمین آزادیهای مدنی و احترام به دموکراسی در کشورشان ( که اتفاقا نمودی واقعی در آلمان ندارد)، زمینه آزادی عمل این جریانها را فراهم ساختهاند، نوجوانان و جوانان آلمانی طی سالهای اخیر بهسوی خشونت در مدارس و اماکن عمومی گرایش پیدا کردهاند.
ضرب و شتم معلمان آلمانی در مدارس!
اخیرا شبکه دویچه وله ، گزارش تکاندهندهای را در خصوص آنچه در آلمان و مدارس این کشور میگذرد منتشر کرده است. اگرچه این شبکه، اشارهای به دلایل و ریشههای وقوع این بحران عمیق نکرده، اما قطعا نمیتوان نقش نهادهای رسمی آلمان را در شکلگیری آن نادیده انگاشت. بر اساس گزارش دویچه وله، نتایج یک نظرپرسی در ۱۳۰۲مدرسه آلمان، افزایش توهین، تهدید، جوسازی و حملات فیزیکی یا روانی دانشآموزان علیه کادر آموزشی را تأیید میکند. دوسوم معلمان چنین خشونتهایی را در محیط درسی یا فضای مجازی تجربه کردهاند.توهین، تهدید، قلدری، جوسازی و حملات فیزیکی یا روانی علیه کادر آموزشی در مدارس آلمان افزایش یافته است. این نتیجه یک نظرسنجی در محیطهای درسی این کشور است. یکسوم مدیران مدارس از رشد خشونتهای بدنی در پنج سال گذشته گزارش میدهند.
دویچه وله در این خصوص تصریح کرده است :
«رفتارهای تهاجمی علیه معلمان در انواع مختلف مدارس آلمان در سالهای اخیر تشدید شدهاند. این بیلان یک نظرپرسی است که اتحادیه مربیان و مدرسان (VBE) در ژانویه و فوریه ۲۰۲۰ انجام داده و تجربیات ۱۳۰۲ مدیر مدرسه را در برمیگیرد.۳۴درصد مدیران گفتهاند که شاهد تعرض فیزیکی محصلان به معلمان بودهاند. در سال ۲۰۱۸، این میزان ۲۵ درصد بود. آمار فحاشی، تهدید، تحقیر، بیاحترامی، بدگویی و جوسازی علیه معلمان نیز به نسبت قبل بیشتر شده است. ۶۱درصد از کادر آموزشی گفتهاند که چنین مواردی را تجربه کردهاند.»
والدین مسئولیتی نمیپذیرند!
چنانچه خبرگزاری میزان تأکید کرده است، نکته اساسی در گزارش دویچه وله، به واکنش والدین نوجوانان پرخاشگر در مدارس بازمیگردد. بر این اساس، مدیران مدارس گفتهاند که در ۶۰درصد موارد، پدر و مادرها حاضر نبودهاند تعامل سازندهای برای تصحیح رفتارهای فرزندانشان داشته باشند. اودو بکمان، دبیر اتحادیه مربیان و مدرسان آلمان (VBE) بیلان این نظرپرسی را تکاندهنده خوانده است. طبق این نتیجه ۷۳درصد کادر آموزشی مدارس گفتهاند که طعم خشونت روانی از سوی دانشآموزان را چشیدهاند و از این میان، ۶۱درصد معلمان دوره متوسطه بودهاند. خشونت بدنی اما بیشتر در دوره ابتدایی به چشم میخورد. ۴۰درصد آموزگاران دبستانها چنین مواردی را گزارش کردهاند!
اودو بکمان، یک علت امر را در این واقعیت میداند که دانشآموزان کم سن و سال، هنوز نمیتوانند احساسات خود را بهخوبی کنترل کنند. بااینهمه، او ارقام موجود را نگرانکننده و تأملبرانگیز میخواند.
ریشه واقعی ماجرا کجاست؟
واقعیت امر این است که خشونت در حال تبدیل به عاملی نهادینهشده در جوامع غربی، ازجمله کشور آلمان محسوب میشود. کودکان، نوجوانان و جوانان آلمانی هرروزه شاهد شکلگیری انواع نمادها و مصادیق خشونت در کشورشان هستند. از سوی دیگر، قبح خشونت ، منازعه و هتاکی در آلمان طی سالهای اخیر و تحت تأثیر شکلگیری جنبشهایی مانند پگیدا و حتی راهیابی احزاب افراطی مانند حزب جایگزینی برای آلمان ( AFD ) در پارلمان این کشور ( بوندس تاگ) از بین رفته است. قاعدتا در چنین شرایطی، دولت و نهادهای امنیتی یک کشور باید پیشگیریها و مراقبتهای لازم را به روشهای گوناگون برای جلوگیری از تشدید این فضا صورت دهند! اما چگونه از نهادهایی که خود در ایجاد چنین فضای بحرانی و خشونت باری ایفای نقش کردهاند میتوان چنین انتظاری داشت؟!
نقش فضای مجازی در پمپاژ خشونت در آلمان
بخشی دیگر از گزارش شبکه دویچه وله، نشان میدهد ترویج خشونت در فضای مجازی در آلمان بهشدت افزایش یافته و همین مسئله، بر روی رفتار دانش آموزان تأثیر گذاشته است. طبق دادههای نظرپرسی، توهین یا تهدید در خلال ساعات درس یا خارج از مدرسه در فضای مجازی،عمدتا از طرف دانشآموزان دبیرستانی صورت میگیرد. کادر آموزشی ۷۳درصد مدارس متوسطه با فحاشی و رفتار تهاجمی در ساعات درسی روبه رو بودهاند. ۵۲درصد نیز گفتهاند که در اینترنت موردحمله و اهانت قرار گرفتهاند.اتحادیه معلمان آلمان میگوید اکثر این موارد در مدارسی دیده میشوند که در محلات پرخطر قرار دارند. اتحادیه بهطور خاص به خشونتهایی آشکار یا زیرپوستی اشاره میکند که آموزگاران و دبیران زن این قبیل مدارس را آماج خود قرار میدهند و مبنای فرهنگی دارند.در بررسی انجامگرفته، هیچ اطلاعاتی از خانواده، پیشینه یا ترکیب اجتماعی دانشآموزان موجود نیست. دویچه وله در این خصوص تأکید کرده است :
«تحقیق نشان میدهد که مزاحمت، اهانت و آزار اینترنتی علیه معلمان نیز بیشتر شده و به ۳۲درصد رسیده که ۱۲درصد به نسبت به سال ۲۰۱۸، افزایش دارد. این نظرسنجی مشخص میکند که ابزارهای لازم برای حمایت از معلمان آسیبدیده وجود ندارد. ۵۶درصد مدیران مدارس گفتهاند قادر نیستند بهقدر کافی همکاران خود را از چنین حملاتی مصون نگاه دارند.»
بهطور نمونه، فیلمهایی در یوتیوب به اشتراک گذاشته میشوند که بهصورت مخفیانه یا غیرقانونی در کلاس ضبط میشوند. در مواردی، یک گروه واتساپی از کل کلاس برای مسخره کردن، دست انداختن و فضاسازی علیه معلم تشکیل میشود. این در حالی است که پارهای از والدین، بهجای بازداشتن فرزندان خود، آنها را نیز در این راستا تشویق و با آنها همراهی میکنند. هانس پتر مایندینگر، رئیس اتحادیه سراسری معلمان آلمان، نفرتپراکنی و پرخاشگری علیه معلمان در فضای مجازی را یک مشکل اساسی و مستلزم ورود دولت میداند. اودو بکمان، دبیر این اتحادیه نیز در همین راستا، پیشنهاد تشکیل تیمهایی متشکل از متخصصان آموزشی و روانشناسی را مطرح میکند. او میگوید لازم است ارزیابی دقیقی از چندوچون و دلایل این خشونتها صورت گیرد و وزارتخانههای ذیصلاح، برای حل چنین معضلی راهکار ارائه دهند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.