نوای پیروزی در کالبد ایران زمین
گروه فرهنگی
با نزدیک شدن به ۲۲ بهمن سالروز پیروزی انقلاب اسلامی خاطرات شیرین آن دوران لااقل برای جوان های سال های ۵۷ شنیدنی و خواندنی است. در آن روزهای تاریخی شعار و سرودهای انقلابی جایگاه خاصی بین مردم داشت و بسیاری از شور و شوق های آن دوران در قالب همین اشعار و سرودها شکل می گرفت.
اینکه هنر انقلابی در شکلگیری انقلاب سال ۵۷ تا چه اندازه مهم و تأثیرگذار بود برکسی پوشیده نیست و مردم نیز با توجه به علاقه ای که به این سبک از هنر از خود نشان دادند زمینه ساز شکل گیری آثار فاخر و ماندگاری در این عرصه شدند.
هنرمندان این عرصه در آن زمان با توجه به رویکردهای انقلابی و نیز شور و هیجانی که باید در این آثار وجود میداشت منشأ خلق آثار ماندگاری شدند که امروز پس از گذشت بیش از ۴۰ سال از پیروزی انقلاب هنوز که هنوز است برای مردم و نسل جوان جذابیت و تازگی دارد و با علاقه به آن گوش می دهند.
در دورانی که موسیقی بی هویت در رژیم پهلوی فراگیر شده بود، ساخت و پردازش نواهای زیبا و دلنشین انقلابی با تم های مذهبی و اعتقادی به یکباره فضای هنری کشور را تغییر داد و مردم را با آثاری آشنا کرد که سال ها به دنبال آن بودند و همین آثار شور وشعف فراوانی را برای انقلابیون فراهم می آورد.
نجوای آهنگین مردم، طنین انداز انقلاب شد
محمد گلریز، خواننده برجسته سرودهای انقلابی در گفتوگو با خبرنگار فرهنگی «رسالت» گفت: «هنر مقولهای است که به وسیله آن میتوان مفاهیم را سهل و آسان به مخاطب منتقل کرد. بنابراین بیان هنرمندانهای همچون موسیقی، شعر، نوشته که به صورت موزون درآمده باشد میتواند بسیار اثر گذار باشد.»
وی افزود: «در اوایل انقلاب، آنهنگام که نمیدانستیم چطور و چگونه مفاهیم خود را منتقل کنیم، تمامی سودا ها را از مردم و بیانشان دریافت کردیم. هنگامی که با پیشتازان موسیقی انقلابی به گفتمان برای ساخت آهنگ مینشستیم، تصمیم گرفتیم تا با گوش سپردن به شعارهای مردم، کلام موسیقی خود را طرح کنیم.»
گلریز تصریح کرد: «در آنسالها مردم مشتهای خود را گره کرده بودند و همواره شعارهای آهنگین سر میدادند. به موجب همین شعارها و نجوای موسیقی بود که تاریخ آنسالهای انقلاب در دل مردم ماندگار شد، درست به سان تیتراژ پایانی فیلم که پس از اتمام در دل مردم برای سالهای سال ماندگار میشود.»
خواننده برجسته سرودهای انقلابی کشور همچنین خاطرنشان کرد:«موسیقی بر انتقال مفاهیم تأثیر بسیاری دارد.اکنون که در حال جنگ فرهنگی با دشمنان خود هستیم بیش از هر زمان دیگری نیاز داریم تا با استفاده از نجوای آهنگین، موسیقی فاخر بسازیم و یکایک اهداف انقلاب اسلامی را محقق و اهداف دشمنان ایران اسلامی را سرنگون کنیم.»
وی گفت: «هماینک دشمن درصدد است تا با استفاده از فضای رسانه و دنیای مجازی سلیقه موسیقی مردم را به سمت و سوی نامطلوب هدایت کند. میتوان اذعان کرد که این هدف در حال حاضر نیز تا حدی محقق شده چراکه بیش از علاقه به موسیقی فاخر، شاهد علاقه به موسیقیهای نادرست و چه بسا خوانندگانی هستیم که از آواز و موسیقی فاخر ایرانی هيچ نمیدانند.»
موسیقی،هدف شوم دشمنان در جنگ فرهنگی
او یادآور شد: «لازم به ذکر است تا بدانیم با قدمت فرهنگی ۷ هزارساله اکنون میتوانیم بهترین موسیقیهای دنیا را بسازیم. از هزاران سال قبل شعرای پر آوازهای را در دل سرزمین خود پرورش داده ایم .بنابراین اکنون با خواست و اراده خود و مسئولان میتوانیم باری دیگر موسیقی فاخر را زندهتر و جایگزین موسیقیهای نامطلوب کنیم. به طورحتم پررنگ شدن موسیقی فاخر ایرانی ضربهای بر اهداف شوم دشمنان خارجی و چه بسا داخلی خواهد بود. نباید اجازه دهیم که متمرکز شدن موسیقی مبتذل، اهداف انقلاب اسلامی را در دل کمرنگ سازد.»
او اظهارکرد: «بیشک هنگامی که موسیقی فاخر تولید نشود، جوانان مملکت به سمت الفاظ و موسیقیهای نادرست کشیده میشوند، درست مطابق آنچه که دشمنان این مرز و بوم میخواهند. بنابراین ضرورت دارد در رسانههای ملی خود با حمایت از موسیقی فاخر ايرانی، باری دیگر تأثیر نجوای آهنگین بر تحقق اهداف انقلاب اسلامی را مبرهن کنیم.»
گلریز گفت: «لازمه تولید موسیقی فاخر تغییر سلیقه و حذف موسیقی بدون محتواست. متأسفانه به دلیل سادهانگاری برخی مسئولان و نبود حمایت از موسیقی انقلابی، اشعار مبتذل بسیار گسترش یافته است. بنابراین اهمیت دارد با اشعار درست، در سبکهای مختلف موسیقی بسازیم. به طورحتم من و هیچ یک از خوانندگان موسیقی انقلابی مخالف اشعار و سبک نو نیستیم اما الزام است تا هر خواننده نوپا به خوبی نت و آواز را بشناسد و حتی در سبک نوین خود، موسیقی فاخر و درستی خلق کند. زندهیاد محمد نوری در سبک پاپ آهنگ میساخت اما هنوز ماندگار است و اشعار او در زمره بهترین اشعار قرار دارد. بنابراین اشعار و نجواست که یک موسیقی را فاخر و در دلها جاودان میسازد.»
وی درپایان این گفتوگو بیان کرد: «جنگ فرهنگی حال حاضر ارزشهای ما را هدف قرار داده است که متأسفانه موسیقی، یکی از مهمترین ارزشها و مفاهیم ما، در این جنگ بسیار آسیب دیده است. باید در فضای رسانه ملی به حمایت از موسیقی فاخر برخاست و از گسترش اشعار بی محتوا جلوگیری کرد.»
انقلاب اسلامی , سرودهای انقلابی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.