نمایش تکراری غربیها در گروه ۲۰
گروه بینالملل
اجلاس گروه ۲۰ در حالی در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد که وعدههای تکراری کشورهای غربی در این نشست، منجر به کسالت افکار عمومی دنیا شده است.سالهاست آمریکا و اعضای اروپایی گروه ۲۰ وعدههایی ازجمله مواجهه با بحرانهای جمعی در جهان و مقابله با بحران اقتصادی در نظام بینالملل را مطرح کردهاند اما ازآنجاکه خود اصلیترین عوامل مولد این بحرانها هستند، قطعا قدرت مواجهه با آنها را ندارند.
چه موضوعاتی در نشست گروه ۲۰ مطرح شد؟
رهبران کشورهای عضو گروه ۲۰، برای شرکت در نشستی دوروزه پیرامون موضوعاتی چون مقابله با همهگیری کرونا، بحران تغییرات اقلیمی و بهبود اقتصاد جهانی، وارد رُم پایتخت ایتالیا شدهاند. در این نشست که نخستین اجلاس حضوری سران گروه ٢۰ پس از همهگیری کرونا محسوب میشود، ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه و شی جین پینگ رئیسجمهوری چین، حضور نیافتهاند.نشست کشورهای عضو گروه ۲٠، روز شنبه ۳۰ اکتبر/۸ آبان، در رُم پایتخت ایتالیا آغاز شد و رهبران مهمترین قدرتهای اقتصادی جهان برای نخستین بار پس از همهگیری کرونا، بهصورت حضوری در این اجلاس شرکت کردند.
در این نشست دوروزه، علاوه بر جو بایدن رئیسجمهور آمریکا، امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان، بوریس جانسون نخستوزیر بریتانیا، ماریو دراگی نخستوزیر ایتالیا و سران کشورهای عربستان سعودی، هند و ترکیه نیز حضور یافتهاند.این در حالی است که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و شی جین پینگ رئیسجمهور چین، دو غایب بزرگ اجلاس گروه ۲٠ محسوب میشوند و از طریق کنفرانس ویدئویی شرکت کردهاند.
موضوعاتی چون احیای اقتصاد جهانی، مقابله با همهگیری کرونا و راهکارهای عملی برای کاهش تغییرات آب و هوایی، بهعنوان دو بحران مهم در کنار سایر تحولات بینالمللی، محور اصلی مذاکرات سران گروه ۲٠ بوده است. رهبران مهمترین قدرتهای اقتصادی جهان، در جریان این نشست دوروزه همچنین پیرامون بحران افغانستان و مذاکرات هستهای وین ، گفتوگو و تبادلنظر کردهاند. اجلاس سران گروه ۲٠ در رُم در حالی برگزار شد که بهصورت همزمان، نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد موسوم به COP26 در شهر گلاسکو در اسکاتلند در حال برگزاری است. به گزارش رادیو فرانسه، انتظار میرود که با برگزاری این نشست در آستانه اجلاس تغییرات آب و هوایی سازمان ملل متحد، کشورهای عضو گروه ۲٠ بر سر تعیین ضربالاجلی برای به صفر رساندن میزان انتشار گازهای گلخانهای به توافق برسند.در پیشنویس بیانیه نشست کشورهای عضو گروه ۲۰ بر حمایت از وعده رهبران این گروه برای تلاش در جهت محدود کردن افزایش دما به ۱/۵ درجه سانتی گراد تأکید شده است.آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد نیز روز گذشته، بار دیگر نسبت به «خطر فاجعه تغییرات آب و هوایی»، هشدار داد و بر «مسئولیت خطیر» کشورهای عضو گروه ۲٠، تأکید کرد.وی همچنین اظهار داشت: «ما هنوز فرصت داریم تا همهچیز را در مسیر درست هدایت کنیم و نشست گروه ۲٠ فرصتی برای اجرای آن است».
کشورهای عضو گروه ۲۰ که بهتنهایی حدود ۸۰ درصد اقتصاد جهان را نمایندگی میکنند، مسئولیت انتشار بخش اعظم گازهای گلخانهای جهان را نیز بر عهدهدارند.
وقاحت اعضای غربی گروه۲۰ در مواجهه با کرونا
کشورهای غربی گروه ۲۰ ازجمله آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه در حالی مدعی مبارزه جمعی با کرونا هستند که به واکسن دزدی خود در مقابل چشمان افکار عمومی دنیا ادامه میدهند. اخیرا شبکه خبری بلومبرگ باوجود هشدارهای مکرر سازمان جهانی بهداشت درباره احتکار واکسن کرونا نوشت، کشورهای ثروتمند یک میلیاردو دویست هزار دز واکسن اضافی ذخیره دارند که بیشتر از نیاز آنها است.بلومبرگ افزود: کشورهای ثروتمند میتوانند حدود ۸۰ درصد از جمعیت بالای ۱۲ سال خود را واکسینه کنندو حتی برنامههای تزریق دز تقویتی واکسن را ادامه دهند و درعینحال مقادیر هنگفتی را برای توزیع در جهان در اختیاردارند.
کشورهای ثروتمند با فشار فزاینده برای انتقال ذخایر مازاد واکسن خود به کشورهایی با درآمد پایین مواجهاند و این در حالی است که یک تحقیق جدید نشان میدهد که آنها احتمالا تا پایان سال جاری میلادی حدود یک میلیارد و دویست هزار دز مازاد در اختیاردارند.تحقیقات شرکت ایرفینیتی مستقر در لندن نشان میدهد آمریکا، انگلیس، کشورهای اروپایی و برخی دیگر از کشورها ضمن واکسینه کردن ۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال و ارائه برنامه دز تقویتی واکسن کرونا همچنان ذخایر هنگفتی از واکسن را در اختیاردارند که میتوانند آنها را در بین کشورهای نیازمند جهان توزیع کنند.این کشورها تاکنون چندان به تعهدات خود برای توزیع واکسن بین کشورهای فقیرتر عملنکردهاند و برخی از آنها تزریق واکسن تقویتی را برای مقابله با سویه دلتای کرونا آغاز کردهاند. مدافعان سلامت نگران آن هستند که روند کند واکسیناسیون در جهان دوران همهگیری را طولانیتر کرده و نگرانیهای جدیدی را درباره ظهور سویههای جدید کرونا ایجاد کند. برخی از آنها خواستار شفافیت بیشتر و توافقات بیشتر بین دولتها و شرکتهای تولیدکننده واکسن هستند.
تحقیقات مستقلی درباره نحوه واکنش بینالمللی به کووید ۱۹ نیز که اوایل سال جاری انجام شد از کشورهای با درآمد بالا میخواهد بیش از دو میلیارد دز واکسن را تا اواسط سال ۲۰۲۲ به کشورهای فقیر بدهند. از بین بیش از یک میلیارد دز واکسنی که گروه هفت و اتحادیه اروپا برای کمک به کشورهای فقیر متعهد شدهاند تاکنون کمتر از ۱۵ درصد آنها بین این کشورها توزیعشدهاند.طبق برآورد شرکت ایرفینیتی، تولید جهانی واکسن به شکل یکنواختی در حال افزایش است اما بعید به نظر میرسد که روند توزیع نیز با همین سرعت پیش برود. تولید واکسن میتواند تا پایان سال میلادی جاری به ۱۲ میلیارد دز واکسن برسد که ازجمله شامل شات های واکسن تولیدی در چین است. این میزان بیشتر از تقریبا ۱۱میلیارد دز واکسن موردنیاز در جهان است.
تحقیقات نشان میدهد که کشورهای غربی حدود ۵۰۰ میلیون دز واکسن در اختیاردارند که همین امروز میتوانند آن را توزیع کنند و برخی از آنها تاکنون کمک شدهاند و این تعداد میتواند تا اواسط سال ۲۰۲۲ به حدود ۲/۲ میلیون دز واکسن افزایش یابد. بسیاری از کشورهای فقیرتر به سبد کوواکس متکی هستند که برنامه سازمان جهانی بهداشت برای کمک به توزیع عادلانه واکسن است اما این برنامه نیز کاستیهایی دارد.
اجلاس گروه 20 , گروه 20
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.