نمادهای تبعیض نژادی زیر پای معترضین آمریکایی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 23056
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 20 خرداد 1399 - 8:36 |
سیزدهمین روز اعتراضات ضد نژادپرستی در جهان؛

نمادهای تبعیض نژادی زیر پای معترضین آمریکایی

اگرچه ترامپ ، گارد ملی آمریکا و حتی برخی رسانه‌های این کشور، تلاش زیادی برای سرکوب و سانسور تظاهرات ضد نژادپرستی در این کشور کرده‌اند، اما این اعتراض‌ها همچنان در بسیاری از شهرهای آمریکا ادامه دارد.
نمادهای تبعیض نژادی زیر پای معترضین آمریکایی

‌| گروه بین‌الملل‌|
اگرچه ترامپ ، گارد ملی آمریکا و حتی برخی رسانه‌های این کشور، تلاش زیادی برای سرکوب و سانسور تظاهرات ضد نژادپرستی در این کشور کرده‌اند، اما این اعتراض‌ها همچنان در بسیاری از شهرهای آمریکا ادامه دارد. در پی قتل جورج فلوید، شهروند سیاهپوست آمریکایی به دست یک پلیس سفیدپوست در شهر مینیاپولیس ایالت مینه‌سوتای آمریکا، اعتراضات خیابانی از زمان وقوع این جنایت، در اکثر شهر‌ها و ایالت‌های این کشور و نقاط دیگر جهان جریان دارد .
مجسمه‌ای که به زیر کشیده شد 
معترضان در آمریکا مجسمه یکی از ژنرال‌های کنفدراسیون‌ها در زمان جنگ‌های داخلی این کشور در ریچموند را به زیر کشیدند. تظاهرکنندگان در ریچموند بعد از تظاهرات گسترده خود در این منطقه  و حومه آن، با فرارسیدن شب، دست به کار شده  و این اقدام را صورت داده‌اند. هرچند این اقدام تظاهرکنندگان با ابراز خرسندی بسیاری از معترضان روبه‌رو شده است، ولی بسیاری باور دارند موضوع پایان دادن به سفید برتر پنداری در آمریکا چیزی فراتر از پایین کشیدن چند مجسمه است و برابری باید در مسائل آموزشی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و فرصت‌های شغلی و خدمات بهداشتی و درمانی نیز ایجاد شود.پیش‌تر در سال دو هزار و هفده نیز اعتراض‌هایی به وجود مجسمه ژنرال کارتر ویکهام صورت گرفته بود و معترضان در آن زمان اعلام کرده بودند به دلایل بسیار، وجود مجسمه این فرد در شهر خود را برنمی‌تابند.
فریادهای ضد نژادپرستی در سرتاسر آمریکا 
شهر‌های مختلف در ایالت‌های مختلفی ازجمله در دنور در ایالت کلرادو و لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیا شاهد برگزاری تظاهرات گسترده معترضان به نابرابری و بی‌عدالتی نژادی در آمریکا بود. تظاهرات در این دو شهر تا حدود زیادی آرام بود و تظاهرکنندگان با در دست داشتن پلاکارد‌هایی با مضامین اعتراضی به نابرابری و بی عدالتی نژادی در کشورشان و خشونت لگام‌گسیخته پلیس علیه سیاهپوستان، اعتراض خود را به این مسئله نشان دادند.
همچنین منابع آمریکایی با انتشار یک ویدئو گزارش دادند که رامنی در تظاهرات هزاران نفری مردم پایتخت آمریکا که بعدازظهر یک‌شنبه به وقت محلی به سمت کاخ سفید برگزار شده شرکت کرده است.وی در اظهاراتی کوتاه درباره حضورش در این تجمع اعتراضی به شبکه ان بی سی نیوز گفته: «ما نیاز به صداهای متعددی علیه نژادپرستی و ظلم داریم. می‌خواهم مطمئن شوم که همه بفهمند زندگی سیاهپوستان اهمیت دارد، باید بایستیم و این مسئله را(با صدای بلند) بگوییم.»
رامنی که یکی از سناتورهای جمهوری‌خواه مخالف و منتقد دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکاست چند ماه پیش اعلام کرد که در انتخابات به ترامپ رأی نخواهد داد. وی همچنین در جریان استیضاح ترامپ در سنای آمریکا از برکناری ترامپ حمایت کرده بود.حضور رامنی در تظاهرات مردم به سمت کاخ سفید علاوه بر اعتراض علیه نژادپرستی یک پیام سیاسی برای دونالد ترامپ نیز محسوب خواهد شد که نحوه مدیریت وی در سرکوب اعتراضات انتقادات زیادی را حتی در میان جمهوری‌خواهان برانگیخته است. هزاران معترض آمریکایی نیز  برای اعتراض به قتل فلوید در مقابل «یادبود لینکلن»
 (Lincoln Memorial) از بناهای مشهور شهر واشنگتن دی سی در آمریکا، تجمع کردند و سپس با عبور از خیابان «پنسیلوانیا» مستقیما به سمت کاخ سفید حرکت کردند اما به دلیل نرده‌هایی که به‌تازگی در پی اعتراضات سراسری آمریکا در اطراف میدان «لافایت» کشیده شده بود، موفق نشدند پیشروی کنند.
ترامپ توجهی به معترضین ندارد 
«هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه سابق و رقیب دموکرات «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا در انتخابات سال ۲۰۱۶، وی را «بی‌توجه و بی‌کفایت» توصیف کرد.به نوشته روزنامه «ایندیپندنت»، کلینتون در مصاحبه‌ با روزنامه لس‌آنجلس تایمز گفت: «حقیقتا فکر نمی‌کنم او (ترامپ) بتواند از راهی که پیش گرفته خارج شود. همیشه همه چیز باید با محوریت خود او باشد.»
این سیاستمدار آمریکایی گفت: ترامپ زمانی شیوع ویروس کرونا را جدی گرفت که او را مجبور به این کار کردند. کلینتون با اشاره به نشست‌های خبری روزانه ترامپ هنگام ورود کرونا به آمریکا گفت: وی پاسخ دولت به شیوع این بیماری را به «اجرای تبلیغات انتخاباتی روزانه» تبدیل کرده بود.کلینتون در خصوص  دستور ترامپ به سرکوب اعتراضات ضد نژادپرستی مردم این کشور که در واکنش به قتل بی‌رحمانه «جورج فلوید» شهروند سیاهپوست آمریکایی به راه افتاده است گفت: «او حتی به اندازه‌ای حس همدردی در وجودش نیست که بتواند به آن تظاهر کند و طوری نشان دهد که از این بابت نگران است. رجوع به خشونت‌طلبی، تهدید و علاقه به دوربین، تاکتیک‌های حقیقی او هستند که نیاز وی به سلطه‌گرایی و جلب‌توجه را تأمین می‌کند.»وزیر امور خارجه سابق آمریکا با اشاره به ژست‌های عکاسی ترامپ در مجاورت کلیسای «سنت جان» واشنگتن و استفاده مأموران از گاز اشک‌آور برای باز کردن راه عبور او از میان معترضان گفت: «این کار از درک من فراتر بود. هرگز چنین چیزی ندیده بودم. او هیچ شرمی ندارد. این‌که چرا هر انسانی با قلبی در حال تپیدن و فکری سالم ممکن است همچنان از او حمایت کند یک معماست.
تظاهرات ضد نژادپرستانه در سرتاسر جهان 
در سراسر جهان هزاران تن از مردم به‌رغم شیوع ویروس کرونا  تظاهرات کردند.جمله 
«جان سیاهپوستان مهم است» امروز در دنیا  به همه زبان‌ها شنیده می‌شود. این جمله حتی در اوزاکای ژاپن نیز  به شعار معترضان مبدل شده است. صد‌ها جوان ژاپنی که از مرگ جورج فلوید شوکه شده‌اند، در اعتراض به خشونت پلیس و نژادپرستی تظاهرات کردند.
فرانس بیست‌وچهار، بخشی از سخنان یک مرد جوان که در این تظاهرات شرکت کرده بود، پخش کرد که گفت: مردم باید از این فکر که تبعیض نژادی مشکل دیگران است، دست بردارند.
این شبکه ادامه داد: در بانکوک  نیز تظاهرات، چهره‌ای متفاوت داشت. معترضان برای اعلام همبستگی با جورج فلوید و در مخالفت با نژادپرستی، در شبکه‌های مجازی به انتشار تصاویر خود با مشت‌های گره کرده مبادرت ورزيدند.
آمریکا، تروریست و نژادپرست است 
«شما نژادپرست‌ها، تروریست هستید» و  «نه صلح،نه عدالت» نیز شعار‌هایی بودند که در اسپانیا سر داده شد. هزاران اسپانیایی در شهر‌های مختلف ازجمله در مادرید به جنبش اعتراضی علیه نژادپرستی پیوستند.
فرانس بیست‌وچهار بخشی از سخنان یک سیاهپوست که در تظاهرات شرکت کرده بود، پخش کرد که گفت: ما برای انتقاد از مرگ برادرمان جورج و همچنین برای اعتراض به نژادپرستی در اسپانیا به اینجا آمده‌ایم. ما به اینجا (محل برگزاری تظاهرات) آمده‌ایم، چون اینجا زندگی می‌کنیم و هر روز شاهد نژادپرستی هستیم.
گزارشگر ادامه داد: در ایتالیا هم معترضین ضد نژادپرستی  به خیابان‌ها آمدند. از نظر ایتالیایی‌هایی که در روز جمعه در رم تظاهرات کردند، «نژادپرستی، جامعه را مضمحل می‌کند.» همین مسئله دلیل تظاهرات ایتالیایی‌هایی بود که در میدان ملت تجمع کرده بودند.لندن نیز  مجددا شاهد یک موج انسانی بود. معترضان به مدت ۸ دقیقه و ۴۶ ثانیه روی زمین دراز کشیدند. ده‌ها هزار تظاهرات کننده، رنجی را که جورج فلوید متحمل شده بود به نمایش گذاشتند. این حرکت، در تمامی تظاهرات‌های برگزار شده در کشور‌های سراسر جهان به یک نماد تبدیل شده است.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای نمادهای تبعیض نژادی زیر پای معترضین آمریکایی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.