نقش بخش خصوصی در بهبود عملکرد کشاورزی
رویداد ملی توانمندیها و دستاوردهای بخش خصوصی با عنوان پیشگامان پیشرفت، روز سهشنبه دوم بهمن ۱۴۰۳ با بازدید حضرت آیتالله خامنهای از نمایشگاه تازهترین دستاوردها و توانمندیهای بخش خصوصی در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد. وزیر جهاد کشاورزی با اشاره بازدید حضرت آیتالله خامنهای از نمایشگاه دستاوردهای بخش خصوصی با عنوان رویداد ملی پیشگامان پیشرفت تصریح کرد، معظمله ما را مکلف فرمودند تا برای پیمودن مسیر پیشرفت در عرصه امنیت غذایی کشور در خدمت این عزیزان باشیم. غلامرضا نوری قزلجه سه شنبه شب دوم بهمن ۱۴۰۳ در شبکه ایکس نوشت: فعالان پر افتخار بخش کشاورزی دستاوردهای ارزشمندشان را در محضر مقام معظم رهبری به نمایش گذاشتند و معظمله ما را مکلف فرمودند تا برای پیمودن مسیر پیشرفت در عرصه امنیت غذایی کشور در خدمت این عزیزان باشیم. در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی، حضرت آیتالله خامنهای کارشناسان و فعالان حوزه اقتصادی نیز بیان داشتند که حضور بخش خصوصی در بخش کشاورزی از جمله عوامل کلیدی در توسعه پایدار و ارتقاء بهرهوری در این بخش به شمار میآید و این بخش، به دلیل وابستگی زیاد به منابع طبیعی و تغییرات اقلیمی، همواره با چالشهای متعددی مواجه بوده است.
بنابراین، مشارکت فعال بخش خصوصی میتواند در حل بسیاری از این چالشها و ارتقاء عملکرد کشاورزی بسیار مؤثر باشد. از طرفی دیگر سرمایهگذاریهای خصوصی، به ویژه در زمینه تحقیق و توسعه، فناوریهای نوین، بهبود زیرساختها و فرآیندهای تولید، موجب افزایش کیفیت محصولات کشاورزی، کاهش هدررفت منابع و بهرهوری بیشتر میشود. علاوه بر این، بخش خصوصی با فراهم آوردن فرصتهای شغلی و ارتقاء بازارهای داخلی و صادراتی، نقش مهمی در رونق اقتصادی ایفا میکند. به همین دلیل، همکاری میان دولت و بخش خصوصی برای حمایت از کشاورزی، نه تنها میتواند به بهبود شرایط اقتصادی کشور کمک کند، بلکه زمینهساز رشد و توسعه پایدار در این حوزه خواهد بود. در بررسی بیشتر این موضوع به گفتوگو با پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی و سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی پرداختیم که در ادامه میخوانید.
پیمان فلسفی، نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
هر سه قوه باید از بخش خصوصی حمایت کنند
پیمان فلسفی، نماینده مردم تهران و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» بیان کرد: دیدار اخیر فعالان بخش خصوصی با مقام معظم رهبری و بازدید حضرت آیتالله خامنهای از دستاوردهای این بخش، پیامهای روشنی را برای مسئولان و مردم به همراه داشت. برای مسئولان یادآور لزوم اجرای دقیق قانون اساسی بود چراکه قانون اساسی به درستی مسیر موردنیاز را برای حل مشکلات اقتصادی روشن و مشخص کرده است. در بند ۱۲ اصل سوم قانون اساسی، اصل ۴۳ و اصل ۴۵ قانون اساسی به صورت صریح و واضح به تامین نیازها و بهرهبرداری صحیح از ظرفیتها اشاره شده است و دراین راستا مسئولان و مقامات اجرایی مکلفند یکایک از موارد مذکور را عملياتي سازند. گفتنی است که در بند ۹ اصل ۴۳ قانون اساسی نیز به صراحت بر افزایش تولیدات کشاورزی، دامی و صنعتی که نیازهای عمومی را تامین کند و کشور را به مرحله خودکفایی برساند و از وابستگی برهاند، تاکید شده است.
وی افزود: در اصل ۴۴ قانون اساسی کشور نیز بر تفکیک بخشهای اقتصادی به سه بخش مهم دولتی، تعاونی و خصوصی تاکید گشته است و به صراحت مبرهن گشته که چه اقداماتی باید از سوی بخش خصوصی انجام گردد و چه اقداماتی باید از سوی تعاونیها و بخش دولتی به اجرا برسد.
فلسفی تصریح کرد: در اصل ۴۵ قانون اساسی به نقش مردم در مشارکتهای اقتصادی و نحوه استفاده از انفال و ثروتهای عمومی که در اختیار کشور قرار دارد، اشاره شده است و با رعایت قوانین و مقررات به چگونگی مشارکت مردمی و بهرهبرداری و احیا تاکید شده است. نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: حضرت آیتالله خامنهای در نمایشگاه دستاوردهای بخش خصوصی تاکید فرمودند که تنها راه پيشبرد كشور استفاده از توانمندیهای بخش خصوصی است. فرمایش مقام معظم رهبری پیام روشنی را به همراه داشت و تاکید مسئولیت آوری برای مسئولان کشور است که این مهم را بهگونهای پیش ببرند تا کامل محقق شود. مطلوب است تا عنوان بداریم که اهداف قانون اساسی نیز اینگونه محقق خواهد شد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: تمام تمرکز هر سه قوه میبایست معطوف به حمایت از بخش خصوصی و استفاده از ظرفیتهای این بخش به منظور رونقبخشی به اقتصاد شود.
او متذکر شد: باید توجه بداریم که قادر به حل مشکلات اقتصادی کشور نخواهیم بود مگر آنکه توجه جدی به بخش خصوصی بداریم. در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی از دولتمردان و مسئولان اجرایی مطالبه داریم تا تقویت حضور بخش خصوصی را به جد عملیاتی سازند و در اولویت قرار دهند.
وی یادآور شد: ضرورت دارد تا مجوزهای بخش خصوصی را تسهیل کنیم. گفتنی است که امروز در برخی کشورها روند صدور مجوزها و اعطای تسهیلات به فعالان بخش اقتصادی به قدری روان شده که حداکثر از ۱ تا ۳ روز تمامی کارها انجام میشود. در چنین شرایطی به چه علت فعال اقتصادی باید ۳ سال برود و بیاید و مشکلات وی حل نگردد و به سال چهارم نیز کشیده شود؟ به طورحتم چنین روندی تاسف آور است و بخش دولتی دراین خصوص میبایست بازنگری جدی بدارد. گفتنی است هرکجا که نیاز به اصلاح قوانین نیز وجود داشته باشد، مجلس آمادگی لازم را دارد تا این مهم را به سرانجام برساند.
وی در پایان این گفتوگو ضمن بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی باهرگونه کوتاهی در مقابل تسهیل امور مردم و بخش خصوصی، موضع قاطعانه خواهیم گرفت و برخورد خواهیم کرد، اظهارداشت: ضرورت دارد تا به معنای حقیقی کلمه به بخش خصوصی توجه داشت. چنانچه این مهم عملیاتی گردد و حضور بخش خصوصی به ویژه در حوزه کشاورزی عملیاتی شود، افزایش سرمایهگذاریها رقم خواهد خورد و مشکلات اقتصادی کشور نیز مرتفع خواهد شد.
سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس:
ورود فناوریهای نوین در حوزه کشاورزی گامی اساسی است
سمیه رفیعی، سخنگوی کمیسیون کشاورزی و نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» با اشاره به ضرورت توجه به فعالان بخشخصوصی در حوزه کشاورزی بیان داشت: بخش کشاورزی پایهای ترین بخش اقتصاد و مردمیترین اقدام اقتصادی کشور است. بر این اساس میتوان عنوان داشت که بخش کشاورزی میتواند رونق اقتصادی را عملیاتی سازد.
وی افزود: بخش کشاورزی ضمن تحقق رونق اقتصادی میتواند امنیت غذایی پایدار را رقم بزند که نکتهای بسیار حائز اهمیت میباشد.
رفیعی تصریح کرد: مقام معظم رهبری در نمایشگاه دستاوردهای بخش خصوصی بر ضرورت خدمت مضاعف به فعالان بخشخصوصی تاکید کردند. ایشان در سیاستهایکلی نظام و منویات و فرمایشات خود نیز همواره تاکید فراوانی بر بخش کشاورزی داشتهاند و فرمودهاند که میبایست توجه خاصی به بخش کشاورزی شود. در راستای بیانات ایشان اهتمام دوچندان به حوزه کشاورزی گامی اساسی و ضروری است. مطلوب است تا عنوان بداریم که بخش کشاورزی علیرغم قوانین بالادستی بسیار خوب، دانش بومی کافی و ظرفیتهای بسیارحائزاهمیت اما به میزان مطلوب و شایسته موردتوجه قرارنگرفته است. یکی از مهمترین نقضتوجهها؛ عدم ورود فناوریهای نو و تکنولوژیهای نوین در این بخش است. بسیار نامناسب است که تا سخن از بخش کشاورزی میگردد، در خاطرمان ابزارهای سنتی اعم از بیل و کلنگ زنده میشود در صورتی که کشاورزی در دنیای امروز به صورت کامل مکانیزه شده است و مصرف نهادههای تولید نیز به شدت کنترل شده است. بنابراین دیگر شرایط اینگونه نیست که برای کشت یک محصول، بخش عظیمی بذر و محصول صرف گردد و درنهایت محصول موردنظر به میزان مطلوب به بهرهبرداری نرسد.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: در بحث آب به عنوان یکی از نهادههای تولید، دچار برخی چالشها هستیم و بنابراین نیازمند توجه ویژه در این بخش نیز میباشیم.
او متذکر شد: بدیهی است که کشاورزان کشور نمیتوانند آنگونه که باید و شاید در این بخش سرمایهگذاری کنند اما ضرورت دارد تا دولت توجه جدی به این حوزه بدارد و به کشاورزان کمک کند.
وی یادآور شد: دولت میبایست مولفههای تسهیلگر موردنیاز کشاورزان را فراهم سازد. همچنین در حوزه تامین مالی در بخش کشاورزی نیز میبایست اقداماتی با روشهای نوین در دستورکار قرارگیرد. درحقیقت دولت باید بیآنکه خود را دچار چالش کند و کشاورزان را دچار بدهی کند، با به کارگیری روشهای نوین تامین مالی، این مهم را عملیاتی سازد.
رفیعی در پایان این گفتوگو ضمن بیان اینکه به منظور تحقق رونق بخش کشاورزی میبایست به سمت اقدامات عملی حرکت کنیم، اظهار کرد: چنانچه موارد مذکور به درستی اجرا گردد، فرمایشات دقیق حضرت آیتالله خامنهای و مطالبه ایشان در حوزه کشاورزی عملیاتی خواهد شد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.