نفسهای آخر ایالات متحده در غرب آسیا
حانیه مسجودی
خطای محاسباتی ترامپ رئیس جمهور آمریکا در ترور سردار سلیمانی و ابومهدی المهندس موجب شد تا مسئله خروج نظامیان آمریکایی از منطقه اکنون تبدیل به یک ضرورت شود.
پس از آن که درهفتههای اخیر ارتش رژیم صهیونیستی طی عملیات خوددرگیری در مرزهای لبنان، به دلیل ترس از انتقام نیروهای حزبالله لبنان دچار خطای استراتژیک شد که گفته میشود برای نخستین بار در طول رژیم نامشروع خود در مرزهای لبنان حالت تدافعی گرفت و تمام تسلیحات خود را روانه مرزهای لبنان کرد.
از طرفی به دلیل این تحولات و شرایط نامساعد منطقه، برخی کشورها به خصوص جمهوری اسلامی ایران خواستار خروج نیروهای آمریکایی از منطقه بوده و به عنوان سیاست راهبردی این موضوع را در دستور کار خود قرار داده است.
مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بینالملل نیز در این باره میگوید که اظهارات فرماندهان رژیم صهیونیستی نیز دال بر ضعف و فروپاشی است. به دنبال آن نیز آخرین حرکت آمریکاییها در عراق را دیدیم که پایگاه نزدیک ناصریه را تحویل نیروهای عراقی دادند و در حال کمرنگ کردن تدریجی حضور خود هستند اما با این که در عمل ضعف، انزوا، ترس و وحشت از برخورد نیروهای انقلابی و مقاومت در وجودشان رخنه کرده اما هیاهوهای تبلیغاتیشان بسیار زیاد است.
آمریکا منزوی و نیروهای مقاومت قوی شدهاند
امیر موسوی، مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بینالملل و دیپلمات سابق کشور در رابطه با الزام خروج نظامیان ارتش تروریستی آمریکا از منطقه به ویژه کشور عراق در گفتوگو با «رسالت» بیان کرد: درمورد خروج نیروهای نظامی در سفر مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق به تهران تصمیم گرفته شد و به نظر میرسد توافقاتی صورت گرفته است که نیروهای نظامی آمریکایی باید به زودی خاک عراق را ترک کنند. نکته حائز اهمیت در این باره تاکید الکاظمی به خروج آنها بود. وی در روزهای گذشته اعلام کرد که حضور آمریکا در عراق ضرورتی ندارد و به نظر میرسد از طریق دیپلماسی و
گفتوگوی استراتژیک با آمریکا این امر را محقق
خواهد کرد.
وی افزود: الکاظمی برای خارج کردن نیروهای نظامی آمریکا، پشتیبانیهای مختلفی از جمله مصوبه پارلمان عراق به عنوان پشتیبان قانونی، حضور نیروهای مقاومت در عراق و پشتیبان بزرگی به نام جمهوری اسلامی ایران که حامی عراق و خواهان خروج آمریکا از منطقه است، دارد. حال باید دید که الکاظمی چقدر در این مسیر موفق خواهد بود.
دیپلمات سابق کشورمان به تعویق انداختن سفر الکاظمی به عربستان سعودی و آمریکا را نشان دهنده نارضایتی این دو کشور دانست و تاکید کرد که آمریکا برنامه مشخصی برای عراق ندارد و شاهد این هستیم نخست وزیر عراق هم خواهان همکاری با ایران در این زمینه است، به همین دلیل الکاظمی در روزهای اخیر دو موضوع مهم، انتخابات زودرس در تاریخ ۱۶ خرداد سال آینده و خروج نیروهای آمریکایی از عراق را مطرح کرد.
موسوی تصریح کرد: همانطور که گفتم اعلام نظر رسمی الکاظمی در مورد عدم لزوم حضور نیروهای آمریکایی در عراق نکته بسیار مهمی است چرا که او به عنوان نخست وزیر و فرمانده کل قوای این کشور رویکرد خود را به صورت رسمی اعلام کرده است و به دنبال آن نیز آمریکا به دلیل شرایط منطقه نمیتواند به راحتی به حضور و فعالیت خود ادامه دهد و به همین دلیل به حرکات موذیانهای مانند ایجاد مزاحمت برای هواپیمای مسافربری دست میزند.
مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بینالملل با بیان اینکه اقتدار محور مقاومت باعث رفتارهای موذیانه و منفعلانه آمریکا شده است، افزود: اقدامات آمریکا در منطقه برای ایجاد ترس، رعب و تزلزل در موضعگیری محور مقاومت است. اما خودش میداند که محاصره شده است و آمریکاییها به جز اینکه در هوا مانور نظامی انجام دهند، قادر به حضور فیزیکی در زمین و میدان مبارزه نیستند و در پایگاههای خود پنهان شدهاند.
او بیان کرد: نظامیان ارتش تروریستی آمریکا اکنون در منطقه الطنف (مرز عراق، سوریه و اردن) یا در عین الاسد (غرب عراق) و حریریه در اربیل هستند و درواقع پنهان شدهاند. در حال حاضر دیده نشده است که آمریکاییها در جادهها و مناطق مختلف د رحال حرکت باشند و قلدریهایشان با حرکات موذیانه آن هم در آسمان است.
دیپلمات سابق کشورمان با بیان این که آمریکاییها شرایط بقاء ندارند، عنوان کرد: وضیت ترامپ در داخل آمریکا متزلزل و شرایط داخلی رژیم صهیونیستی نیز مشابه است. در نتیجه به دلیل اقتدار محور مقاومت و هماهنگیهای صورت گرفته بین ارکان مقاومت و مردودیت اینها توسط مردم منطقه شرایط برای خروج آنها از منطقه مهیاست و تمام این موارد منجر به خروج هرچه سریع تر نیروهای تروریستی آمریکا خواهد شد.موسوی در ادامه با اشاره به وضعیت تدافعی ارتش رژیم صهیونیستی خاطرنشان کرد: درحال حاضر برای نخستین بار در تاریخ نیروهای رژیم صهیونیستی در حالت تدافعی قرار گرفتند و در مرزهای لبنان در حالت آمادهباش کامل به سر میبرند. رژیم صهیونیستی در گذشته به هیچ وجه این ادبیات را نمیفهمید. در نتیجه، این اتفاق نشاندهنده اقتدار مقاومت و ضعف داخلی در رژیم نامشروع صهیونیست است.
مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بینالملل گفت: شمار بسیاری از نیروهای این رژیم ترسشان این است که حزبالله به اقدامات ارتش رژیم صهیونیستی پاسخ خواهد داد و در هفتههای گذشته نیز دیدیم که طی عملیات خوددرگیری اشتباه بزرگی نیز مرتکب شدند و مورد تمسخر افکار عمومی داخلی و خارجی قرار گرفتند که این نشان دهنده اقتدار مقاومت است.
وی در تکمیل اظهاراتش با بیان اینکه آمریکا نیز در شرایطی نیست که بتواند به رژیم صهیونیستی کمک کند، افزود: با این حال آمریکا به اسرائیل فشار میآورد حرکتی انجام ندهد که شرایط منطقه را پیچیدهتر کند، زیرا آمریکا در وضعیتی نیست که بتواند وارد میدان شود.
موسوی در ادامه تاکید کرد: یکی از دلایل اقتدار مقاومت در منطقه صبر و تحمل آنهاست چراکه در برخورد و تصمیمگیری عجله نمیکند و با درایت، حکمت و برنامهریزی پیش میروند. اکنون بیش از ۲ هفته است که جنگ روانی علیه اسرائیل به راه افتاده و به قدری تحت فشار هستند که درمعرض فروپاشی قرار گرفته اند.مدیر مرکز مطالعات استراتژیک و روابط بینالملل در انتها افزود: اظهارات فرماندهان رژیم صهیونیستی نیز دال بر ضعف و فروپاشی است. به دنبال آن نیز آخرین حرکت آمریکاییها در عراق را دیدیم که پایگاه نزدیک ناصریه را تحویل نیروهای عراقی دادند و در حال کمرنگ کردن تدریجی حضور خود هستند اما با این که درعمل ضعف، انزوا، ترس و وحشت از برخورد نیروهای انقلابی و مقاومت در وجودشان رخنه کرده است هیاهوهای تبلیغاتی شان بسیار زیاد است.
آمریکا , امیر موسوی , حانیه مسجودی , غرب آسیا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.