نظارت مردمی به گستره ایران اسلامی - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 35962
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 03 دی 1399 - 7:45 |
کارکردها و فعالیت های پارلمان مجازی بررسی شد

نظارت مردمی به گستره ایران اسلامی

مجلس یازدهم در راستای عمل به شعارهای اعلامی خود مبنی بر ارتباط و تعامل مستقیم با مردم و تحقق وعده‌های مردمی خود، از چندی پیش شروع به کار پارلمان مجازی را کلید زد. مجلس به‌موازات تعاملات حضوری نمایندگان با مردم و ارتباط تنگاتنگ در بهارستان، پارلمان مجازی را راه‌اندازی کرد تا گستره این ارتباط به سراسر کشور نیز تسری یابد. 
نظارت مردمی به گستره ایران اسلامی

گروه سیاسی
مجلس یازدهم در راستای عمل به شعارهای اعلامی خود مبنی بر ارتباط و تعامل مستقیم با مردم و تحقق وعده‌های مردمی خود، از چندی پیش شروع به کار پارلمان مجازی را کلید زد. مجلس به‌موازات تعاملات حضوری نمایندگان با مردم و ارتباط تنگاتنگ در بهارستان، پارلمان مجازی را راه‌اندازی کرد تا گستره این ارتباط به سراسر کشور نیز تسری یابد. 
درواقع، نمایندگان برای مشورت‌گیری از مردم درباره مهم‌ترین طرح‌ها و لوایح و دریافت نظرات و پیام‌های مردمی، این سامانه را راه‌اندازی کرده‌اند تا از یک سو نظرات مشورتی مردم و نخبگان کشور را دریافت کنند و درنتیجه آن مصوباتی پخته و کارآمد به تصویب برسانند و از سوی دیگر نیز، میزان اقبال و شمولیت نفع جمعی پیرامون موضوعات در حال بررسی را ارزیابی کنند و دیدگاهی جامع نسبت به موفقیت مصوبه احتمالی و کارساز بودن آن برای مردم به دست بیاورند.
در همین راستا، هر نماینده در پارلمان مجازی ایران دفتر مجازی دارد که مردم می‌توانند به‌جای صرف وقت و هزینه مراجعات خود را از طریق دفتر مجازی انجام دهند و کاربران می‌توانند در پارلمان مجازی ثبت‌نام کرده و از آن استفاده کنند.
 تقویت وعده مجلس ۸۰ میلیونی با پارلمان مجازی
همچنین ازجمله شباهت‌های سامانه با سازوکارهای تقنینی مجلس، شیوه رأی‌دهی است. در پارلمان مجازی، هر عضو پارلمان می‌تواند رأی موافق یا مخالف خود را در رابطه با کلیات هر طرح یا لایحه و در مورد تک‌تک مواد و تبصره‌های آن اعلام کند؛ پیشنهاد اصلاحی یا جایگزین دهد، اخطار قانون اساسی دهد و خلاصه، مثل یک نماینده واقعی، در فرآیند قانون‌گذاری مشارکت کند و نظرات خود را به اطلاع نمایندگان مجلس شورای اسلامی برساند.
چنانکه، مجتبی توانگر نماینده مردم تهران در مجلس در یادداشتی دراین‌باره خطاب به مردم گفته است: «نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طریق پارلمان مجازی ایران درباره مهم‌ترین طرح‌ها و لوایح با شما مشورت می‌کنند و رأی موافق، مخالف یا ممتنع شما را می‌بینند یا پیام‌های شما را مستقیم و بی‌واسطه دریافت می‌کنند و شما می‌توانید در کارتابل شخصی خودتان در پارلمان مجازی ایران پاسخ‌های نمایندگانتان دریافت کنید».
 محسن زنگنه عضو کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس نیز تصریح کرده که «یکی از شعارهای نمایندگان مجلس یازدهم قبل از آغاز به کار پارلمان، مجلس ۸۰ میلیونی بوده است و فعالیت پارلمان مجازی نیز تقویت آن وعده است.»
از سوی دیگر، باید گفت این سامانه بخشی به نام اتاق‌های گفت وگوی تخصصی دارد که می‌تواند در تضارب آرا و شکل‌گیری دیدگاه‌های تخصصی درباره موضوعات مرتبط قانون‌گذاری و موضوعات مطرح‌شده در مجلس، اقدامی سازنده باشد.
علاوه بر آن، بخش «ایده‌های جدید» نیز درصدد است ایده‌های ناب و جدیدی را در حوزه‌های قانون‌گذاری دریافت و از سوی نمایندگان و کمیسیون‌های تخصصی موردبررسی قرار دهد و در صورت قابلیت ارائه آن در صحن، به‌صورت طرح مطرح شود.
 میسر شدن نظارت مردمی از طریق سامانه
البته پارلمان مجازی تنها منحصر به اقدامات تقنینی نیست بلکه عموم مردم یا کارمندان بخش‌های مختلف می‌توانند در راستای ایفای صحیح نقش نظارتی از سوی مجلس، در این سامانه به گزارش‌دهی تخلفات در حوزه اجرای قانون بپردازند، موضوعی که حجت‌الاسلام محمدحسین حسین‌زاده بحرینی رئیس کمیسیون تدوین آئین‌نامه داخلی مجلس نیز در مصاحبه‌ای درباره جزئیات آن گفته است: «پارلمان مجازی ایران منحصر به تقنین نیست و در حوزه نظارت هم برای مردم و نخبگان فضا را آماده کرده است. به این معنی که آن‌ها می‌توانند اگر قانونی اجرانشده و یا به‌درستی اجرانشده است، گزارش لازم را بدهند و حتی می‌توانند به نمایندگان گرا بدهند تا آن‌ها ورود کنند و از ابزارهای قانونی خود مانند تذکر، سؤال و استیضاح استفاده کنند. نمایندگان مجلس که عضو پارلمان مجازی ایران هستند، متعهدند که اگر تذکرات و سؤالات مردم وارد باشد، آن‌ها را در مجلس و صحن علنی پیگیری کنند. البته ما سه دوره است که این کار را می‌کنیم و از دوره نهم مجلس، پارلمان مجازی ایران فعال بوده است.»با تمام این تفاسیر، پارلمان مجازی نه‌تنها موجب افزایش حس مشارکت مردم و سهیم  دانستن آنان در تصمیم‌گیری امور مختلف کشور می‌شود، بلکه می‌تواند به‌عنوان مکمل پارلمان حقیقی درنظر گرفته شود و خلأهای آن‌را همپوشانی کند. بدین ترتیب، تمامی مردم، نخبگان و کارشناسان حوزه‌های مختلف و حتی خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای نیز می‌توانند برای بیان موضوعات و ایده‌ها یا طرح مسائل، به آدرس اینترنتی  www.ir-vp.ir   مراجعه و در پارلمان مجازی ثبت‌نام کرده و از آن استفاده کنند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای نظارت مردمی به گستره ایران اسلامی بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.