نطق جامع و مانع
بامداد دوشنبه (۲۷شهریور ۱۴۰۲) حجت الاسلام والمسلمسن سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور به منظور حضور در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل تهران را به مقصد نیویورک ترک کرد. او در نخستین روز سفر به نیویورک با دبیر کل سازمان ملل متحد و رؤسای جمهور کرواسی، قزاقستان، قرقیزستان و الجزایر دیدار و با مدیران رسانه های آمریکایی گفتوگو کرد و شامگاه روز سه شنبه (۲۸ شهریور ۱۴۰۲) در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به سخنرانی پرداخت. آیت الله رئیسی درجریان حضور خود در مقر سازمان ملل با محکوم ساختن جریان استکبار و جنایتکاران بین المللی به شرح مطالبات ملت ایران پرداخت و با اشاره به ترور سردار سلیمانی توسط آمریکا، گفت: جمهوری اسلامی ایران با استفاده از همه ابزارها و ظرفیتها برای اجرای عدالت و محاکمه عاملین و مباشرین این تروریسم دولتی تا حصول نتیجه قطعی از پای نخواهد نشست.
وی با بیان اینکه قرآن از حریم خانواده دفاع میکند، گفت: قرآن کلام خداوند و کتابی است که انسان را به عقلانیت، معنویت، عدالت و اخلاق و حقباوری دعوت میکند؛ سه رکن اساسی در قرآن کریم توحید، عدالت، کرامت انسانی است که تأمینکننده سعادت بشر است. مگر قرآن چه فرموده است که کینههای مستکبرین و ارباب قدرت و ثروت را برانگیخته است؟ رئیسی با طرح این سؤال که آیا این نخستین بار است که کلمات خداوند را میسوزاند و گمان میکنند که صدای ملکوت را برای همیشه قطع کردهاند؟ گفت: آیا نمرود و فرعون و قارون بر ابراهیم و موسی و عیسی پیروز شدند؟ وی افزود: قرآن توهین به عقاید و باورها را منع کرده است و احترام به ابراهیم و موسی و عیسی را احترام به وجود رسول خدا حضرت محمد (ص) میداند. رئیسی افزود: این مفاهیم وحدتبخش و تعالیم متعالی و الهامبخش، انسانساز، جامعهساز، تمدنساز برای جوامع بشری هرگز نمیسوزد، ابدی است تا زمین، زمین است و تا زمان، زمان، باقی است، آتش توهین و تحریف، حریف حقیقت نخواهد شد. در ادامه رئیس جمهور با بیان اینکه غرب جهان را جنگل و خود را باغی زیبا میبیند، اضافه کرد: ما نیز همچون همه مؤمنان و آزادیخواهان بر این باوریم که احترام به ادیان الهی جزو دستورکارهای بینالمللی قرار گیرد و سازمان ملل نیز با طراحی ساز و کاری، احترام به ادیان الهی را تضمین نماید. در کنار جنگ علیه اسلام شاهد جنگ علیه خانواده نیز هستیم. خانواده اصیلترین، دیرپاترین، بنیادیترین و فطریترین نهاد بشری است که امروز در معرض تهدید قرار گرفته است.
وی با تأکید بر اینکه امروز جنایت علیه بشریت فقط اشغال سرزمینها و کشتار بیگناهان و استعمار ملتها نیست، گفت: بلکه هجوم به پناهگاه فطری و طبیعی بشر یعنی خانواده نیز جنایت علیه بشریت است.ویبا بیان اینکه ایران علاقهمند به همگرایی منطقهای و تعامل جهانی است، اظهارداشت که مقاومت و بیداری ملتهای جهان از همیشه بیشتر شده و قدرتهای نوظهور سربرآورده اند، امید است که نظمی جدید و عادلانه بر جهان حاکم گردد، آنچه برای نظم بینالمللی جدید کلیدی است، کنار گذاشتن سلطه جهانی و جایگزینی آن با نظمها و همکاریهای منطقهای است.وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از حداکثر همگرایی اقتصادی و سیاسی درون و میانمنطقهای حمایت میکند و علاقهمنداست تا براساس عدالت، با همه جهان تعامل داشته باشد. رئیسجمهور همچنین گفت: با این حال، اینک که کشورهای مستقل جهان در مسیر همکاری و همگرایی بیشتر قدم برمیدارند، شاهد تلاش برخی قدرتها برای شعلهور کردن آتش درگیری در مناطق مختلف جهان هستیم؛ آنها با داشتن ذهنیت جنگ سرد به دنبال بلوکبندی مجدد جهان هستند این حرکت ارتجاعی و به ضرر امنیت و رفاه ملتهاست. رئیسجمهور تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه بر این باور است که نباید اجازه داد شرق و غرب جدیدی شکل بگیرد. نا امن كردن کریدورهای تجاری، تنزل درجه کشورها از متحد به وابسته، ممانعت از رشد اقتصادی کشورهای مستقل و ایجاد جنگهای نیابتی در آسیا و اروپا، بخشی از این زنجیره شوم است، طنز ماجرا آن است که این اقدامات را به اسم دفاع از دموکراسی مطرح میکنند، اما همه جهان از جمله ملتهای ما در غرب آسیا معنای واقعی دموکراسی غربی را لمس کردهاند و میدانند که صرفا اسم رمزی برای کودتا، اشغالگری و جنگ است.
او در پایان با بیان اینکه تکلیف دنیا با پروژه و مکتب لیبرال دموکراسی مشخص است، گفت: اینک که منطقه ما از دو دهه تنش عبور کرده و مقاومت ملتهای آزاده در ایران و عراق، یمن، لبنان، سوریه، فلسطین و افغانستان به ثمر رسیده است، چشمانداز فرا روی منطقه را صرفا میتوان با تعمیق اعتماد متقابل همکاریهای اقتصادی گسترده و امنیت درونزا تضمین کرد.
پس از سخنرانی رئیس جمهور، رسانههای بینالمللی با تمرکز محورهای مختلف از صحبتهای وی را منعکس کردند. خبرگزاری فرانسه با انعکاس بخشی از سخنان رئیس جمهور ایران نوشت: ابراهیم رئیسی روز سهشنبه به وقت محلی آمریکا به دنبال یک توقف در مذاکرات بر سر بازگشت به توافق هستهای، خواستار پایان تحریمهای آمریکا علیه ایران شد و گفت که این تحریمها نتایج مطلوب را نداشته است.رویترز نیز عنوان داشت: رئیسی در سخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل با اشاره به برنامه جامع اقدام مشترک بین تهران و ۶ قدرت جهانی دیگر گفت، آمریکا با خروج از برجام، توافق را نقض کرد. آمریکا باید حسن نیت و اراده نشان دهد. روزنامه گاردین هم با تمرکز بر بخش دیگری از صحبتهای رئیس جمهور نوشت که رئیسی با اعلام غلبه بر تلاشهای اطلاعاتی ایالات متحده برای از بین بردن حکومت ایران، تأکید کرد که آینده متعلق به کشورهای حوزه جمهوری اسلامی است و دوران غرب به پایان رسیده است. شبکه المیادین لبنان اقدام رئیس جمهوری کشورمان در بالا بردن نسخهای ای قرآن کریم را برجسته کرد و گزارش داد که رئیس جمهوری ایران با بالا بردن نسخهای از قرآن از تریبون مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اهانتها علیه قرآن شریف را محکوم کرد. در بررسی بیشتر این موضوع و حضور آیت الله رئیسی در مقر سازمان ملل به گفتوگو با عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجه مجلس و غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به گفتوگو پرداختیم که در ادامه میخوانید.
عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی:
خط فکری انقلاب اسلامی درحال گسترش است
عباس مقتدایی خوراسگانی، نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح حضور و سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل متحد پرداخت و با اشاره به شرح مطالبات ملت ایران، محاکمه جریان استکبار و جنایتکاران بین المللی از سوی آیت الله رئیسی عنوان کرد: خط فکری انقلاب اسلامی درحال گسترش دامنه خود در تمام سطوح بین المللی، منطقهای و جهان اسلام است. همواره در روند بیداری اسلامی مؤثر بودهایم و در جریان مقابله با نظام سلطه و رویکردهای غرب گرایانه حضور داشتهایم. جمهوری اسلامی ایران اکنون در جریان شکلگیری مفاهیم جدید در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اعتقادی و ساختار سازمانها و نهادهای بین المللی اثرگذار است و بیشک در آینده نزدیک اثرگذاری بیشتری پیدا خواهد کرد. وی افزود: آنچه که رئیس جمهور در قالب یک گزاره به کشورهای غربی و نظام سلطه متذکر شد، اکنون قابل بررسی و ارزیابی است؛ وی عنوان کرد که جمهوری اسلامی ایران آینده را شکل خواهد داد. بیشک این تذکر بیانی نمادین از روند شکلگیری مفاهیم جدید در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اعتقادی و ساختار سازمانها و نهادهای بین المللی تلقی میگردد. مقتدایی با اشاره به بیانات حضرت آیت الله خامنه ای در دیدار طلایهداران و پیشکسوتان دفاع مقدس و فعالان حوزههای مختلف تبیین و روایتگری جنگ تحمیلی تصریح کرد: آنچه که درجریان سخنرانی رئیس جمهور در سازمان ملل متحد عنوان شد، در بیانات مقام معظم رهبری و دیدار ایشان با پیشکسوتان و فعالان دفاع مقدس نیز مطرح گشت. رهبر انقلاب به حضور معنوی در منطقه و فریاد آمریکا از این روند اشاره داشتند.
به بیان دیگر اکنون مستضعفان جهان آنچه را که در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران بیان شده، در حوزه عملیاتی باز تولید کردهاند. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با اشاره به شکلگیری ساختار جدید قدرت اقتصادی در حوزه بین الملل همچنین خاطرنشان کرد: حضور رئیس جمهور و مسئولان در سازمانهایی نظیر سازمان ملل متحد و همچنین سازمان شانگهای و بریکس نشان دهنده شکلگیری یک ساختار جدید در عرصه بین المللی است.
او در پایان این گفتوگو ضمن بیان اینکه رئیس جمهور در سازمان ملل متحد همچون رئیس یک دولت مستقل سخن گفت و با محاکمه استکبار این روند را به خوبی متذکر شد، به تشریح جایگاه جمهوری اسلامی ایران در ساختار قدرت اقتصادی بین المللی پرداخت و یادآور شد: انتقال قدرت از چند کشور غربی که نظام سلطه را شکل میدادند و همواره اهرم تحریم به دست داشتند، درحال تغییر است و این کشورها دیگر دست برتر در جریانهای اقتصادی ندارند. بیشک عوامل این چنینی به صراحت مبرهن میسازد که جهان در حال تغییر ساختار قدرت است؛ جمهوری اسلامی ایران در این پهنه وسیع شکلگیری قدرت جدید، جایگاه ویژهای دارد. جایگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران در سوریه، یمن و سایر کشورهای محور مقاومت همچون لبنان و عراق و… قابل مشاهده میباشد. خوشبختانه این حضور و جایگاه موجب تقویت وحدت شده و فراتر از منطقه و درمیان کشورهای آفریقایی و برخی کشورهای آمریکا همچون ونزوئلا گسترش یافته است.
غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی:
حضور رئیس جمهور در سازمان ملل متحد با شرح واقعیتها همراه بود
غلامرضا منتظری، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درگفتوگو با خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: به طورحتم میبایست از یکایک فرصتهای بین المللی برای معرفی ظرفیتهای جمهوری اسلامی ایران بهرهبگیریم و چراکه امروز تمام تلاش دشمنان و رسانههای معاند ایجاد حاشیه و فرافکنی است. بیشک فرصتی همچون حضور رئیس جمهور در سازمان ملل متحد بسیار مغتنم است و دربرگیرنده چند نکته است ، در گام نخست ضرورت دارد تا درجریان چنین اجلاسیههای بزرگی، افشاگری از ماهیت استکبار را رقم بزنیم. آیت الله رئیسی بهاین موضوع اشاره داشت و با محاکمه جریان استکبار متذکر شد که فاصله بسیاری میان گفتهها و اعمال جریان استکبار وجود دارد. همواره مبرهن شده که جریان استکبار تنها درصدد شعار است و در مقام عمل هیچ کنشگری ندارد؛ بارها از حقوق بشر و زنان سخن گفتهاند اما هیچگاه در پی حقوق زنان و رعایت حقوق بشر نبودهاند. خود ناقضان حقوق بشر و زنان هستند اما جمهوری اسلامی ایران را محکوم میسازند. بیشک چنین روندی به صراحت جریان استکبار را محکوم میسازد و خوی غیرانسانیشان را آشکار میکند. وی افزود: رئیس جمهور پیشین آمریکا به برجام متعهد شد و رئیس جمهور فعلی حاضر به پذیرش تعهدات برجام نیست. چنین روندی بیانگر عدم تعهد آمریکائیان نسبت به قوانین بین المللی است و وقایعی این چنین کم نیست. منتظری تصریح کرد: آنچه در جریان حضور رئیس جمهور در سازمان ملل متحد اهمیت داشت، بیان واقعیتها بود. بسیاری از دولتها و رسانههای معاند میکوشند تا جمهوری اسلامی ایران را در عرصههای بین المللی ناتوان جلوه دهند. خوشبختانه این فرصت، زمینه مناسبی برای شرح پیشرفتها و توانمندیهای بین المللی بود.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: دفاع از حقوق ملت در جبهه مقاومت یکی از دیگر موارد قابل توجه در جریان سخنرانی رئیس جمهور میباشد. همانطور که رئیس جمهور اشاره داشت امروز جبهه مقاومت یک مجموعه منسجم از جهبه استقامت است.
او متذکر شد: خوشبختانه سیاستهای راهبردی و سه اصل عزت، حکمت و مصلحت که همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری است، در جریان سخنرانی رئیس جمهور مبرهن شد و در تمامی گفتوگوها جلوه یافت. ضرورت دارد تا در ادامه مسیر نیز همواره از اصول مقام معظم رهبری و مکتب سردار دلها، شهید سلیمانی بهره کسب شود. وی در پایان این گفتوگو یادآور شد: کارنامه رئیس جمهور در عرصه بین المللی بسیار موفق است. آیت الله رئیسی همواره کوشیده تا در جریان فرصتهای شکلگرفته، برترین نکات را مطرح و مطالبات مردم را با محکوم سازی جریان استکبار و جنایتکاران بین المللی تشریح سازد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.