نسلکشی در یمن با چاشنی کووید۱۹
گروه بین الملل
درحالیکه رسانههای غربی به صورت روزانه به تحلیل و بررسی آمار کرونا در آمریکا و کشورهای اروپایی پرداخته و حتی اقداماتی غیراخلاقی مانند پیشخرید و انحصار توزیع واکسن کرونا را برای مسئولین خود مجاز میشمارند، شاهد افزایش تصاعدی قربانیان ویروس کرونا در یمن هستیم. یمن ازجمله کشورهایی است که اکثر رسانههای غربی گزارشی در خصوص وخامت حال مردم این کشور بر اثر ابتلا به کووید۱۹ منتشر نمیکنند. در این میان، به دلیل ممانعت سعودیها و اماراتیها از حضور بازرسان بهداشتی در این کشور، آمار رسمی مرگومیر گسترده یمنیها بر اثر ابتلا به کرونا منتشر نمیشود.در سایه همین سانسور هدفمند و مهندسی شده، سعودیها در حال نسلکشی یمنیها و استمرار جنایات خود علیه زنان و کودکان هستند.
آمار غیرواقعی مبتلایان کرونا در یمن
آخرین آمار ثبتشده ابتلا به کووید۱۹ در یمن، بیشتر بهنوعی شوخی تلخ شبیه است! در این آمار که در سایت سازمان بهداشت جهانی نسبت به آن استناد شده، آمده است که تاکنون تنها ۲۰۵۱ نفر در یمن به کووید۱۹ مبتلا شدهاند که از میان آنها، ۵۹۵ نفر جان خود را از دست دادهاند. با این حال مستندات موجود نشان میدهد که میزان ابتلا و مرگومیر بر اثر کرونا در یمن به مراتب بیشتر از این میزان است. در ژوئن امسال ، درحالیکه بحران شیوع کرونا به تازگی به یمن سرایت کرده بود، شبکه یورونیوز گزارش محدودی را در این خصوص منتشر کرد . در این گزارش، در خصوص تشدید بحران انسانی در یمن هشدار داده شده بود:
«مروان الغفوری، پزشک یمنی در تشریح وضعیت این روزهای کشورش و درمان مبتلایان به ویروس کرونا تاکید کرده است که مردم در خیابانها میمیرند و بیمارستانها درهایشان را بستهاند و شاهد مرگ تیمهای پزشکی و درمانی هستیم. منابع خدمات بهداشتی کشور رو به پایان است و پیشبینی بدبینانه میگوید تا یک ماه آینده از همین حالا دیگر شاید حتی یک پزشک هم نداشته باشیم.»
اما پسازآن، کمتر گزارشی در خصوص آخرین وضعیت ابتلای یمنیها به کرونا منتشر شد! به عبارت بهتر، رسانههای غربی نیز به مانند رسانههای سعودی و اماراتی، درصدد کتمان فاجعهای هستند که در یمن رخ میدهد.
فاجعهای که در یمن سانسور شده است
به گزارش خبرگزاری میزان، کمترین شبههای وجود ندارد که فاجعه شیوع گسترده کرونا در یمن سانسور شده است. این سانسور، در سایه حمایتهای تبلیغاتی غرب از رژیم سعودی و امارات متحده عربی( به عنوان دو اشغالگر یمن) صورت میگیرد.چنانچه شبکه یورونیوز در خردادماه امسال گزارش داده بود، آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد اعلام کرد که در یمن همزمان با شیوع ویروس کرونا شمار کودکان کار و موارد ازدواج کودکان افزایش یافته است و خانوادههای زیادی برای امرار معاش به گدایی روی آوردهاند.در این گزارش رسما اقرار شده بود :
«طبق اعلام نهادهای بینالمللی، ۸۰ درصد جمعیت یمن که از سوءتغذیه رنج میبرند نیازمند کمکهای بشردوستانه هستند. این بحران حتی پیش از شیوع ویروس کرونا بهعنوان بزرگترین بحران انسانی در جهان توصیف میشد. نظام مراقبهای بهداشتی در یمن از بین رفته است و با توجه به شیوع ویروس جدید کرونا در سراسر این کشور ، لازم است تأمین فوری بودجههای بهداشتی در این کشور را صورت داد. ما شاهد هستیم که تعداد زیادی از خانوادهها برای زنده ماندن به روشهای مقابلهای مضر مانند گدایی، کار کودکان یا ازدواج فرزندانشان متوسل میشوند.»
زیرساختهای درمانی یمن از بین رفته است
کاملا محرز است که تضعیف زیرساختهای بهداشتی و اجتماعی یمن در طول سالهای اخیر و در جریان تجاوز سعودیها و اماراتیها به این کشور، جایی را برای آمادگی حداقلی بیمارستانها و مراکز درمانی این کشور برای مواجهه با کرونا باقی نگذاشته است. در چنین شرایطی شاهد جان دادن بسیاری از افراد آواره و بیسرپناه در خیابانهای شهرهای مختلف یمن به دلیل ابتلا به کووید۱۹ هستیم. نام این افراد و دلیل مرگشان، هرگز در آمارهای رسمی ثبت نمیشود،زیرا در برخی مناطق، دیگر بیمارستانی وجود ندارد که امور مربوط به ثبت مرگ افراد و دلایل آن را صورت دهد.در موارد دیگری نیز که فوت افراد ثبت میشود،دلیل مرگ مشخص نمیشود. بدیهی است که در این کشور ، امکان انجام تست کرونا نیز وجود ندارد. به عبارت بهتر، بسیاری از یمنیهای مبتلا به کووید۱۹، از بیماری خود بیاطلاع هستند و اکثرا زمانی به خود میآیند که دیگر نمیتوان برای بهبودی آنها اقدامی صورت داد. حتی کسانی که به درجه خفیفتری از کرونا مبتلا میشوند، پس از بهبودی ( که زمان آن را خود به صورت تقریبی محاسبه میکنند)، با رفتوآمد در اماکن عمومی ، ویروس را به دیگران ( به عنوان افراد ناقل) منتقل میسازند. در این میان، بسیاری از یمنیها به تلویزیون و دیگر رسانههای جمعی، جهت دریافت آموزشهای اولیه در قبال شیوع ویروس کووید۱۹ دسترسی ندارند و همین مسئله، وضعیت بهداشتی و درمانی یمن را در ایام شیوع کرونا بغرنجتر کرده است.
سکوت سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری
کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای ظاهرا مستقل حقوق بشری در جهان، اساسا دغدغهای در خصوص استمرار این وضعیت ندارند! البته از نهادهایی که در طول نزدیک به ۶ سال جنگ و تخریب و تجاوز به یمن، در مقابل جنایات محرز آل سعود و آل نهیان سکوت کرده و حتی جهت ادامه این جنایات وحشیانه، به ریاض و ابوظبی چراغ سبز نشان دادهاند، انتظاری جز این نمیرود. همگان به یاد دارند که بان کی مون، دبیر کل سابق سازمان ملل متحد، حتی جرئت نکرد نام “عربستان سعودی” را به عنوان ناقض حقوق کودکان در جهان ( به عنوان کشوری که هزاران کودک یمنی را به شهادت رسانده است )، بر زبان بیاورد! بدون شک ملت یمن نهتنها از سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری بهطور کامل قطع امید کرده است، بلکه این سازمانها و نهادهای پرادعا را شریک جرم آل سعود، آمریکا، کشورهای اروپایی حامی ریاض و دیگر بازیگران دخیل در اشغال کشورشان میدانند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.