نتیجه یادگاری نوشتن بر دیوار غرب
اگرچه در ماههای ابتدایی جنگ اوکراین، پناهجویان این کشور بهعنوان قهرمانان مواجهه با روسیه موردپذیرش و تکریم دولتها و ساختارهای امنیتی غرب قرار میگرفتند، اما شواهد و مستندات موجود نشان میدهد که اکنون باگذشت بیش از دو سال از جنگ اوکراین ماجرا بهطورکلی نسبت به آن زمان متفاوت است! نقض حقوق پناهجویان اوکراینی در آلمان و دیگر کشورهای اروپایی حالتی نظاممند، عادی و سیستماتیک پیداکرده و به نظر میرسد مقامات ارشد این کشور نیز دیگر رغبتی نسبت به نگاهداری آنها در خاک خود ندارند! آلمان از آغاز تجاوز نظامی روسیه به خاک اوکراین بیش از یکمیلیون پناهجوی اوکراینی را پذیرفته است، اما ناامیدی از پایان جنگ سبب شده است که خشونت علیه پناهجویان اوکراینی هرروز شدیدتر شود. گزارش وزارت کشور نشان میدهد که در دو سال اخیر پناهجویان اوکراینی دستکم ۲ هزار و ۶۰۰ بار مورد تعرض افراد ضدمهاجر قرارگرفتهاند.
در گزارش وزارت کشور آلمان آمده است: «هرروز تعداد بیشتری از پناهجویان اوکراینی با نفرت در آلمان مواجه میشوند. در مواردی هم این نفرت به حرکات خشونتآمیز منتهی میشود.»
جنگ دیگر بس است!
بزرگترین قدرت اقتصادی اتحادیه اروپا به خاطر بحران ناشی از کرونا و جنگ اوکراین شرایط دشواری را سپری میکند. شورای کارشناسان اقتصادی همین هفته پیشبینی رشد اقتصادی سال جاری را اصلاح کردند. به نظر آنها، امسال رشد اقتصادی آلمان به صفر نزدیک میشود.پس از جنگ اوکراین، دولت آلمان در یک اقدام ناگهانی یک بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری ویژه برای تقویت ارتش تصویب کرد و در دو سال اخیر دستکم ۲۲ میلیارد یورو کمک مالی و نظامی در اختیار اوکراین گذاشت. از سوی دیگر، ورود بیش از یکمیلیون جنگزده اوکراینی به آلمان سالانه میلیاردها یورو هزینه روی دست این کشور میگذارد. با مبهم ماندن سرنوشت جنگ اوکراین بخشهايی از مردم آلمان صدای اعتراض خود را بالابردهاند.در مقابل، دولت اولاف شولتس نهتنها اقدامی در راستای پایان جنگ صورت نداده، بلکه در کنار پاریس، لندن و واشنگتن بر حجم آتش جنگ میافزاید. شهروندان آلمانی تصور میکردند دولت سوسیالدموکرات آلمان، بهواسطه رویکرد عقلانیتری که در طول سالهای گذشته درحوزه سیاست خارجی داشته، در قبال پدیدهای مانند جنگ اوکراین عاقلانهتر از فرانسویها و انگلیسیها عمل خواهد کرد اما بازی کامل و مستقیم شولتس در زمین آمریکا این پیشفرض را به طورکامل باطل ساخت.
ژرمنها همبازی را باختهاند
گزارش روز جمعه ۱۷ می، ۲۸ اردیبهشت وزارت کشور آلمان که نشان از بروز خشونت علیه پناهجویان اوکراینی دارد، در شرایطی انتشار عمومی یافته که روسیه بر حملات خود علیه اوکراین افزوده و بسیاری از ناظران شانس اوکراین را برای پیروزی در جنگ با روسیه بسیار کم میبینند.صرفنظر از آلمان که میکوشد در رهبری نظامی جهان در کنار ایالاتمتحده آمریکا قرار گیرد و با این هدف هنوز به کمکهای مالی و نظامی خود برای اوکراین ادامه میدهد، انگیزه سایر کشورهای اروپايی برای این پشتیبانی رو به کاهش نهاده است.به عبارت بهتر، بازی غیرعقلانی آلمان در زمین آمریکا ، از یکسو منجر به شکست برلین در جنگ و افزایش تصاعدی هزینههای حمایت از کی یف شده و از سوی دیگر، نوع رفتار و مواجهه شهروندان آلمانی با پناهجویان اوکراینی نشاندهنده تزئینی بودن حمایتهای اولیه آنها از اوکراینیهاست. این مسئله، بار دیگر، بر نگاه ابزاری کشورهایی مانند آلمان و فرانسه در قبال دیگر بازیگران اروپایی( که آنها را کشورهای درجه دوم مینامند) مهر تأيید مینوازد.
پس زدن اوکراین در اتحادیه اروپا
نوع و نحوه خشونتهای صورت گرفته علیه اوکراینیها، گویای بسیاری از حقایق در اروپاست. بهعنوان یک نمونه از این خشونتها، روزنامه تاگس اشپیگل به ماجرای یک پناهجوی ۲۹ ساله اهل خرسون اشاره میکند که هنگام خرید در یک فروشگاه برلین از سوی دو مرد ابتدا مورد اهانت قرارگرفته و سپس هدف ضربات مشت قرارگرفته است. دلیل این تعرض آن بوده که قربانی کلاهی به سر داشته که بهرنگهای پرچم اوکراین تزئین شده بود.تاگس اشپیگل در ادامه گزارش خود میافزاید: «اوکراینیها از زمان تهاجم روسیه آلمان را پناهگاه امنی میدانستند، اما در این کشور با خشونتهای ضداوکراینی روبهرو شدند. اکنون وزارت کشور نشان میدهد که این خشونتها باانگیزههای سیاسی مرتبط با جنگ در شرق اروپا چه ابعاد نگرانکنندهای یافته است. گزارش وزارت کشور در پاسخ به پرسش نماینده حزب چپ در اختیار مجلس فدرال آلمان قرارگرفته و سپس منتشرشده است. این نماینده خواستار توضیح وزارت کشور درباره امنیت اوکراینیها شده بود.از دید نماینده چپ مجلس فدرال آلمان گزارش وزارت کشور بسیار تکاندهنده است. خبرگزاری آلمان درباره فضای حاکم بر دفتر مشاوره برای مهاجران در تورینگن نوشت که فضای برخورد با پناهجویان اوکراینی از سال ۲۰۲۴ دگرگونشده است. در درجه اول این پناهجویان اوکراینی هستند که گناه همهچیز به گردن آنها میافتد. همواره آلمانیهای بیشتری این پرسش را مطرح میکنند که چرا پناهجویان مرد به اوکراین بازنمیگردند تا از کشور خودشان دفاع کنند؟ ادبیات بهکاررفته کنونی در قبال پناهجویان در آلمان، بهوضوح نشان میدهد که بحران اجتماعی شکلگرفته در آن تا چه اندازهای جدی است. رسانههای آلمانی نیز در گزارشهای خود این نظر را تأيید میکنند که آلمانیها تا یک سال پس از آغاز جنگ بر این باور بودند که اوکراین میتواند، با استفاده از پشتیبانیهای فراوان مالی و نظامی بینالمللی، نیروهای روسیه را وادار به عقبنشینی کند. درنتیجه تصور میرفت که پناهجویان اوکراینی مهمانانی هستند که بهزودی به کشور خودشان بازمیگردند. اما اکنون این تصور بهطور کامل دگرگونشده است! نتیجه و محصول این تصور ابتدایی،چیزی جز شکست نیست. اما از سال ۲۰۲۳ در افکار عمومی آلمان این نگرانی ژرف شد که بهرغم همه پشتیبانیها، اوکراین برنده جنگ با روسیه نخواهد بود و امکان دارد که بیش از یکمیلیون پناهجوی اوکراینی برای همیشه یا سالهای دراز در آلمان بمانند. اگر هزینه مسکن، تغذیه، بهداشت و آموزش هر پناهجوی اوکراینی در ماه تنها هزار و پانصد یورو باشد، آلمان ناگزیر است سالانه حدود ۱۸ میلیارد یورو صرف نگهداری آنها کند.آشنايی با این واقعیت بهطور طبیعی به نارضايتی در میان لایههای پايین طبقه متوسط آلمان میانجامد که زیر فشار تورم و بحران مسکن روزگار بسیار سختی را سپری میکنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.