موج دوم خونخواهی سیاهپوستان در آمریکا
| گروه بینالملل|
اگرچه مقامات کاخ سفید و حتی سران سازمان سیا و دیگر نهادهای امنیتی آمریکا، تصور گسترش و استمرار اعتراضات ضد نژادپرستی در این کشور را نمیکردند، اما امروز این اتفاق رخداده است! هزاران آمریکایی در شهرهای ایالات مختلف آمریکا به خیابانها آمده و حمایت سیستماتیک و مشترک پلیس، دولت و نهادهای امنیتی این کشور از نژادپرستی را محکوم کردهاند. همین مسئله، مجددا باعث ایجاد وضعیت اضطراری و فوقالعاده در برخی ایالات آمریکا شده است. ضمن آنکه برخی ایالات آمریکا نیز به لحاظ امنیتی در وضعیت زرد( احتیاط) قرار دارند و احتمال دارد طی روزهای آتی، وارد وضعیت قرمز شوند.
خشم رنگینپوستان از کاخ سفید و پلیس
در پی تشدید اعتراضات به خشونت و رفتارهای تبعیضآمیز پلیس آمریکا بعد از قتل «جورج فلوید» شهروند ۴۶ ساله سیاهپوست آمریکایی به دست افسر پلیس شهر «مینیاپولیس» ایالت «مینهسوتا» در تاریخ پنجم خردادماه، اعتراضات گستردهای در سرتاسر این کشور شکل گرفت و تا به امروز ادامه دارد. «برایان کمپ» فرماندار ایالت «جورجیا» ضمن اعلام وضعیت فوقالعاده، فرمان استقرار یکهزار نیروی گارد ملی آمریکا را برای مقابله با معترضان صادر کرد.شبکه روسی «راشاتودی» در این خصوص گزارش کرد: در پی اعتراضات سراسری در آمریکا بعد از قتل فلوید، برخی از معترضان خشن در «آتلانتا» مرکز ایالت «جورجیا» به دفاتر پلیس ایالتی حمله کردند و تیراندازیها نیز در این شهر افزایش یافت.فرماندار ایالت«جورجیا» اعلام کرد که یک هزار نیروی گارد ملی آمریکا برای مقابله با معترضان و آنچه که محافظت از کنگره ایالتی، اداره فرمانداری و ساختمان اداره امنیت عمومی توصیفشده، در شهر مستقر خواهند شد.این مقام رسمی بدون آنکه کمترین اشارهای به واقعیات موجود و سرکوب ، بازداشت و حتی کشتار معترضین به نژادپرستی از سوی پلیس و نیروهای امنیتی آمریکا کند در این خصوص مدعی شده است :«اعتراضات آرام مورد سوءاستفاده مجرمانی قرارگرفته است که اقدامات خطرناک و مخربی را مرتکب میشوند. هماکنون مردم بیگناه جورجیا هدف قرارگرفته شدهاند، مورد اصابت گلوله قرار میگیرند و در معرض خطر مرگ قرار دارند. این بیقانونیها باید متوقف شود و نظم به مرکز جورجیا (آتلانتا) بازگردد.»
این در حالی است که مطابق آخرین نظرسنجیهای انجامشده، بیش از ۶۰ درصد از شهروندان آمریکایی استدلال ترامپ و مقامات دولت وی و فرمانداران برخی ایالات مبنی بر «مجرم بودن معترضین» یا شورشی دانستن آنها را نمیپذیرند. آنها معتقدند که تبعیضنژادی در آمریکا پدیدهای جدی بوده و سیاستمداران آمریکایی اعم از دموکرات و جمهوریخواه در ایجاد و تقویت این روند نقش داشتهاند.
«کیشا لانس باتمز» شهردار آتلانتا هنوز در خصوص استقرار نیروهای گارد ملی آمریکا در شهر اظهارنظر نکرده است.
بحران امنیتی دوباره در آمریکا
در تعطیلات اوایل هفته جاری و همزمان با روز استقلال آمریکا، در خشونتهای مرتبط با تیراندازی در آتلانتا، دستکم چهارنفر ازجمله یک دختر هشتساله جان خود را از دست دادند.طبق گزارش نشریه «آتلانتا ژورنال کانستیتوشن» (AJC) در بازه زمانی ۳۱ ماه می (۱۱ خرداد) تا ۲۷ ژوئن (هفتم تیرماه)، ۹۳ نفر در آتلانتا مورد اصابت گلوله قرار گرفتند که این رقم دو برابر همین بازه زمانی در سال ۲۰۱۹ است.«نیکما ویلیامز»سناتور ایالت جورجیا، تصمیم فرماندار این ایالت برای استقرار گارد ملی در شهر را ظالمانه توصیف کرد و گفت این امر زندگی افراد را در معرض خطر قرار میدهد.وی تأکید کرده است که فرماندار جورجیا از گارد ملی برای «اهداف خودخواهانه» محافظت از ساختمانهای دولتی و نه مردم این ایالت بهرهبرداری میکند.
جنایاتی که نقطه پایانی ندارد
در اوج اعتراضات به قتل فلوید در مینهسوتا، معترضان آتلانتا نیز از اقدام پلیس این شهر در قتل «ریچارد بروکس» یک مرد سیاهپوست دیگر نیز به خشم آمده بودند.در تاریخ ۲۳ خردادماه، «دفتر تحقیقات ایالت جورجیا» به نقل از اداره پلیس شهر «آتلانتا» از کشته شدن یک مرد سیاهپوست حین پارک خودرو در محوطه یک رستوران در جمعهشب بهوقتتهران خبر داد. پلیس منطقه اعلام کرد که فرد کشتهشده ۲۷ ساله «ریچارد بروکس» نام داشت و بعد از تلاش پلیس برای انجام یک آزمایش هوشیاری و ممانعت وی ، مأموران تلاش میکنند وی را به زندان ببرند.
طبق این گزارش، پس از مقاومت این فرد سیاهپوست و جروبحث با مأموران ، پلیس از کلت الکتریکی استفاده میکند. فیلمهای منتشرشده نیز از تلاش ریچارد بروکس برای گریز از چنگال پلیس و سپس به زمین افتادن و مرگ وی حکایت دارد. پلیس ایالت جورجیا اعلام کرده که این شخص بعدازاین حادثه به بیمارستان انتقال داده شد، اما بعد از عمل جراحی درگذشت.در پی وقوع این حادثه، معترضان آتلانتا، رستوران وندی را آتش زدند و روز شنبه هفته جاری نیز در اطراف این رستوران تخریبشده، موانعی را قراردادند. بااینحال، کمپ ضمن حمایت از پلیس آتلانتا از نیروهای امنیتی خواست تا اوضاع را تحت کنترل درآورند.
ادامه اعتراضات در دیگر شهرهای آمریکا
واشنگتن، نیویورک، لسآنجلس و دیگر شهرهای آمریکا طی روزهای اخیر به کانون اعتراضات و درگیری دوباره معترضین به نژادپرستی و نیروهای سرکوبگر پلیس آمریکا تبدیلشده است. روزنامه نیویورکتایمز گزارش داده است که شهرها و ایالتهای مختلف آمریکا همچنان شاهد حضور گسترده معترضان به بیعدالتی و نژادپرستی است.معترضان به نژادپرستی در شهر پورتلند در ایالت اورگن، مجسمهای مشهور، موسوم به «سرزمین موعود» را که مستعمره نشینان را به تصویر میکشد، آتش زدند. دستنوشتهای موسوم به «سرزمین دزدیدهشده» نیز روی مجسمه آویزان شد.اعتراضات در آمریکا که در آغاز، تبعیض نژادی و خشونت پلیس را محکوم میکرد بهتدریج به سایر نمادهای ظلم و تبعیض مانند مجسمه رؤسای جمهوری بردهدار، مستعمره نشینان و حتی مجسمه کریستف کلمب نیز تسری یافت.
اعتراضها ادامه خواهد داشت
چنانچه«هوک نیوسام» رهبر جنبش «جان سیاهپوستان مهم است» تأکید کرده است: اعتراضات در آمریکا ادامه خواهد داشت. وی در گفتوگو با شبکه فاکس نیوز اظهار کرده است :« اگر مقامات آمریکایی مطالبات ما را برآورده نسازند، این سیستم را به آتش میکشیم. دیپلماسی ما در سراسر جهان چیست؟ ما به کشورهای دیگر میرویم و دولتهایشان را سرنگون میکنیم و سران دلخواه خودمان را جایگزین سران آنها میکنیم؛ بنابراین اگر هر آمریکایی ما را متهم به خشونتطلبی کند، بسیار مزورانه است. وقتی ما صحبت از خشونت میکنیم، منظورمان دفاع از خود است.»
آمریکا , ترامپ , تظاهرات نژاد پرستی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.