مهار بازی دموکراتها در قبال ایران
حنیف غفاری
«آموس هاچسن» مشاور سابق جو بایدن و از مقامات سابق وزارت خارجه در دولت اوباما، در گفتوگو با کانال ۱۲تلویزیون رژیم صهیونیستی تأکید کرد :« من معتقدم بایدن در ماههای نخست ریاست جمهوری بهصورت کامل به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) بازخواهد گشت؛ این به معنی لغو تحریمهای آمریکا در ازای تعلیق برخی از برنامههای هستهای توسعهیافته ایران در ۳ سال گذشته است.البته بایدن همزمان میخواهدبرخی تغییرات در برجام ازجمله در بازه زمانی انقضای این توافق بینالمللی، صورت دهد.»
صورتبندی اظهارات مشاور سابق بایدن و تجمیع آن با مواضع دموکراتهایی مانند «ایلان گلدنبرگ»، « جک سالیوان»، «ویلیام برنز»،«ریچارد نفیو» و دیگر افراد شاخص در حوزه سیاست خارجی آمریکا بهوضوح نشان میدهد که دموکراتها «بازگشت مشروط به برجام» را در دستور کار خود قرار دادهاند!
به عبارت بهتر، دولت بایدن ( در صورت استقرار بیدردسر در کاخ سفید ) سعی دارد در ازای «اعلام بازگشت کلی به برجام» امتیازات جدیدی را از ایران طلب کند که شاخصترین آنها، «دائمی کردن محدودیتهای هستهای ایران» است. تحقق این خواسته غیرقابلقبول، مستلزم حذف بند «غروب آفتاب» در توافق هستهای با ایران است. بر این اساس، محدودیتهایی که وفق برجام از سوی کشورمان پذیرفتهشده و قرار است در سال ۲۰۲۵ میلادی بخش گستردهای از آنها پایان یابد، جنبهای دائمی پیداکرده و دیگر مقید به زمانی خاص نمیباشد!
پسازآن، دموکراتها درصدد آن خواهند بود تا در عین اعلام بازگشت به برجام، از تعلیق عملی تحریمهای یکجانبه ایالاتمتحده علیه کشورمان اجتناب کنند.
در این میان، ترامپ از قبل بخشی از بازی بایدن را تکمیل کرده است! دولت بایدن قطعا ادعا خواهد کرد که بخشی از تحریمهای یکجانبه آمریکا که قرار بود مطابق سند توافق هستهای تعلیق شوند، در ذیل بندهایی مانند «مبارزه با تروریسم» و توسط سنای آمریکا به تصویب رسیده و تعلیق دوباره آنها مستلزم زمان خواهد بود!
فراتر از آن، وزارتخانههای خزانهداری و امور خارجه دولت دموکرات آمریکا به شرکتها و کمپانیهای تجاری و اعتباری در جهان هشدار خواهند داد که علیرغم تعلیق تحریمهای آمریکا، باید مراقب تبعات سرمایهگذاری بلندمدت، میانمدت و حتی کوتاهمدت خود در ایران باشند. اثر عملیاتی این رویکرد، همان اجتناب بسیاری از شرکتها در معامله با کشورمان است، با این تفاوت که در دوران ریاست جمهوری ترامپ ، شرکتهای خارجی بابت مراوده با ایران مشمول جریمه و تحریم میشدند و این بار در ظاهر چنین چیزی در کار نیست!
بایدن و دموکراتها بهمانند ترامپ به دنبال تحدید توان موشکی، منطقهای و هستهای کشورمان هستند.آنها قصد دارند در این خصوص ، مذاکراتی موازی و همزمان با یکدیگر را با ایران صورت داده و درنهایت از استراتژی «مهار حداکثری ایران» بهصورت رسمی پردهبرداری کنند.نخستین گام در مواجهه با این بازی هدفمند و از پیش تعیینشده دموکراتها، آگاهی نسبت به مختصات بازی بایدن و همراهانش در مواجهه با کشورمان خواهد بود.
در این میان، هرگونه مرزبندی اشتباه میان تاکتیکها و استراتژیهای رقیب از سوی ما ، میتواند منجر به نادیده انگاشتن «نقشه استراتژیک و مبنایی آمریکا» و درنتیجه، ارسال سیگنالها و پالسهای «هزینهساز» از سوی کشورمان شود. در این صورت، قدرت «مدیریت و مهار بازی رقیب» را بهخوبی و فارغ از هرگونه هیجانی پیدا خواهیم کرد.
آمریکا , برجام , ترامپ , جو بایدن , حزب دموکرات آمريکا , حنیف غفاری
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.