مقاومت حلقه وصل ایران و ونزوئلا
گروه سیاسی
حضرت آیتالله خامنهای، رهبر معظم انقلاب اسلامی عصر روز شنبه در دیدار آقای نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و هیئت همراه با اشاره به ایستادگی دو کشور ایران و ونزوئلا در مقابل فشارهای سنگین و جنگ ترکیبی آمریکا، تأکید کردند: تجربه موفقیت آمیز دو کشور نشان داد تنها راه مقابله با این فشارها مقاومت و ایستادگی است. رهبر انقلاب اسلامی با اشاره به پیروزی دولت و ملت ونزوئلا در مبارزهای سخت با آمریکا و جنگ ترکیبی و همه جانبهای که بر ضد ونزوئلا به راه انداخته شده بود خطاب به آقای مادورو گفتند: مقاومت جنابعالی و ملت ونزوئلا بسیار با ارزش است زیرا قدر و منزلت و لیاقت یک ملت و کشور و رهبران آن کشور را ارتقاء میدهد و امروز قاعدتاً نگاه آمریکا به ونزوئلا متفاوت از گذشته است.حضرت آیتالله خامنهای همچنین با اشاره به پیشرفتها و ابتکارهای علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران در سال های اخیر افزودند: این گامهای بلند در شرایطی برداشته شده است که سنگینترین و بیسابقهترین تحریمها و فشارها بر ملت ایران تحمیل شد و آمریکاییها خودشان نام آن را «فشار حداکثری» گذاشتند.
ایشان تأکید کردند: مقاومت ملت ایران باعث شکست سیاست فشار حداکثری شد، بهگونهای که یکی از مسئولان برجسته سیاسی آمریکا چندی پیش تعبیر «شکست مفتضحانه» را بهکار بُرد.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: نتیجهای که میتوان از ایستادگی و موفقیت دو ملت ایران و ونزوئلا گرفت، این است که تنها راه علاج در مقابل فشارها، ایستادگی و مقاومت است ضمن آنکه باید همکاریها و ارتباطات میان جمهوری اسلامی ایران و دولت بولیواری ونزوئلا بیش از پیش مستحکم و نزدیک شود.
حضرت آیتالله خامنهای با استقبال از امضای سند همکاری ۲۰ ساله میان ایران و ونزوئلا گفتند: لازمه همکاریهای بلندمدت پیگیری توافقات و به سرانجام رساندن آنها است.
ایشان با اشاره به همکاریهای صمیمانه ایران و ونزوئلا، خاطرنشان کردند: دو کشور با هیچ کشوری اینگونه روابط نزدیک ندارند و جمهوری اسلامی ایران نشان داده است که در مواقع خطر، خطر میکند و دست دوستان خود را میگیرد.
رهبر انقلاب همچنین از مواضع ضدصهیونیستی آقای مادورو تجلیل کردند و گفتند: موضعگیریهای چندی قبل جنابعالی علیه رژیم صهیونیستی بسیار درست و شجاعانه بود.
در این دیدار که آقای رئیسی رئیسجمهور کشورمان نیز حضور داشت، رئیس جمهور ونزوئلا از حمایتهای ایران در مبارزه سخت ملت ونزوئلا با آمریکا قدردانی کرد و گفت: شما در هنگامی که شرایط ونزوئلا بسیار سخت بود و هیچ کشوری کمک نمیکرد به یاری ما آمدید و کمک کردید تا از آن شرایط خارج شویم.
رئیسجمهور ونزوئلا با تشریح شرایط سخت اقتصادی این کشور در سال های اخیر افزود: همانطور که جنابعالی گفتید آمریکاییها یک جنگ تدریجی و چند بُعدی را علیه کشور ما آغاز کردند ولی ما توانستیم با ایستادگی و استفاده از فرصتهایی که تحریمها در اختیار ما قرار داد، مقابله همهجانبه را با تهاجم آمریکا آغاز کنیم و اکنون شرایط ونزوئلا بهتر از چند سال قبل است.
آقای مادورو همچنین با اشاره به مذاکرات خود در تهران و امضای سند همکاری افزود: ما در حال طراحی یک نقشهراه دقیق برای همکاری با ایران در زمینههای مختلف بهویژه در بخش علم و فناوری هستیم.
رئیسجمهور ونزوئلا همچنین با تأکید بر اینکه کشورش موضوع فلسطین را یک موضوع مقدس بشری میداند، گفت: به علت همین اعتقاد، رژیم صهیونیستی از طریق موساد در حال توطئه مستمر بر ضد ونزوئلا است.آیتالله سید ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور نیزپیشازظهر روز شنبه در نشست خبری با نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا طی سخنانی اظهار داشت: سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران همواره ارتباط با کشورهای مستقل است و ونزوئلا نشان داده در مقابل تهدیدها و تحریمهای دشمنان و امپریالیسم ایستادگی و مقاومت مثالزدنی داشته است.
وی افزود: تحریمها و تهدیدها علیه ملت ایران در این چهل و چند ساله فراوان بوده است اما ملت ایران تصمیم گرفته است این تحریمها را برای خود فرصتی در جهت پیشرفت کشور قلمداد کند. وقتی سخنگوی کاخ سفید اعلام میکند فشار حداکثری نسبت به ایران مفتضحانه شکست خورده است، این نقطه پیروزی ملت بزرگ ایران و نقطه شکست آمریکا و دشمنان است.
رئیسجمهور گفت: ونزوئلا سالهای سختی را سپری کرده است اما اراده مردم، دولت و رئیس جمهور این کشور این بوده که باید در مقابل تحریمها ایستاد و ما امروز گزارش داریم که ابرتورمها را پشتسر گذاشتهاند و رشد اقتصادی در این کشور آغاز شده است، این نشان خوبی است که به همه ثابت میکند مقاومت و ایستادگی جواب میدهد و دشمن را وادار به عقبنشینی میکند.رئیسی خاطرنشان کرد: روابط ما با ونزوئلا یک روابط راهبردی است که در حوزههای مختلفی جریان دارد؛ امضای سند همکاری ۲۰ساله بین دو کشور جلوهای از اراده مسئولان عالی دو کشور برای توسعه روابط در حوزههای مختلف است. همکاریهای حوزه انرژی، نیروگاههای حرارتی، تعمیر پالایشگاهها و اورهال کردن آن، صادرات خدمات فنی و مهندسی، روابط اقتصادی، دفاعی و نظامی در این دولت نشان میدهد که زمینهها و ظرفیتهای بسیاری در دو کشور وجود دارد.وی ادامه داد: از دیگر حوزههایی که میتواند زمینه همکاری باشد حوزه علم و فناوری است که گامهای خوبی در ایران برداشته شده است و شرکتهای دانشبنیان و پارکهای علم و فناوری زمینه همکاری خوبی برای همکاری و انتقال تجربیات هستند.رئیسجمهور بیان کرد: آغاز پرواز تهران ـ کاراکاس که بهزودی انجام خواهد گرفت نیز زمینه خوبی برای رفتوآمد دو کشور است که میتواند به روابط اقتصادی و تجاری دو کشور رونق دهد و روابط بین دو ملت را نزدیکتر کند. امیدوارم سفر رئیس جمهور ونزوئلا به جمهوری اسلامی ایران نقطه عطفی برای ارتقای روابط دو کشور باشد.مادورو نیز در نشست خبری طی سخنانی عنوان کرد: ما امروز دورهای از گفتوگوهای عمیق را پشتسر گذاشتیم و در سال ۲۰۲۲ با تحکیم روابط، توانستیم رابطه بین دو کشور را توسعه بدهیم و از طریق سند ۲۰ساله چشمانداز روشنی را ترسیم کنیم.وی گفت: به رئیسجمهور رئیسی توضیح دادم که ما در کشورمان طی سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ در دوران سختی زندگی کردیم و فشارها را تحمل کردیم ولی با ایستادگی شرایط را به اینجایی که هستیم رساندیم. ما برای آینده کشورمان اقداماتی را پیشبینی میکنیم و با موفقیت از آنها بر خواهیم آمد تا بتوانیم توسعه روابط اقتصادیمان را شاهد باشیم و در حوزه اقتصادی با کشورها گسترش روابط را داشته باشیم.
رئیس جمهور ونزوئلا بیان کرد: ما از تجربیات تاریخی ایران استفاده خواهیم کرد و فناوری و تکنولوژی را در مرکز ثقل این توسعه همکاریها قرار خواهیم داد. حوزههای مختلفی از همکاری را بین دو کشور شاهد هستیم و در حوزههای انرژی، نفت، گاز، پالایشگاه و پتروشیمی و در حوزه تأمین مالی از طریق بانک توسعه روابط ایران و ونزوئلا و همچنین در حوزه دفاعی طریق تحکیم روابط خواهیم داشت.
مادورو گفت: در آینده نزدیک نیز شاهد افتتاح پرواز مستقیم کاراکاس به تهران و بالعکس خواهیم بود و این موضوع در توسعه گردشگری مهم خواهد بود، از این طریق میتوان توسعه توریسم را انجام داد و کشور ما میتواند مقصد گردشگران ایرانی باشد.
وی عنوان کرد: دو کشور میتوانیم در حوزه کشاورزی نیز روابطمان را توسعه بدهیم و ایران در این سالها توانسته در تولید کشاورزی یک معجزه رقم بزند. ۷۰ درصد سرزمین ایران خشکی است و یعنی در ۳۰ درصد این سرزمین کشت انجام میدهند و حتی در مناطقی که کویری هست ایران از طریق تکنولوژی توانسته کشت محصولات کشاورزی را توسعه دهد.
رئیس جمهور ونزوئلا گفت: ما دو اولویت را برای کشورمان ترسیم کردهایم؛ ابتدا توسعه فناوری و تکنولوژی برای تولید محصولات کشاورزی و امیدواریم بتوانیم از این تجربیات شگرف استفاده کنیم و بتوانیم از منابعمان در توسعه محصولات کشاورزی استفاده کنیم. مساحت زمینهای کشاورزی ونزوئلا برای کشاورزی
۳۳ میلیون است و این میزان را توسعه دادهایم. دو مین اولویت ما نیز تولید و توسعه محصولات کشاورزی و صادرات آن است.
مادورو با بیان اینکه اقدامات دو کشور در حوزه امنیت غذایی و توسعه همکاریهای کشاورزی مهم است، اظهار داشت: آینده دوستی ما بسیار مسرتبخش و غیرقابل خدشه خواهد بود. شاهد خواهیم بود که جهان جدید چگونه شکل خواهد گرفت و در مقابل مشکلات نیز با ایستادگی پیشرفت میکنیم.
وی گفت: جوانان ایران و ونزولا باید بدانند که دنیای آینده دنیای تساوی و حامل عدل است و در برابر امپریالیسم ایستادگی میکنیم و در کنار هم باید این آینده را بسازیم؛ به مردم ایران میگویم که روی تمام حمایت و همکاری ما حساب کنید.
همچنین آیین تحویل دومین کشتی نفتکش آفراماکس ساخت شرکت صنعتی دریایی ایران (صدرا) با حضور آیتالله رئیسی و نیکلاس مادورو روسای جمهور ایران و ونزوئلا برگزار شد.
روسای جمهور دو کشور به صورت ویدئوکنفرانس با عرشه این کشتی در خلیج فارس ارتباط برقرار کرده و در جریان مراحل ساخت و فعالیت این نفتکش اقیانوسپیما قرار گرفتند.
اسناد تحویل نفتکش آفراماکس نیز در این جلسه ما بین مدیران شرکت صدرا و طرف ونزوئلایی به امضا رسید.
این کشتی نفتکش دومین کشتی از سفارش سالهای گذشته کشور ونزوئلا به ایران است. طبق قرارداد منعقد شده قرار است ایران
۲ نفتکش دیگر نیز پس از ساخت به این کشور تحویل دهد.
کشتی آفراماکس دارای ۲۵۰ متر طول، ۴۴ متر عرض، ۲۱ متر ارتفاع، ۱۴/۸ متر آبخور و ۱۵ نات سرعت است که قابلیت حمل ۸۰۰ هزار بشکه نفت را دارد.
رئیس جمهور ونزوئلا , رهبر انقلاب
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.