معلمان عامل اصلی تحول در آموزش و پرورش هستند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 27276
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ۱۳۹۹ - ۶:۴۳ |
محمد باقر قالیباف:

معلمان عامل اصلی تحول در آموزش و پرورش هستند

نشست رئیس مجلس شورای اسلامی با اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور به منظور رفع مشکلات حوزه آموزش و پرورش و ارتقای وضعیت فرهنگیان برگزار شد.
معلمان عامل اصلی تحول در آموزش و پرورش هستند

نشست رئیس مجلس شورای اسلامی با اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور به منظور رفع مشکلات حوزه آموزش و پرورش و ارتقای وضعیت فرهنگیان برگزار شد.
به گزارش خانه ملت، نشست محمدباقر قالیباف با اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی فرهنگیان کشور صبح دیروز با هدف رفع موانع موجود در حوزه آموزش و پرورش کشور و ارتقای وضعیت فرهنگیان برگزار شد.
قالیباف در ابتدای این نشست با اشاره به اهمیت حوزه آموزش و پرورش افزود: بارها درخصوص اهمیت این حوزه صحبت کرده ام، چرا که مشکلات آن را با گوشت و استخوان خویش درک کرده ام. بنده در مدرسه ای تحصیل کرده ام که در آن تعداد زیادی از نیروهای انقلابی مشغول به تحصیل بودند و بعد از انقلاب اسلامی ۴۰ نفر از آن‌ها در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیدند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: تحول حوزه آموزش و پرورش کشور به نحوه فعالیت معلمان بر می‌گردد، کما این‌که تأمین امکانات، اعتبارات و محتوای درسی همه از یک طرف دارای اهمیت است، اما تحول اساسی حوزه آموزش و پرورش تنها با نقش آفرینی معلمان امکان‌پذیر است، چرا که اگر به خوبی نقش خود را ایفا نکنند، هدررفت امکانات را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به تجربه پنج دهه تمرکز خود بر حوزه آموزش و پرورش یادآور شد: اگر بخواهیم مشکلات حوزه آموزش و پرورش را رفع کنیم، در گام نخست باید به ارتقای منزلت معلمان بیندیشیم، به گونه‌ای که احترام آن‌ها از خانواده تا مسجد، کلاس و مدرسه حفظ شود، چرا که تأمین معیشت و مادیات آن‌ها مقدمه کار است و ارتقای شأن معلمان از همه این موارد بالاتر است.
قالیباف تأکید کرد: تحول حوزه آموزش و پرورش، تعامل قوای مجریه و مقننه را می‌طلبد، چرا که اگر این مهم محقق شود، رفع تمام مشکلات در این بخش امکان‌پذیر خواهد بود، ضمن این‌که از این طریق می توان به گونه ای برنامه ریزی کرد که وزارت آموزش و پرورش در یک دهه آینده در مسیر درستی قرار گیرد که نتیجه آن ایجاد تحول در تمام حوزه‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی کشور خواهد بود.
وی با اشاره به چهار  رویکردی که باید در دستور کار آموزش و پرورش قرار گیرد تا بتوان در حوزه آموزشی کشور تحول ایجاد کرد، اظهار کرد: تحول نظام آموزشی کشور از طریق  چهار رویکرد کارآمدسازی، مردمی سازی، هوشمندسازی و شفاف سازی امکان‌پذیر است که به موازات یکدیگر  و به صورت درهم تنیده و در قالب برنامه کارشناسانه دقیق پیش رود.
قالیباف با اشاره به اهمیت نقش مدیران آموزش و پرورش در تحول سیستم آموزشی کشور عنوان کرد: اگر مدیران این حوزه قوی و با برنامه مشخص وارد عمل شوند، می توان در این حوزه تحول ایجاد کرد، از سوی دیگر مردمی سازی باید در اولویت برنامه‌های وزارت آموزش و پرورش قرار گیرد. همچنین ریل گذاری صحیح برای این حرکت باید در قوه مقننه صورت گیرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که با خدای خود عهده کرده‌ام که نسبت به حوزه آموزش و پرورش کشور حساس باشم، ضمن یادآوری نشستی که سه هفته قبل با جمعی از جوانان نخبه انقلابی داشته که در حوزه آموزش و پرورش فعالیت داشته‌اند و ضمن مطالعه عمیق پیرامون ایجاد تحول در سیستم آموزشی کشور خود را وقف این حوزه کرده اند، افزود: اهمیت ارتقای وضعیت دانشگاه فرهنگیان از این جهت است که بتواند نیروهای باانگیزه و با تجربه ای را جهت ورود به حوزه آموزش و پرورش کشور تربیت کند، چرا که شاهد این معضل بوده‌ام که تعدادی از نیروهای فعال در حوزه آموزش و پرورش به این شغل به عنوان محلی برای ارتزاق نگاه کرده و ارتقای این بخش را از جمله وظایف خود نمی دانستند و این در حالی است که باید به این نکته توجه کنند که ما فرزندانمان را به آن‌ها می‌سپاریم.
قالیباف در ادامه از فرهنگیانی که در مناطق محروم تنها با انگیزه خدمت به فعالیت مشغول هستند، تقدیر کرد.
وی یادآور شد: بنده، کمیسیون آموزش و تحقیقات، فراکسیون فرهنگیان را به تشکل‌های فرهنگی کشور پیوند می‌دهم تا برنامه ریزی دقیقی با اولویت بندی موضوعات در جهت تحول نظام آموزشی کشور انجام دهند، ضمن این‌که در این مسیر لازم است فارغ از سیاست زدگی و سیاست بازی از تمام ظرفیت ها استفاده شود تا بتوانیم به نقطه قابل قبولی برسیم، ضمن این‌که اگر در این مسیر مردمی سازی مورد توجه قرار نگیرد، نتیجه تصمیمات دقیق نخواهد بود. قالیباف در ادامه تحول در نظام آموزشی را در گرو تقویت چهار رکن اصلی؛ نظام آموزشی یعنی مدرسه، مسجد، منزل و محل زندگی دانست و تأکید کرد که چنانچه هر کدام از اینها از این زنجیره حذف شود نتیجه مطلوبی به همراه نخواهد داشت. رئیس مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: نجات بشریت در گرو فعالیت با انگیزه معلمان   می‌باشد و باید به این نکته توجه شود که فرصت‌ها در حال از دست رفتن است. از سوی دیگر ما نیز در مجلس برای ایجاد تحول در نظام آموزشی در اصلاح ساختار بودجه و تصویب برنامه هفتم توسعه ردیف اعتبارات خاصی را برای این بخش در نظر خواهیم گرفت.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.