مطالعه به طور غیر مستقیم بر شخصیت افراد تأثیرات بنیادی میگذارد
علی اکبرسبزیان
مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی
«جامعه کتابخوان» ، زمانی محقق می شود که حداقل بخش قابلتوجهی از کارگزاران و مدیران جامعه کتابخوان باشند و مردم اثرات انس بامطالعه و کتابخوانی را در گفتار، رفتار و نوع تصمیم مدیرانشان مشاهده کنند. ازاینرو بر اساس مطالعات ،مشاهدات و تجربیاتم بهعنوان یک کنشگر فرهنگی، چهل ویژگی مدیرانی که کتاب می خوانند را برمیشمارم.ذکر این نکته ضروری است که انس با کتاب و کتابخوانی برکات و ثمراتی بیشتر از این چهل مورد برای «مدیران کتابخوان» دارد اما این ویژگیها به طرز ملموس و محسوسی در رفتار،گفتار و تصمیمات «مدیران کتابخوان» قابلمشاهده است؛
۱_ خود را مقید به مطالعه روزانه میدانند .۲_دارای سیر مطالعاتی هستند و کتابهای موردنیاز حوزه کاریشان را در اولویت مطالعه قرار میدهند. ۳_در صحبتهایشان معمولاً از یک کتاب نام میبرند و یا اشاره به مطلبی از یک کتاب میکنند.۴_ بهترین هدیهای که میدهند یک کتاب خوب است.
۵_ از هدیه گرفتن کتاب بیش از هر هدیه دیگری خوشحال میشوند.۶_ معلومات عمومی بالایی دارند.۷_ اهل برنامهریزی بوده و کارهایشان را مبتنی بر برنامه دنبال میکنند .۸_اهل نوآوری در کار هستند .
۹_خیلی راحت تحت تأثیر تبلیغات قرار نمیگیرند .۱۰_حرفهای تکراری نمیزنند. ۱۱_دایره واژگان و لغات آنها بسیار وسیع است و در استخدام کلمات و اصطلاحات تبحر بالایی دارند. ۱۲_ تصمیمهای بسیار دشوار میگیرند و اصولاً ریسکپذیر هستند.۱۳_ حافظه قوی و ذهن خلاقی دارند۱۴_سخنرانیهای طولانی، بیمحتوا و بدون مطالعه نمیکنند.۱۵_ مهارت گوش کردن بالایی دارند و در شنیدن انتقادات سعهصدر داشته و از سخن درشت خیرخواهان نمیرنجند. ۱۶_اهل فکر کردن هستند ،
زود تصمیم نمیگیرند و حرفهای نسنجیده نمیزنند.۱۷_ نقد منصفانه را سازنده میدانند و نقدپذیر هستند.
۱۸_ قدرت همدلی و هم احساسی خوبی دارند.۱۹_ انسانهای دقیقی هستند و گزارشات و مطالب را با دقت میخوانند.مدیرکل نهاد کتابخانههای عمومی استان خراسان رضوی۲۰_خود را ذوفنون ندانسته و در همه زمینهها اظهارنظر نمیکنند و برای نظرات کارشناسی احترام قائلاند۲۱_ مهارت نوشتاری داشته و در نگارش نامهها و هرگونه متنی توانمند هستند.۲۲_بهراحتی از اشتباهات خود عذرخواهی میکنند.۲۳_ اهل مشورت و استفاده از نظرات نخبگان و صاحبنظران هستند ۲۴_ سرعت را با دقت همراه کرده و شتابزده عمل نمیکنند.۲۵_ اهل تخیل و رؤیاپردازی مثبت هستند. ۲۶_آنچه را که میخوانند در رفتار و گفتار خود بازتاب میدهند.۲۷_ تمرکز بالایی دارند و از موانع پیش رو نمیترسند.۲۸_ وقتی معلوم شد کاری غلط است روی آن پافشاری و لجاجت نمیکنند.۲۹_ باجرئت هستند و از کارهای بزرگ واهمه ندارند. ۳۰_همیشه به دنبال تازههای نشر و کتابهای خوب و مفید هستند.۳۱_ اهل گفت وگو هستند.۳۲_ واقعبین هستند و متوهمانه رفتار نمیکنند. ۳۳_اهل یادداشتبرداری از نکات مهم هستند.۳۴_ یکی از تفریحاتشان کتابخوانی است.۳۵_ توان تجزیهوتحلیل بالایی دارند.۳۶_بهشدت اهل یادگیری و مهارت افزایی هستند.۳۷_ شایعه پذیر نیستند.۳۸_احساسات و هیجانات خود را بهخوبی کنترل میکنند.۳۹_ کتاب جزء نیازهای ضروری زندگی آنها محسوب میشود.۴۰_آرام،صبور، متین و با احترام رفتار میکنند.امید آنکه مدیران و کارگزاران نظام همچون رهبر عزیز و کتابخوان انقلاب اسلامی«مدظلهالعالی» ضمن برنامهریزی برای انس بیشتر با کتاب و مطالعه ، قبل از دعوت جامعه و مردم به کتابخوانی ، خود پیشگام نهضت کتابخوانی باشند چراکه مردم در این مسیر نگاهشان به کارگزاران نظام است.یادمان باشد ،گام دوم انقلاب اسلامی گام همراه با کتاب است و مدیر تراز گام دوم انقلاب «مدیرکتابخوان»است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.