مسمومیت عمدی در دستور کار کمیته حقیقتیاب
گروه اجتماعی
از آغاز مسمومیت سریالی و شبههبرانگیز در مدارس قم نزدیک به سه ماه میگذرد، رخدادی مشکوک که در ادامه بیش از ۶۰۰ دختر دانشآموز در شهرهای مختلف را درگیر کرد و حالا معاون وزیر بهداشت به شکل تلویحی «عمدی بودن» مسمومیت در مدارس را تأیید کرده و رئیس کمیته امنیت کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها از تشکیل کمیتهای حقیقتیاب بهمنظور پیگیری این مسئله خبر داده است.
سریال مسمومیت دانشآموزان، آذرماه امسال از قم آغاز و در مدارس مختلف این شهر ادامه یافت، تا اینکه قرعه به نام مدرسه فرزانگان در اردبیل افتاد و موردی هم از تهران گزارش شد. همزمان مسمومیتها در قم تکرار میشد تا اینکه دادستان کل کشور از احتمال عمدی بودن سخن گفت و از دادستان این شهر خواست با اهتمام بیشتر و سرعت و دقت موضوع را تحت پیگرد قانونی قرار دهد. درحالیکه بررسیها برای کشف علت مسمومیت دانشآموزان دختر در قم ادامه داشت، خبر رسید دانشآموزان مدرسهای در بروجرد مسموم شدهاند، اتفاقی که در روزهای دوم، سوم و ششم اسفندماه در مدرسه دخترانه احمدیه رخ داد و سپس دانشآموزان مدرسه ۱۵ خرداد در همین شهرستان هدف مسمومیت قرار گرفتند.
علائم و نشانهها در تمامی این مدارس، همانهایی است که دختران دانشآموز مسموم شده در قم اعلام کردهاند؛ از بیحسی در دستوپا و سرگیجه، تا حالت تهوع و سردرد، سرفه و مشکلات تنفسی و تپش قلب و… تاکنون بیش از ۶۰۰ دانشآموز دختر در شهرهای مختلف کشور، با علائم مسمومیت و مشکلات تنفسی از مدرسه راهی بیمارستان شدهاند. برخی از آنها چند ساعت پس از مراجعه به مراکز درمانی، مرخص شدند و برخی دیگر تا چند روز در بیمارستان بستری بودند. همچنان تحقیقات برای کشف علت مسمومیت ادامه دارد اما هنوز نتیجه مشخصی اعلام نشده است. درهمینزمینه همایون سامه یح نجفآبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میگوید: «تا آنجایی که اطلاع دارم، وزارت بهداشت دارد بررسی میکند ولی به نظر من نتیجهاش مشخص نشده است. بدین معنا که نتوانستهاند پاسخ قانعکنندهای بدهند. موضوع در کمیسیون بهداشت مطرح نشده ولی رئیس کمیسیون نامهنگاریهای لازم با دولت را درباره این موضوع انجام داده است. آنچه مشخص بوده، این است که هم در قم و هم در بروجرد مسئله عمدی بوده است.»
یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت هم بهصورت تلویحی با تأيید عمدی بودن مسمومیت دانش آموزان، تشریح کرده است: «مسمومیت دانشآموزان مدارس در قم ناشی از ترکیبات شیمیایی در دسترس بود و به همین دلیل عفونی و قابلانتقال به دیگران نیست. این موضوع با تأکید ویژه وزیر بهداشت، موردتحقیق و بررسی قرار گرفته است و تاکنون مشخص شده ترکیبات مواد شیمیایی، جنگی نیست و هیچ نشانهای از مسری بودن ندارد. دانشآموزان مسموم شده به درمان تهاجمی نیاز ندارند و درصد زیادی از عوامل شیمیایی دخیل در این مسمومیت پیشگیرانه است. پس از مسمومیت چندینباره دانشآموزان در مدارس قم، مشخص شد افرادی دوست داشتند که تمامی مدارس، بهخصوص مدارس دخترانه تعطیل شود.»
حالا قرار است وزرای آموزشوپرورش، بهداشت و اطلاعات با حضور در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، علت مسمومیت دانشآموزان را بررسی کنند. رئیس کمیته امنیت کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها نیز از تشکیل کمیتهای حقیقتیاب در کمیسیون امور داخلی کشور بهمنظور پیگیری مسمومیت سریالی دانش آموزان در قم و چندین استان دیگر خبر داده است.
جلال رشیدی کوچی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به مسمومیت سریالی دانش آموزان در قم و چندین شهر دیگر و تأيید عمدی بودن این اتفاق، بیان کرد: با توجه به صحبتهایی که با رئیس کمیسیون امور داخلی کشور صورت گرفت، بهزودی کمیته حقیقتیابی در کمیسیون امور داخلی کشور برای پیگیری این موضوع و روشن شدن ابعاد آن ایجاد خواهد شد.
وی در ادامه اظهار کرده است: ازنظر بنده اتفاقات خارج از عرفی در حال رخ دادن است. به نظر میرسد پشت این مسمومیت سریالی دانش آموزان اتفاق بدی است. کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها این موضوع را دنبال خواهد کرد.
پس از گذشت سه ماه، هنوز گزارش شفافی درباره جزئیات این پرونده و بازداشت مسببان آن ارائه نشده و آنطور که همایون سامه یح نجفآبادی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس میگوید: «وزیر اطلاعات وارد این پرونده شده ولی متأسفانه گزارشی به مجلس ارائه نشده است. ما نمیدانیم چه گروهی میتوانند پشت این مسمومیتها باشند. برای ما سؤال است که روی چه حسابی در مدارس این اتفاقها رخ میدهد؟ من نمیدانم یعنی ارگانهای اطلاعاتی ما نمیتوانند تمام مدارک، قرائن و آنچه بهجامانده را بررسی کنند و به عامل برسند؟»
مسمومیت دانش آموزان
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.