مردم در انتظار یک تحول اند - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 44435
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 10 خرداد 1400 - 6:13 |
کیومرث سرمدی واله، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس:

مردم در انتظار یک تحول اند

کیومرث سرمدی واله، عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «رسالت» ضمن اشاره به احراز صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان و بازی اصلاح‌طلبان برای انتخابات بیان می‌کند: یک بحث کلی وجود دارد که باید به آن دقت کنیم و آن اجرای قانون است. مصوبات شورای امنیت ملی ملاک کار شورای نگهبان است و آنچه تصمیم گرفتند و افراد تأیید صلاحیت شده را بر اساس آن تصمیم اعلام کردند، نیز اجرای مر قانون است. 
مردم در انتظار یک تحول اند

گروه سیاسی 
کیومرث سرمدی واله، عضو کمیسیون اجتماعی و نماینده مردم اسدآباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با «رسالت» ضمن اشاره به احراز صلاحیت کاندیداهای ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان و بازی اصلاح‌طلبان برای انتخابات بیان می‌کند: یک بحث کلی وجود دارد که باید به آن دقت کنیم و آن اجرای قانون است. مصوبات شورای امنیت ملی ملاک کار شورای نگهبان است و آنچه تصمیم گرفتند و افراد تأیید صلاحیت شده را بر اساس آن تصمیم اعلام کردند، نیز اجرای مر قانون است. 
وی افزود: حال اگر صلاحیت برخی از کاندیداها احراز نشد جای اعتراض ندارد. هرچند افرادی که صلاحیتشان احراز نشده نیز از قانون تمکین کرده‌اند. بنابراین تاکنون برخورد کسانی که صلاحیتشان احراز نشده مناسب و بر اساس تمکین قانون بوده است. 
این نماینده ادامه داد: درنتیجه دور از انتظار نیست که سازوکاری در کشور برای بررسی پرونده کاندیداها وجود داشته باشد و تمام افرادی   که می‌خواهند مسئولیت پست ریاست جمهوری را بگیرند، از ذره‌بین خود عبور دهد. 
سرمدی واله می‌گوید: افرادی که تأیید صلاحیت شدند نیز از سلایق مختلف سیاسی کشور هستند و این‌طور نیست که تعداد زیادی از یک جریان تأیید و افراد زیادی از جریان مقابل تأیید صلاحیت نشده باشند. ممکن است ترکیب کاندیداها به لحاظ تعداد متفاوت باشد اما از سلایق مختلف تشکیل‌شده است. 
 نگاه مردم به انتخابات، ایجاد کارآمدی و تحول است  
او همچنین به بحث احتمال کاهش مشارکت مردم در انتخابات اشاره کرد و گفت: از طرفی عده‌ای در روزهای اخیر بحث مشارکت در انتخابات را پیش می‌کشیدند و معتقد بودند عدم احراز صلاحیت برخی از کاندیداها باعث کاهش مشارکت می‌شود. مشارکت فاکتورهای مختلفی را شامل می‌شود. به‌صورت کلی نگاه مردم به انتخابات بیشتر یک نگاه کارآمدی و ایجاد تحول و با یک تحلیل سیاسی است. 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان می‌کند: مردم طی ۴۰ سال اخیر انقلاب و رویارویی با حداقل سالانه یک انتخابات از این رویداد به‌عنوان یک فرصت برای اعلام حضور، وحدت و نماد اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دنیا یاد می‌کنند. مردم در این دوره نیز هم به لحاظ انتخابات شوراها، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری حضور حداکثری خواهند داشت چراکه این حضور از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و پیام‌های متعددی دارد.  
سرمدی واله عنوان کرد: برخی مسائل وجود دارد که جریان‌های سیاسی خارجی وعده‌ای در داخل سعی دارند با استفاده از آن‌ها انتخابات را تحت‌الشعاع قرار دهند. ازجمله مشکلات اقتصادی و اجتماعی و از همه مهم‌تر توطئه و طراحی‌هایی که دشمنان داخل و خارج کشور با بلندگوهای دروغین خود تلاش می‌کنند میزان مشارکت را کاهش دهند.  نماینده اسدآباد در مجلس عنوان می‌کند که تجارب چندین ساله ما در انتخابات از اهمیت این رویداد خبر می‌دهد. همین افرادی که امروز سعی در کاهش مشارکت دارند، دوره‌های قبل نیز سعی داشتند به هر نحوی شده اصل نظام را نشانه بگیرند تا به‌تدریج میزان مشارکت در انتخابات را به حداقل ممکن برسانند. اما این بار نیز موفق نخواهند شد.  
 بی‌اعتماد کردن مردم توسط دولت؛ نوعی راهکار برای کاهش مشارکت 
سرمدی واله تصریح کرد: انتظاراتی که مردم از دولتمردان در زمینه‌های مختلف ازجمله اشتغال، اقتصاد، رفاه، مباحث سیاسی و گفتمان برجام با کشورهای غربی داشت، برآورده نشد و دولت یازدهم و دوازدهم روحانی صرفا بابیان این‌که برجام تمام مشکلات مردم را حتی آب آشامیدن آن‌ها را حل می‌کند باعث ایجاد انتظاراتی غیرواقعی شد و عملکرد نامناسب آن‌ها به نارضایتی‌ها افزود. نوع عملکرد دولتمردان در سال‌های اخیر نشان داد که به دنبال کاهش میزان رضایتمندی مردم بودند، اما با توجه به انتظار مردم برای انتخاب دولت جدید، روحانی و اصلاحات توفیقی در این زمینه نداشته‌اند. 
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس یادآور شد که دولت تمام هم‌وغم خود را پای انعقاد توافق برجام گذاشته بود اما در عمل نه‌تنها میوه‌ای از برجام ندیدیم و مردمی تأثیری بر زندگی خود ندیدند بلکه روزبه‌روز به صحبت‌ها و وعده‌های مسئولان اجرایی بی‌اعتماد شدند. بی‌اعتمادی ایجادشده نوعی راهکار برای کاهش مشارکت در انتخابات است. 
نماینده اسدآباد در مجلس در انتها اظهارمی‌کند: اما من فکر می‌کنم به اتمام نواقصی که طی سال‌های گذشته مردم را ناامید کرده، باعث دلسردی آن‌ها از اصلاح و جدید شدن دولت نخواهد شد و به نظر می‌رسد حتی عاملی برای مشارکت بیشتر مردم باشد و به‌منظور تغییر فضای حاکم شده در تمام حوزه‌های اجرایی از سیاست خارجی گرفته تا اقتصاد داخلی وارد عرصه انتخابات خواهند شد و پای صندوق‌های رأی می‌آیند. پیش‌بینی این است که حتی چنین عملکردی باعث می‌شود که مردم خواهان هوایی تازه و تنفسی راحت در عصر کرونا برای کشور باشند.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مردم در انتظار یک تحول اند بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.