مدیریت دولتی و مدیریت جهادی در ترازوی کرونا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 47006
  پرینتخانه » اجتماعی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 21 تیر 1400 - 6:48 |
نیروی دریایی سپاه برای خدمت‌رسانی در پیک پنجم کرونا آماده می‌شود

مدیریت دولتی و مدیریت جهادی در ترازوی کرونا

حال که بیش از  یک سال از شیوع این ویروس می‌گذرد، عیار نهاد‌های مختلف در مواجهه و مدیریت و همکاری برای کنترل و جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا مشخص می‌شود. از ابتدای همه‌گیری ویروس، دولت ستادی تشکیل داد به نام «ستاد ملی مبارزه با کرونا» که ریاست آن نیز بر عهده رئیس دولت گذاشته شد و این دولت بود که مسئولیت مستقیم مدیریت و کنترل کرونا را به دوش کشید.
مدیریت دولتی و مدیریت جهادی در ترازوی کرونا

حانیه مسجودی
حال که بیش از  یک سال از شیوع این ویروس می‌گذرد، عیار نهاد‌های مختلف در مواجهه و مدیریت و همکاری برای کنترل و جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا مشخص می‌شود. از ابتدای همه‌گیری ویروس، دولت ستادی تشکیل داد به نام «ستاد ملی مبارزه با کرونا» که ریاست آن نیز بر عهده رئیس دولت گذاشته شد و این دولت بود که مسئولیت مستقیم مدیریت و کنترل کرونا را به دوش کشید.
هرچه زمان بیشتری از این همه‌گیری سپری شد با موج‌های بیشتری درگیر شدیم و هربار یک نقطه از کشور میزبان کرونا بود. نقشه کشور به رنگ‌های سیاه، قرمز، نارنجی و زرد درآمد اما ستاد ملی مبارزه با کرونا نتوانست از موج‌های قبلی این ویروس درس عبرت بگیرد و با تصمیمات درست از وقوع موج‌های بعدی اجتناب کند. اخیرا که بحث مشکل در واردات واکسن این ویروس و تولید داخلی آن نیز سر زبان‌ها افتاده هرروز خط قرمزی بر وعده‌های واکسیناسیون دولت کشیده می‌شود. روزهای اخیر خط قرمز پررنگی بر توان مدیریت جهادی ستاد ملی مبارزه با کرونا کشیده شده است. اما از ابتدای شیوع ویروس کرونا و در کنار همه ضعفی که مدیریت دولت داشت، شاهد برافراشته شدن قد و توان نیروهای مسلح ازجمله سپاه و ارتش و بسیج برای خدمت‌رسانی به مردم و جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا هستیم.
آمادگی نیروی دریایی سپاه برای خدمت‌رسانی در موج پنجم کرونا
در همین راستا دریادار علیرضا تنگسیری، فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفت‌وگویی بابیان اینکه تمام ظرفیت این نیرو، برای مقابله با موج پنجم شیوع بیماری کرونا دلتا درصحنه است، گفت: در صورت نیاز، بیمارستان‌های سیار این نیرو نیز برای رفع نیاز شبکه بهداشت و درمان کشور درجاهای موردنیاز، مستقر خواهند شد.
وی افزود: هم‌اکنون بخش‌هایی از بیمارستان‌های تحت پوشش  نیروی دریایی سپاه در شهرهای چالوس،شیراز،بوشهر و بندرعباس اختصاص به بیماران کرونایی دارد که هماهنگ و در کنار شبکه درمانی کشور، در حال خدمت‌رسانی به مردم عزیزمان می‌باشند.
سردار تنگسیری ضمن تقدیر و تشکر از کارکنان زحمتکش و صبور جامعه پزشکی و درمانی کشور 
گفت : این‌جانب از همه همکاران جهادی و خستگی‌ناپذیر در فرماندهی بهداری نیروی دریایی سپاه به‌ویژه فرماندهی محترم بهداری ندسا بابت فعالیت‌های جهادی و زحمات مخلصانه در  مدیریت شایسته و بسیج منابع و امکانات درمانی برای کمک به هموطنان عزیز تقدیر و تشکر می‌نمایم.
 حضور نیروهای مسلح که به موج پنجم خلاصه نمی‌شود
در یازدهم آبان ماه سال گذشته و پس از افزایش چشمگیر متوفیان کرونا، پیرو تأکید مقام معظم رهبری بر شناسایی بهنگام بیماری کرونا، وزارت بهداشت و سازمان بسیج مستضعفین تفاهم‌نامه‌ای مبنی بر اجرای طرحی برای افزایش بیماریابی منعقد کردند.
این طرح که به نام سردار دل‌ها، شهید حاج قاسم سلیمانی مزین شده است؛ ابتدا به‌صورت پایلوت و سپس در سراسر کشور از اوایل آذرماه سال گذشته به اجرا درآمد؛ طرحی که به گفته سخنگوی ستاد مقابله با کرونا، اجرای همزمان آن با اعمال محدودیت‌های کرونایی، باعث شد پیش‌بینی‌های سازمان‌های جهانی مبنی بر وقوع روزانه مرگ‌های ۱۰۰۰ نفری در ایران، درست از آب درنیاید. 
اگرچه از ابتدای شیوع ویروس کرونا در کشور، بیش از ۳۰۰ هزار بسیجی در بسیج ملی مقابله با کرونا مشارکت فعالی داشتند و به یاری وزارت بهداشت آمدند، اما اجرای طرح شهید سلیمانی، برگ زرین جدیدی در تاریخ مقابله با کرونا در جمهوری اسلامی ایران رقم زد.
کاهش ۱۰ درصدی مرگ‌ومیر و کاهش ۳۰ درصدی بستری بیماران کرونایی طی یک ماه پس از اجرا از اهداف کلان اجرای طرح آموزش، بیماریابی، مدیریت و جداسازی کرونا (طرح شهید سلیمانی) بود اما دستاوردهایی بیش ازآنچه مورد انتظار مقامات بهداشتی کشور بود، حاصل شد.
اسفندماه سال ۹۹ بود که سعید نمکی، وزیر بهداشت درباره دستاوردهای اجرای این طرح گفت: «باگذشت حدود ۴۰ روز از آغاز این طرح باوجوداینکه هدف‌گذاری کرده بودیم که میزان مرگ‌ومیر روزانه بیماران ۱۰ درصد و میزان بستری بیماران ۳۰ درصد کاهش پیدا کند. باافتخار می‌گوییم که خدا به این حرکت، برکت داد و امروز شاهد کاهش حداقل ۵۰ تا ۶۰ درصدی مرگ‌ومیر بیماران و همچنین کاهش
 ۶۰ تا ۷۰ درصدی بستری بیماران هستیم.»

نویسنده : حانیه مسجودی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مدیریت دولتی و مدیریت جهادی در ترازوی کرونا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.