مخارج بالای دولتها علت بیتأثیر بودن افزایش قیمت نفت بر رشد اقتصادی است
بهروز محبینجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با«رسالت» در خصوص رکورد افزایش قیمت نفت اوپک پس از ۸ سال و عدم رشد اقتصادی ایران در زمانهایی که درآمد حاصل از صادرات نفتی افزایشیافته است، میگوید: متأسفانه در شرایط فعلی با دستگاههایی مواجه هستیم که بدهیهای بزرگی دارند و شاید یکی از دلایلی که قیمت جهانی نفت بالا میرود اما تأثیر محسوسی در اقتصاد کشور دیده نمیشود این است که دولتها یا به دنبال تقویت زیرساختها میروند یا بدهیهای خودشان را میپردازند.
وی افزود: بااینحال در شرایط فعلی که قیمت نفت افزایش پیداکرده میتوان گفت: فرصت مغتنمی پیشآمده است تا دولتها و مجلس در مباحث زیرساختی، محرومیتزدایی و بهروز کردن سیستمهای فروش نفت اقدامات مبتکرانه انجام دهند.
محبی نجمآبادی ادامه داد: بنابراین امیدوار هستیم در دوره این افزایش قیمت با توجه به اینکه سالهای اخیر ازنظر معیشتی برای مردم سخت گذشته بود، بتوانیم فرصتی فراهم کنیم تا به معیشت مردم کمک شود و شرایط بهبود پیدا کند.
فروش اوراق و افزایش مالیات برای جبران کمبود درآمدهای نفتی
این عضو کمیسیون بودجه مجلس بیان کرد: زمانی که قیمت نفت کاهش پیدا میکند یا به هر دلیلی مثل تحریم، راه صادرات این محصول دچار اختلال میشود رویکرد دولتها برای جبران، اوراق یا افزایش مالیات است که در هر دو حالت مردم تا حدودی در تنگنا و سختی قرار میگیرند.
او معتقد است به دلیل اینکه ما در کشورمان فروش نفت را مبنای درآمدی قراردادهایم و بودجه تکیه جدی به فروش نفت دارد بهشدت تحت تأثیر قیمت و میزان فروش نفت هستیم. چراکه فروش اوراق و استقراض از بانکها موجب افت پایه پولی کشور میشود و زمینههای تورم در جامعه را ایجاد میکند که درنتیجه آن مردم در تنگنا قرار میگیرند.
محبی نجمآبادی متذکر شد: هم مجلس و هم دولت باید به این موضوع توجه جدی داشته باشند که اگر گشایشهایی اتفاق افتاد بهصورت جدی در بحث زیرساختها و پروژههایی که در آینده میتواند برای ما ارزآوری بالایی داشته باشد، اقدام کنند. مثل ۱۸ پروژهای که دیروز آغاز شد.
وی همچنین ادامه داد: بااینحال معتقدم هم مجلس و هم دولت بنا دارند تا نگاهی جدی به زیرساختها داشته باشند. چراکه در دهه اخیر با فرسودگی شبکههای خدماتی در کشور روبهرو هستیم. شبکههای آبرسانی فرسوده، شبکههای انرژی و گاز فرسوده و جادههای فرسوده و بهطورکلی زیرساختهایی که قطعا نیاز است نگاه جدی به آنها داشته باشیم.
این عضو کمیسیون بودجه مجلس در انتها خاطرنشان کرد که بحث اشتغال و بحث فرآوری نیز از دیگر موضوعاتی است که باید نگاه ویژهای به آن صورت گیرد و باید در حوزه معادن اقدامات زیرساختی و بنیادی در خصوص اکتشاف و فرآوری را شروع کنیم تا توانمندیهای کشور افزایش یابد.
بهروز محبینجمآبادی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.