محدودیتی برای تصدی بانوان کارآمد در مشاغل مدیریتی وجود ندارد - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 95766
  پرینتخانه » سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 07 دی 1402 - 6:07 |
در راستای بیانات مقام معظم رهبری و‌ابعاد حضور زنان در خانواده و مشاغل مدیریتی بررسی شد؛

محدودیتی برای تصدی بانوان کارآمد در مشاغل مدیریتی وجود ندارد

مقام معظم رهبری روزچهارشنبه مورخ ۶ دی‌ماه ۱۴۰۲ در دیدار با هزاران نفر از زنان و دختران،‌ به تبیین دیدگاه منطقی و عقلانی اسلام درباره ابعاد مختلف حضور زنان در خانواده و فعالیت نامحدود آنان در اجتماع،‌ سیاست و مدیریت‌های سطوح گوناگون پرداختند و تأکید کردند: در اسلام راه هر نوع فعالیت اجتماعی برای زنان همچون مردان باز است به‌شرط رعایت دو حساسیت مهم یعنی موضوع خانواده و مراقبت از خطر جاذبه‌های جنسی.
محدودیتی برای تصدی بانوان کارآمد در مشاغل مدیریتی وجود ندارد

مقام معظم رهبری روزچهارشنبه مورخ ۶ دی‌ماه ۱۴۰۲ در دیدار با هزاران نفر از زنان و دختران،‌ به تبیین دیدگاه منطقی و عقلانی اسلام درباره ابعاد مختلف حضور زنان در خانواده و فعالیت نامحدود آنان در اجتماع،‌ سیاست و مدیریت‌های سطوح گوناگون پرداختند و تأکید کردند: در اسلام راه هر نوع فعالیت اجتماعی برای زنان همچون مردان باز است به‌شرط رعایت دو حساسیت مهم یعنی موضوع خانواده و مراقبت از خطر جاذبه‌های جنسی.

ایشان در جریان این دیدارکه در آستانه ولادت حضرت فاطمه زهرا(س) انجام شد، عظمت شخصیت بانوی دوعالم را غیرقابل درک خواندند و با اشاره به در پیش بودن انتخابات مهم اسفند ۱۴۰۲، نقش‌آفرینی بانوان در این عرصه را در اجتماع و خانواده ضروری دانستند و توصیه کردند: مهم‌ترین نقش شما در داخل خانه و ترغیب کردن همسر و فرزندان به فعال بودن در مسئله انتخابات و تحقیق درست است بخصوص که زنان در برخی مسائل ازجمله شناخت اشخاص و راهبردها و جریان‌ها، دقیق‌تر و ظریف‌تر از مردها به صحنه نگاه می‌کنند، بنابراین می‌توانید در شناخت نامزدهای انتخاباتی و تشویق به حضور در پای صندوق‌های رأی، نقش مهمی ایفا کنید. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای شرط حضور زنان در مشاغل را محروم نشدن آن‌ها از مشغله اساسی زنانه یعنی خانه‌داری و فرزندآوری و مادری خواندند و گفتند: حتی برخی مشاغل مانند پزشکی و معلمی برای زنان و دختران واجب کفایی است و اگر گاهی اشتغال زن با خانه‌داری، فرزندآوری و لوازم آن، تعارض پیدا می‌کند، مسئولان کشور باید راه‌حلی پیدا کنند که هیچ‌یک از این دو وظیفه زمین نماند. رهبر معظم انقلاب با اشاره به وجود سؤال‌هایی درباره حضور زنان در مشاغل گوناگون و مدیریت‌های اجتماعی و دولتی، تأکید کردند: در این عرصه نیز مسئله جنسیت مطرح نیست و هیچ محدودیتی برای حضور زنان وجود ندارد و تنها ملاک واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی به زنان و مردان  شایسته‌سالاری است.

شایان‌ذکر است تا بگوییم که در جریان این دیدار در این دیدار ۱۰ تن از زنان و دختران فعال و کنشگر در بخش‌های مختلف،به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود پرداختند؛ ضرورت تنقیح قوانین و مقررات مربوط به زنان و خانواده و تسریع در تصویب برخی قوانین حمایتی که چندین سال معطل‌مانده است، بیان مشکلات و محدودیت‌های زنان برای ورود به عرصه هنرهای نمایشی،تبدیل‌شدن زن ورزشکار ایرانی به یک رسانه بزرگ و افتخارآفرین برای جمهوری اسلامی در مقابل تصویرسازی‌های دروغین بدخواهان ایران، درخواست رسیدگی بیشتر به ورزش زنان و حمایت از ورزشکاران زن، لزوم توانمندسازی زنان برای جلوگیری از آسیب دیدن در فضای مجازی،ضرورت تولید و توسعه هوش مصنوعی تخصصی زنان، لزوم افزایش ظرفیت کنشگری اجتماعی زنان متناسب با رشد دانش، تحصیلات و توانایی‌های زنان پس از انقلاب اسلامی، ضرورت فعالیت بیشتر در رساندن جایگاه زن در اسلام و انقلاب اسلامی به جوانان غرب با تسهیل استفاده از ابزارهای ارتباطی وهمچنین ضرورت اجرای قوانین ناظر به حفظ حریم زنان در بخش‌های مختلف ازجمله بهداشت و درمان و تولید و توزیع پوشاک مناسب ازجمله موضوعاتی بود که به آن‌ها اشاره شد. در راستای این دیدار و بیانات مقام معظم رهبری با زهرا شیخی، عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی‌ و عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای به گفت‌وگو پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

زهرا شیخی،عضو فراکسیون زنان مجلس:
رهبر معظم انقلاب مفهومی نو از عدالت جنسیتی را  برای جامعه تبیین کردند

زهرا شیخی،نماینده مردم اصفهان و عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی در راستای بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر تبیین دیدگاه‌های منطقی و عقلانی اسلام ایشان درباره ابعاد مختلف حضور زنان در خانواده و فعالیت نامحدود آنان در اجتماع،‌ سیاست و مدیریت‌های سطوح گوناگون به خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در دیدار هزاران نفر از زنان و دختران عظمت شخصیت بانوی دوعالم را غیرقابل درک خواندند و فرمودند خداوند از خشم حضرت فاطمه(س) به خشم می‌آید و از خشنودی او خشنود می‌شود که بالاتر از این، هیچ فضیلتی برای انسان قابل‌تصور نیست؛‌ بنابراین هرکس رضایت پروردگار را می‌خواهد باید به توصیه‌ها،‌ درس‌ها و جهت‌گیری‌های آن حضرت در خانواده و درجایگاه دختری، مادری،‌ همسری،‌ و در عرصه اجتماع و سیاست عمل کند. وی افزود: ایشان هویت‌ زن،‌ ارزش‌ها، حقوق،‌ تکالیف،‌ آزادی‌ها و محدودیت‌های او را مسئله حیاتی و بسیار تعیین‌کننده دانستند و با تأکید بر جلوگیری از ظلم علیه زنان و بیان اینکه مسئله زن یکی از نقاط قوت اسلام است، بار دیگر امنیت و جلوگیری ظلم علیه زنان را مطالبه کردند.

این مطالبه از دهه شصت وجود داشت و هر بار به هر مناسبتی تکرار شده است. نگاه ایشان در جهت ترویج حمایت قانونی و قانون‌مداری است تا مانع از ظلم علیه زنان شویم. شاید اگر تأکیدات ایشان وجود نداشت هیچ‌گاه چنین لایحه‌ای در دستور قوه قضائیه و دولت قرار نمی‌گرفت و امروز هم مجلس به پشتوانه همین نگاه فکری است که به دنبال تصویب این لایحه است.شیخی تصریح کرد: رهبر‌معظم انقلاب مواجهه اسلام با مسئله زن را درست برعکس برخورد غرب، منطقی و استدلالی خواندند. همواره می‌بینیم که در غرب انهدام و فساداخلاقی روزبه‌روز بیش‌تر می‌گردد چراکه اهتمامی نسبت به کرامت زنان وجود ندارد. عضو فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب اسلامی برابری زن و مرد در مسئله کرامت و ارزش‌های انسانی را از مؤلفه‌های منطق قوی و عقلانی اسلام دانستند. ایشان همچنین تأکید داشتند در ارزش‌های انسانی و عروج معنوی، زن و مرد مطلقاً بر یکدیگر ترجیح ندارند و می‌بایست جایگاه زنان نیز بر مبنای شایسته‌سالاری می‌باشد. مقام معظم رهبری حضور زنان در مشاغل مدیریتی را تبیین کردند و مفهومی نو به این مهم بخشیدند.

ایشان فرمودند شعار برابری جنسیتی که برخی به‌صورت مطلق بیان می‌کنند غلط، و آنچه صحیح است عدالت جنسیتی است. مقام معظم رهبری با اشاره به مفهوم عدالت یعنی قرار دادن هر چیز در جای خود، وظایف اختصاصی زن مانند فرزندآوری و پرورش فرزند را متناسب با ساخت روحی، جسمی و عاطفی زن خواندند و گفتند که اگرچه وظایف خانوادگی زن و مرد متفاوت است اما حقوق خانوادگی آن‌ها بنا بر تصریح قرآن کریم یکسان است.نماینده مردم در اصفهان متذکر شد: لایحه ارتقای امنیت زنان مطابق با مطالبات رهبری از سوی مجلس مطرح و بررسی‌شده است.علیرغم توجه جدی به حفظ کرامت زن در ایران اسلامی، برخی از اهداف مدنظر در حوزه امنیت زنان به‌درستی محقق نشده است؛ در رابطه با امنیت روانی، جسمی و … بانوان به‌صورت پراکنده مقررات و قوانینی وجود دارد اما تجمیع آن‌ها در کنار جرم انگاری‌های جدید و تشدید مجازات‌ها امری بسیار ضروری است که در لایحه پیشگیری از آسیب‌دیدگی و ارتقای امنیت زنان در برابر سوءرفتار موردتوجه قرارگرفته است.او در پایان این گفت‌وگو یادآور شد: یکی از اهداف لایحه مذکور امنیت روانی و جسمی و کرامت بانوان  می‌باشد. شایان‌ذکر است تا بگوییم که این قانون که ۱۲ سال است در مسیر تصویب شدن است، براین اساس هرچه زودتر تصویب و اجرایی شود می‌تواند این پیام را برای جامعه زنان داشته باشد که از مسیر قانون می‌توان حل مسائل زنان را در حاکمیت دنبال کرد.

عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس:
جایگاه زنان در جامعه  ما  غیرقابل‌انکار است

عباس مقتدایی خوراسگانی، نماینده مردم اصفهان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: یکی از نکات بسیار برجسته‌ای که در ادوارمختلف‌پس از پیروزی انقلاب اسلامی و برمبنای مفاهیم و ارز‌ش‌های درونی انقلاب مطرح‌شده است،  نقش و جایگاه زنان می‌باشد. براساس رویکردهای اسلامی زنان در جامعه نقش و جایگاه بسیار رفیعی دارند. در مقدمه قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز به نقش زنان و جایگاه آنان به نحو ویژه پرداخته‌شده است. زنان نه‌تنها جایگاه قابل‌توجه در شکل‌گیری، تداوم و انسجام خانواده‌دارند بلکه از نقش تربیتی ویژه‌ای برخوردارند به‌گونه‌ای که می‌توانند جامعه را شکل و سامان دهند. 

وی افزود: تعبیر امام خمینی (ره) که فرمودند از دامان زن مرد به معراج می‌رود، یکی از تعابیری است که نقش و جایگاه زنان در فقه اسلامی را مبرهن می‌سازد. اینک مقام معظم رهبری با چنین دیدگاه و رویکرد مقابله با غرب را مورد تأکید قراردادند چراکه در نگاه مرسوم غربی‌ها زن همچون بخشی از ابزار مدیریتی می‌باشد. این در حالی است که در رویکرد اسلامی، زن جلوه‌گاه فضائل انسانی محسوب می‌گردد. رهبر انقلاب در سخنان روز چهارشنبه با تکیه‌بر رویکرد دینی و اسلامی به موضوعات فرزندآوری، پرورش فرزند و همچنین ساخت روحی، جسمی، عاطفی زن اشاره کردند و جایگاه زن در وظایف خانوادگی و آسایشی که مبتنی برآن خانواده به سامان می‌رسد را موردتوجه قراردادند. 

مقتدایی تصریح کرد: مقام معظم رهبری با اشاره به حضور زنان در مشاغل مدیریتی و بخش‌های گوناگون تأکید کردند که در عرصه‌های اجتماعی و دولتی مسئله جنسیت مطرح نیست و محدودیتی برای زنان وجود ندارد. آنچه که اهمیت دارد، شایسته‌سالاری است و این مهم ملاک واگذاری مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی به زنان و مردان می‌باشد. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری بر جایگاه زن در تفکراسلامی و جامعه مبتنی بر‌رویکر‌دهای اسلامی تأکید داشته و همواره تأکیددارند. ایشان همچنین تکیه‌بر نقش مادری و دیگر موضوعات مهم نظیر ازدواج و نقش‌آفرینی در عرصه‌های اجتماعی را مهم و تحت عنوان یک مجموعه به‌هم‌پیوسته مورد تأکید قراردادند. ایشان با ذکر نمونه‌هایی از زنان و دختران کنشگر همچون اسطوره‌هایی‌که در قالب‌زن در قرآن کریم مطرح می‌باشند، جامعه را بیش‌ازپیش متوجه نقش‌آفرینی زنان کردند و رسالتی را که زنان بر عهده‌دارند، تبیین کردند. نماینده مردم اصفهان در پایان این گفت‌وگو بابیان اینکه در جمهوری اسلامی ایران نیز زنان آزادانه می‌توانند نقش‌آفرینی کنند، یادآور شد: در فرهنگ اسلامی زن و جایگاه زن به‌عنوان بخشی از سازندگی جامعه مطرح و موردتوجه ویژه می‌باشد. در دین مبین اسلام به زنان هویت غیرقابل‌انکاری بخشیده شده است؛ جامعه‌ای که در دوران جاهلیت زنان را زنده‌به‌گور می‌کردند حال درنتیجه تعالیم اسلامی به جامعه‌ای تبدیل‌شده‌اند که زنان در آن از جایگاه ویژه  ای  برخوردار می‌باشند.

|
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای محدودیتی برای تصدی بانوان کارآمد در مشاغل مدیریتی وجود ندارد بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.