متهم در جایگاه شاکی!
گروه سیاسی
بارها این ضربالمثل معروف فارسی را شنیدهایم که «مرغ همسایه غاز است»؛ معانی مختلفی از این ضربالمثل شده و کاربردهای مختلفی برای آن متصور است. یکی از این کاربردها آنجایی است که بعضیها کاری که مربوط به خودشان است را کوچک جلوه داده و همان موضوع را درباره دیگری بزرگ جلوه میدهند.
از این ترفند در زبان رسانه بهعنوان «برجستهسازی اخبار منفی» یاد میکنند که درباره اخبار و رویدادهای کشورهای رقیب یا مقابل استفاده میشود.
البته بهطورمعمول اخبار منفی کشورهای جنوب (درحالتوسعه یا در حال گذار) از سوی کشورهای شمال (توسعهیافته) برجسته و منتشر میشود حال اگر کشوری در حال گذار همانند جمهوری اسلامی ایران باشد که با بیرون انداختن استعمار، در حال طی مسیر گذار با سرعت بالایی است قطعا بهجز اخبار منفی از آن کشور کار نمیکنند که البته نهتنها چنین است بلکه دست به اخبار جعلی و ساختگی نیز میزنند که رسانههايی همچون رویترز از نسل ناخلف خبرگزاری هاواس، در این میدان گوی دروغگویی را از همه ربوده و در لجنپراکنی به رسانههای فارسیزبان سرویسهای جاسوسی نظیر بی بی سی فارسی (ملکه انگلیس)، صدای آمریکا (سازمان سیا)، اینترنشنال (پادشاهی فاسد سعودی)، منوتو (شبکه جهانی صهیونیسم)، رادیو فردا (کنگرآمریکا)، ایران وایر (وابسته به اسرائیل) و … تنه میزند.
البته راهبرد وارونهنمایی هم در خدمت برجستهسازی اخبار منفی است که بیشتر مقامات اروپایی با استفاده از آن به رسانهها خط میدهند. هلند یکی از همین کشورهایی که کینه عمیقی با جمهوری اسلامی ایران دارد و حتی بنیادی همچون بنیاد هیفوس که اقدام به آموزش خبرنگاران برای سیاهنمایی از ایران میکند، در این کشور لنگر انداخته است.
اخیرا «استف بلوک» وزیر خارجه هلند در یک پیام تويیتری، در امور داخلی کشورمان دخالت کرده و درباره اجرای حکم قصاص نوید افکاری اظهار فضل کرده و نوشته است: «در واکنش به این خبر که مقامات ایران، یک کشتیگیر به نام نوید افکاری را اعدام کردند، بهتزده شدم. هلند بهعنوان یک اصل با هرگونه استفاده از حکم اعدام مخالف است. فقدان روند صحیح دادرسی و اعترافات اجباری، متأسفانه به یکروال در ایران تبدیلشده و این بیتوجهی فاحش به استانداردهای بینالمللی است.»
این مقام اروپایی در حالی از کلمات با بار احساسی استفاده کرده که اصل ماجرا چیزی دیگری است. ساعت ۲۳ روز شنبه ۱۱ مرداد ۹۷ مرحوم «حسن ترکمان» در محله شاه داعی الله و مقابل درب منزل خود توسط فردی به نام «نوید افکاری» با چاقو مورد ضربوجرح قرار گرفت و پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست داد.
مرحوم ترکمان از کارمندان سازمان آب منطقهای شیراز و دارای دو فرزند دختر خردسال و یک پسر نوجوان بود. آنطور که«میزان» گفته پدر مرحوم ترکمان پس از وقوع حادثه و حضور در مرجع انتظامی، اظهار داشت: فرزندش با چاقو مورد ضربوجرح قرارگرفته و درنهایت به جهت صدمات وارده جان خود را ازدستداده است؛ پزشکی قانونی ضمن معاینه جسد مقتول، علت مرگ را خونریزی شدید متعاقب بریدگی عروق گردن، در اثر اصابت جسم نوکتیز و برنده اعلام کرد.
بر اساس اطلاعات موجود در پرونده، متهم پس از دستگیری، در بدو تحقیقات اعلام میکند: «مقتول را با برادرم تعقیب کردم و درحالیکه من ترک موتور نشسته بودم با چاقو اقدام به قتل مقتول کردم.»
همچنین متهمان پرونده، در پلیس آگاهی و در مرحله دادرسی با دستخط خود بهتفصیل اقرار به جرم انتسابی کردهاند. علاوه بر این، شاهدی که متهمان دقایقی بعد از قتل اقدام به تشریح ماجرا نزد وی کردهاند بهصراحت ادای شهادت کرده است.
اما نکته عجیب و قابلتأمل ماجرا آنجایی است که جناب وزیر هلند هرگز اشاره نکرده است که کشورش سالهاست میزبان اعضای یک گروهک تروریستی موسوم به الاحوازیه است که علیرغم کشتن تعداد زیادی زن و کودک و مردم بیگناه ایرانی در این کشور آزادانه میچرخند.
هنوز حادثه تروریستی ساعت ۹ صبح روز شنبه ۳۱ شهریور ۹۷ در رژه نیروهای مسلح در بلوار قدس اهواز از اذهان مردم کشورمان پاک نشده است که طبق گفته سردار ابوالفضل شکارچی سخنگوی ارشد نیروهای مسلح چهار تروریست که از چند روز قبل از رژه نیروهای مسلح، سلاحهایی را در یک پارک واقع در نزدیکی منطقه رژه مخفی کرده بودند، در پوشش مردمی خودشان را به محل رژه نیروهای مسلح نزدیک کردند و با سلاحهای کلاشینکف خود، مردمی را که برای تماشای رژه آمده بودند به رگبار بستند.
در بین شهدای عزیز این حمله تروریستی در اهواز، دختربچهای با سن و سال کم و جانباز ویلچری هم وجود داشت. عامل این حادثه تروریستی کسی نبود جز گروهک تروریستی الاحوازیه که برخی اعضای آن همچون «احمد ابوناهض» مشهور به «احمد نیسی» در هلند مستقر بودند؛ بنابراین جناب وزیر بهجای اظهارلحیه در امور داخلی کشورمان، بهتر است فکری به جولان آزادانه تروریستها در کشورش کند.
محمدرضا کلاهیصمدی عامل انفجار حزب جمهوری و ترور شهید بهشتی همسالها بهصورت مخفیانه در هلند زندگی میکرد که اخیرا خبر مرگ آن مخابره شد.
البته دو ماه بعد از انفجار بمب در دفتر مرکزی حزب جمهوری اسلامی و شهادت آیتالله بهشتی و جمعی از مسئولین کشور، در ۸ شهریور ۱۳۶۰، بمب دیگری ساختمان نخستوزیری را فروریخت و رئیسجمهور و نخستوزیر وقت، محمدعلی رجایی و محمدجواد باهنر و جمع دیگری از اعضای دولت به شهادت رسیدند که عاملان آنها امروز بهصورت آزادانه در اروپا میچرخند.
اروپا
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.