ماکرون دایهدار نژادپرستی در اروپا
فخرالدین اسدی
امانوئل ماکرون رئیسجمهور فرانسه، با بهکارگیری مستمر واژگانی مانند «تروریسم اسلامی» و « افراطگرایی اسلامی»، سعی دارد نژادپرستی علیه مسلمانان را به نقطه اوج خود برساند. اسلام هراسی در فرانسه، پروسهای بوده است که توسط روسای جمهور مختلف فرانسه تشدید و تقویتشده، اما اکنون در دوران ریاست جمهوری ماکرون شاهد اوجگیری آن هستیم.در سال ۲۰۲۰ میلادی، بیش از ۱۰۰۰ حمله نژادپرستانه علیه مسلمانان و پناهجویان در فرانسه صورت گرفته است. ضمن آنکه پلیس فرانسه نیز بهمانند پلیس ایالاتمتحده آمریکا، «مواجهه سخت با مسلمانان» را به بهانههای مختلف در دستور کار قرار داده است.
رمزگشایی از یک نامه جنجالی
در این میان، انتشار یک نامه جنجالی در فرانسه بهوضوح نشان میدهد که نژادپرستی و اسلام هراسی تا چه لایههایی در این کشور نفوذ کرده و نقش امثال ماکرون در پیشبرد این روند چه بوده است! یک سال مانده به انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، انتشار نامۀ سرگشادۀ گروهی از نظامیان که در مورد «فرسایش و ازهمگسستگی وطن»، رواج اسلامگرایی، خشونت و نابودی ارزشهای فرهنگی فرانسه !هشدار میدهند، بهت و درعینحال جنجال بزرگی ایجاد کرده است. در این نامه آمده است که اگر رهبران سیاسی دست به اقدام نزنند، وضعیت به انفجار و درنهایت به مداخلۀ نظامیان خواهد انجامید. ستاد مشترک ارتش فرانسه اعلام کرده است که امضاکنندگان این نامه بهشدت تنبیه خواهند شد اما این موضعگیری ظاهری، نمیتواند حقایق نهفته در پشت پرده انتشار این نامه را لاپوشانی کند.
واقعیت امر این است که ماکرون سعی دارد در مدتزمان باقیمانده تا انتخابات ریاست جمهوری فرانسه، آرای ملیگرایان افراطی و نژادپرستان را به سبد رأی خود و حزب متبوعش واریز کند. ازاینرو، ماکرون با بهکارگیری الفاظ توهینآمیز و سخت علیه مسلمانان و متهم ساختن آنها به خشونت ، زمینه را جهت هدایت آرای بخشی از نژادپرستان به سبد رأی خود را فراهم سازد. لازم به ذکر است که «مارین لوپن» رهبر جبهه ملی فرانسه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۷ میلادی، اصلیترین رقیب ماکرون بود و درنهایت، به علت حمایت سایر احزاب سنتی از ماکرون، نتوانست به موفقیتی در آن انتخابات دست پیدا کند. اما طی ماههای گذشته، معادله تا حد زیادی تغییر کرده است! بسیاری از سوسیالیستهای فرانسوی و حتی برخی همحزبیهای ماکرون قصد ندارند در انتخابات پیش رو ، حمایت خود از این رئیسجمهور جنجالی و ناتوان را تکرار کنند. در چنین شرایطی ماکرون ناچار شده است نسبت به آرای ملیگرایان و نژادپرستان بیشازپیش حساس شود!
رخنه نژادپرستان در ارتش فرانسه
نامهای که اخیرا توسط نظامیان فرانسوی و در ضدیت مطلق با مسلمانان منتشرشده است، مولد نگرانیهای زیادی در خصوص امنیت حداقلی پیروان آخرین و کاملترین دین آسمانی در فرانسه و کشورهای اروپایی بوده است. چنانچه رادیو فرانسه اعلام کرده است، امضاکنندگان اصلی نامه ۲۲ ژنرال هستند که به نیروهای ذخیره تعلق دارند: یعنی نظامیان نزدیک به بازنشستگی که در صورت لزوم به خدمت فراخوانده میشوند. به گفتۀ ستاد مشترک، هر یک از این افراد از سوی شورای عالی نظامی احضار خواهند شد و حکم نهایی آنها به امضای رئیسجمهوری خواهد رسید. نشریۀ «ارزشهای معاصر»که به گرایش به راست افراطی شهرت دارد، متنی را تحت عنوان «نامۀ سرگشاده به حاکمان» منتشر کرد. نام نویسندۀ متن «سروان ژان پیر فابر، افسر پیشین نیروی زمینی و ژاندارمری» ذکر شده است. علاوه بر اسامی ۱۵٠٠ امیر و افسر و درجهدار، که در پایین نامه آمده، ظاهراً جمعآوری امضا ادامه دارد و شمار آن تاکنون به بیش از ۱٠هزار نفر رسیده است.
آیا ماکرون در پشت پرده این نامه قرار دارد؟!
سؤال مهمی که در اینجا به ذهن خطور میکند، به نقش رئیسجمهور فرانسه در نگارش این نامه بازمیگردد. به عبارت بهتر، ماکرون سعی دارد مواجهه سخت و سلبی خود با مسلمانان را محصول و خروجی یک مطالبه در بدنه نیروهای اجتماعی، سیاسی، نظامی و امنیتی تلقی کند! این بازی خطرناک، مدتهاست از سوی ماکرون طراحی شده است.
نامه چنین شروع میشود: «موقعیتِ خطیری است. فرانسه درخطر قرار دارد.اسلامگرایی و دار و دستههای حومهنشین کمکم گوشههایی از سرزمین ما را از حیطۀ قوانین کشور خارج کردهاند.در تظاهرات جلیقه زردهایی که فقط برای ابراز نومیدی به خیابان میآمدند، گروهی نقابدار به مغازهها هجوم میآوردند و نیروهای انتظامی را تحریک میکردند. بدین ترتیب، نیروهای دولتی ناخواسته به برخورد کشیده میشدند. نتیجه این است که در جامعۀ فرانسوی «کینه جای برادری را میگیرد».
همانگونه که مشخص است، وقاحت نگارندگان نامه بهگونهای است که حتی اعتراضات مدنی در فرانسه بر سر موضوعاتی مانند بازنشستگی، فقدان عدالت عمومی و اجتماعی و ….. را صرفا به مسلمانان نسبت دادهاند! ماکرون نیز پس از انتشار این نامه ( که خود احتمالا در پشت پرده آن قرار داشته است )، خود را برای مانوری انتخاباتی –سیاسی آماده کرده است.
سازمانهای بینالمللی سکوت کردهاند!
در این میان ، سکوت سازمانهای بینالمللی بسیار شرمآور است. سازمان ملل متحد و خصوصا کمیته حقوق بشر این سازمان ، نقض حقوق مسلمانان، ضرب و شتم مسلمانان و اقلیتهای نژادی توسط ملیگرایان افراطی در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی و القای نگاه تهدید محور به جامعه فرانسه در خصوص ماهیت دین مبین اسلام را کاملا نادیده انگاشتهاند. ماکرون طی ماههای اخیر، با حمایت از وضع قوانین بازدارنده علیه نمادهای اسلامی مانند حجاب و پوشش اسلامی در مدارس و جامعه، سعی کرده است خود را به طرفداران مارین لوپن ( ملیگرایان افراطی در فرانسه) نزدیکتر کند. قربانی این زد و بند انتخاباتی کثیف رئیسجمهور فرانسه، مسلمانانی هستند که امروز از حداقل امنیت ممکن در فرانسه و دیگر کشورهای اروپایی برخوردار نیستند. مارین لوپن که مهمترین تشکل سیاسی راست افراطی فرانسه را از پدرش ژان-ماری لوپن «به ارث» برده، در سالهای اخیر تلاش کرده تا شهرت منفی این حزب را که ازجمله به یهودستیزی و فاشیسم معروف بود کنار بگذارد. به همین دلیل سه سال قبل نام حزب را از «جبهۀ ملی» به «تجمع ملی» تغییر داد و درعینحال توانست پدرش ژان ماری لوپن را بهکلی از رهبری حزب برکنار کند. تحلیلگران فرانسوی معتقدند که احتمال پیروزی مارین لوپن در انتخابات ریاست جمهوری آینده کم نیست.
فخرالدین اسدی , ماکرون
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.