ماکرون بر لبه پرتگاه
گروه بینالملل
ماکرون روزهای خوبی را سپری نمیکند.شهرهای مختلف فرانسه بار دیگر صحنه تظاهرات دهها هزار مخالف واکسیناسیون اجباری بود که در اعتراض به اظهارنظر اخیر رئیسجمهور کشورشان به خیابان آمده بودند.امانوئل ماکرون روز سهشنبه گذشته با ادبیاتی دور از انتظار به حدود پنج میلیون شهروند فرانسوی، واکسینه نشده گفته بود که «حالشان را میگیرد.»
به گزارش یورونیوز، ماکرون روز جمعه نیز طی سخنانی که در جریان کنفرانس خبری مشترک با اُرزولا فن در لاین، رئیس کمیسیون اروپا در پاریس ایراد شد بار دیگر از اظهارنظر جنجالی خود دفاع کرد و مسئولیت آن را برعهده گرفت.وی سپس با طرح «استراتژی سادهای» که بر پایه «واکسن زدن، واکسن زدن و واکسن زدن» استوار است توضیح داد که اعمال محدودیت برای افراد واکسینه نشده یک راهبرد کاملا اروپایی است. تظاهرکنندگان در پاریس، پایتخت فرانسه که شمار آنها حدود ۲۰ هزار نفر عنوانشده با گرتهبرداری از عبارت زنندهای که امانوئل ماکرون خطاب به افراد واکسینه نشده استفاده کرده بود، خطاب به وی فریاد زدند: «ما هم حالت را میگیریم!»
این افراد که به دعوت فلوریان فیلیپو، نامزد اروپا گریز انتخابات ریاست جمهوری و رهبر حزب «پاتریوتها» (میهنپرستان)، شاخهای منشعب از جریان راست افراطی «اجتماع ملی»، به خیابان آمده بودند همچنین پلاکاردها و پارچهنوشتههایی را در دست داشتند که روی آن شعارهایی چون «نه به گواهی واکسن» درج شده بود.این شعار درواقع بیانگر مخالفت شدید
ضد واکسنها با لایحهای است که دولت فرانسه با هدف اجباری کردن ارائه گواهی واکسیناسیون برای ورود به مکانهای رفاهی، فرهنگی و تفریحی به پارلمان فرستاده است.لایحه یادشده در صورت تصویب، شهروندان فرانسوی فاقد مجوز واکسیناسیون را از پانزدهم ژانویه برای ورود به اماکن فرهنگی، تفریحی و رفاهی منع میکند.
مرگ نماینده حامی واکسنگریزان براثر کووید۱۹
یک روز پیش از تجمع طیف راست افراطیِ مخالفان واکسن در پاریس، رئیس پارلمان فرانسه از مرگ تنها نماینده حزب پاتریوتها در میان قانونگذاران فرانسوی براثر ابتلا به بیماری کووید۱۹ خبر داده بود.خوزه اِوررار به نمایندگی از حزبی در پارلمان حضور داشت که بهشدت مخالف اقدامات دولت در مهار همهگیری ویروس کرونا و بیماری کووید۱۹ بود.اطلاعاتی در دست نیست تا مشخص شود این نماینده سابق ۷۶ ساله از دریافت واکسن امتناع کرده بود یا خیر اما به گزارش فرانسپرس، وی پیشتر در شبکههای اجتماعی از تظاهراتکنندگان به اعمال محدودیتهای کرونایی و واکسن اجباری حمایت کرده بود.
گفتنی است که مخالفان واکسیناسیون اجباری همزمان با تظاهرات در پاریس، در دیگر شهرهای بزرگ این کشور نظیر لیون، مارسی، بوردو، نانت و چند شهر دیگر به خیابان آمده بودند.تظاهرکنندگان که شمار آنها در سراسر فرانسه بیش از ۱۰۵ هزار نفر اعلام شد، امانوئل ماکرون، رئیسجمهور این کشور و دولتش را به پایمال کردن آزادیهای فردی متهم کردند.
نظرسنجیهای هشداردهنده برای ماکرون
آخرین نظرسنجیها در فرانسه نشان میدهد که امانوئل ماکرون، برخلاف ۴ سال پیش، در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۲ شانس زیادی برای پیروزی در دور دوم در برابر مارین لوپن، رهبر راستگرایان افراطی فرانسه نخواهد داشت.در دور دوم انتخابات ماه می سال ۲۰۱۷ اغلب رأیدهندگان چپگرای فرانسوی برای مقابله با پیروزی احتمالی مارین لوپن، به امانوئل ماکرونی رأی دادند که خود را نامزد مستقل از چپ و راست مینامید.اما سیاستهای راستگرایانه امانوئل ماکرون در ۴ سال اخیر، باعث شده است تا میلیونها رأیدهنده به احزاب چپ از دولت ماکرون روی برگردانند، حتی اگر به قیمت پیروزی بیسابقه یک رهبر راستگرای افراطی چون مارین لوپن در فرانسه تمام شود.
روزنامه لیبراسیون که یکی از سازماندهندگان این نظرسنجی بوده است میگوید هزاران نفر از حامیان احزاب چپ در فرم نظرسنجی گفتهاند به «هیچ قیمتی دوباره در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری به امانوئل ماکرون رأی نخواهند داد.»
جدال بین راستگرایان افراطی و نمایندگان راستهای محافظهکار اولین بار در سال ۲۰۰۲ با پیروزی چشمگیر ژان ماری لوپن، پدر مارین لوپن، در دور اول انتخابات و مقابله مستقیم او با ژاک شیراک،رئیسجمهور وقت فرانسه رخ داد.در آن سال شهروندان فرانسوی، غالبا چپگرا و مخالف ژاک شیراک، که از راهیابی ژان ماری لوپن به دور دوم شوکه شده بودند بین دو مرحله انتخاباتی تمام تلاششان را کردند تا به هیچ قیمتی اجازه پیروزی بنیانگذار «جبهه ملی»، راستگرایان افراطی، را ندهند.
بین دو مرحله انتخاباتی، پاریس شاهد دو تظاهرات میلیونی شهروندانی بود که انزجار خود را از ایدههای نفرت برانگیز و نژادپرستانه راستهای افراطی بیان میکردند.۱۵ سال بعد دوباره فرانسه شاهد چنین اتفاقی بود.این بار اما مارین لوپن، نهتنها نام حزب را تغییر داده بود بلکه سعی کرد تا دستکم در رسانهها نشان دهد که از ایدههای راستگرایانه افراطی پدر و رهبران پیشین جبهه ملی تبعیت نمیکند. در ۴ سال اخیر این تلاشها بهنوعی به ثمر نشستهاند.
حزب مارین لوپن، اتحاد ملی، محبوبترین حزب فرانسه بهحساب میآید. تحلیلگران معتقدند بار دیگر در ماه می سال ۲۰۲۲، ، شاهد رقابت مارین لوپن و امانوئل ماکرون در دور دوم انتخابات خواهیم بود. این بار اما چپگرایان قصد تشکیل یک «جبهه شکستناپذیر» در برابر راستگرایان افراطی را نخواهند داشت.
این بار به ماکرون رأی نمیدهیم
در همین زمینه روزنامه لیبراسیون از قول چپها تیتر زده است: « در گذشته برای مقابله با راستگرایان افراطی، به راستها رأی دادیم اما دیگر این اشتباه را تکرار نمیکنیم.»
اغلب رأیدهندگان چپگرای فرانسوی در توضیح این تصمیم گفتهاند که در۴ سال گذشته دولت امانوئل ماکرون در سیاستهای مهاجرتی و اجتماعی دقیقا سیاستهای راست افراطی را اجرا کرده است. این در حالی است که همزمان درزمینه اقتصادی از اصول و رویکردهای نئولیبرالیسم پیروی کرده است. بسیاری از رأیدهندگان چپگرا میگویند « امانوئل ماکرون با وجودی که میدانست پیروزی در انتخابات سال ۲۰۱۷ را مدیون آنهاست اما هیچکدام از سیاستهای چپها، چه درزمینه اقتصادی و یا زیستمحیطی و حتی مهاجرتی را به اجرا درنیاورده است.» لیبراسیون در گزارش خود نوشته است رأیدهندگان چپگرا که بهصورت میلیونی باعث پیروزی ماکرون در انتخابات سال ۲۰۱۷ شدهاند، احساس « حقارت و بیتوجهی» میکنند.
امانوئل ماکرون
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.