مانور شرکت‌های غربی بر بحران جهانی غذا - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 85182
  پرینتخانه » بین الملل, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 11 اردیبهشت 1402 - 0:32 |

مانور شرکت‌های غربی بر بحران جهانی غذا

بسیاری از شرکت‌های غربی از بحران‌های ناشی از جنگ اوکراین ( و دیگر بحران‌های جاری که بر امنیت غذایی جهان تأثیرگذار می‌باشد) سود می‌برند.البته در رسانه‌ها کمتر از این شرکت‌ها و درآمدها سرشار آن‌ها از بحران‌های بشری سخنی به میان می‌آید! این روزها در خصوص امنیت غذایی و آثار و تبعات سوء افزایش قیمت محصولات غذایی و حتی کمبود آن‌ها در برخی مناطق، هشدارهای گوناگونی داده می‌شود.
مانور شرکت‌های غربی بر بحران جهانی غذا

بسیاری از شرکت‌های غربی از بحران‌های ناشی از جنگ اوکراین ( و دیگر بحران‌های جاری که بر امنیت غذایی جهان تأثیرگذار می‌باشد) سود می‌برند.البته در رسانه‌ها کمتر از این شرکت‌ها و درآمدها سرشار آن‌ها از بحران‌های بشری سخنی به میان می‌آید! این روزها در خصوص امنیت غذایی و آثار و تبعات سوء افزایش قیمت محصولات غذایی و حتی کمبود آن‌ها در برخی مناطق، هشدارهای گوناگونی داده می‌شود. در کنار این هشدارها و افزایش فقر جهانی به‌واسطه کاهش دسترسی به مواد غذایی، برخی شرکت‌ها و کارخانجات، درحال احصاء سودهای کلان هستند. طی سال‌های اخیر، چندین بار جهان افزایش گسترده قیمت مواد غذایی را تجربه کرده است.بدیهی است که درچنین شرایطی، میلیاردرهای صنعت غذا نیز در جهان در حال افزایش هستند! شرکت‌هایی که از قیمت‌ها سرسام‌آور مواد غذایی درآمدهای کلانی به دست می‌آورند و توجهی نیز نسبت به افزایش گرسنگی یا کاهش قدرت خرید شهروندان کشورهای گوناگون دنیا ندارند.درست مانند حوزه انرژی، شرکت‌های غذایی در دوران پس از شیوع ویروس فراگیر کووید-۱۹، توانسته‌اند درآمدهای بیشتری نسبت به قبل حاصل کنند. افکار عمومی دنیا بیشتر بانام شرکت‌هایی مانند شل و اکسون درحوزه انرژی مواجه هستند و زمانی که سخن از سودهای کلان به‌واسطه افزایش قیمت انرژی به میان می‌آید، از این شرکت‌ها به‌عنوان بازیگرانی ثروتمند یاد می‌کنند، اما نسبت به شرکت‌هایی مانند کارگیل و المارت بی‌توجه هستند! شرکت‌هایی که در حوزه صنایع و محصولات غذایی فعالیت می‌کنند و اتفاقا درآمد کلانی را به‌واسطه افزایش قیمت محصولات غذایی طی سال‌های اخیر کسب کرده‌اند. نیک دیردن، مدیر سازمان غیردولتی عدالت جهانی در حال حاضر در این خصوص به شبکه یورونیوز می‌گوید:
 «از یک‌جهت عدم تمرکز شهروندان به درآمد کلان شرکت‌های بزرگ غذایی دنیا  تعجب‌آور است، زیرا فکر می‌کنم که آن‌ها دقیقاً همان کاری را انجام می‌دهند که شرکت‌های مرتبط با حوزه سوخت فسیلی  انجام می‌دهند. شما با مجموعه‌ای از شرکت‌ها مواجه هستید  که هرروز بیشتر و بیشتر و قدرتمندتر می‌شوند، کنترل بیشتری بر جنبه‌های مختلف سیستم غذایی به دست می‌آورند و به‌طور گسترده سود می‌برند.»
ما از ثروت‌های به‌دست‌آمده توسط شرکت‌های غذایی ، تحت عنوان سودهای مطلق یاد می‌کنیم. در این معادله، تفاوتی میان افزایش هزینه‌های گرمایش ( انرژی) و غذا وجود ندارد. ضمن آنکه حق مالکیت کارخانجات غذایی در بسیاری از نقاط دنیا انحصاری می‌باشد و این همان تشابهی است که میان دو حوزه غذا و انرژی جود ندارد. فراموش نکنیم که حتی باوجود افزایش عرضه مواد غذایی در جهان، کماکان روند افزایش قیمت و متعاقبا، تشدید فقر غذایی در نقاط مختلف دنیا ادامه دارد.در یک جمع‌بندی کلی می‌توان گفت از یک‌سو ، شرکت‌های قدرتمند در عرصه غذایی ثروتمندتر می‌شوند و از سوی دیگر، سوءتغذیه مزمن در جهان نیز در حال افزایش است! 
برخی محققان حوزه امنیت غذایی، از شرکت‌هایی که با افزایش نامتعارف قیمت مواد و محصولات خود در دوران کنونی به قدرت مالی فزاینده‌ای دست پیدا می‌کنند،تحت عنوان مافیای غذا یاد می‌کنند. سؤال اصلی اینجاست که چگونه می‌توان توازن و تعادل مصرف عمومی مواد غذایی( خصوصا با استناد به‌شدت فقر غذایی در جهان ) را با میزان درآمد شرکت‌ها متناسب ساخت؟
یورونیوز

|
برچسب ها
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مانور شرکت‌های غربی بر بحران جهانی غذا بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.