مانور دیپلماتیک سرلشکر باقری - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 52558
  پرینتخانه » بین الملل, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : 26 مهر 1400 - 6:22 |
سفر رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به پاکستان بررسی شد

مانور دیپلماتیک سرلشکر باقری

سفر سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به پاکستان ابعاد مهمی در منطقه به همراه دارد. این سفر پس از بحران داخلی افغانستان و اختلالات پیش‌آمده در شمال غرب ایران صورت گرفته است.
مانور دیپلماتیک سرلشکر باقری

مصطفی هدایی
سفر سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به پاکستان ابعاد مهمی در منطقه به همراه دارد. این سفر پس از بحران داخلی افغانستان و اختلالات پیش‌آمده در شمال غرب ایران صورت گرفته است. این سفر به دنبال دعوت ژنرال «قمر جاوید باجوا» فرمانده ارتش پاکستان برای گسترش دیپلماسی نظامی-دفاعی انجام شده است. سرلشکر باقری به همراه هیئت بلندپایه نظامی از روز سه‌شنبه هفته گذشته به پاکستان سفر کرد و از بخش‌های مختلف نظامی و دفاعی این کشور نیز بازدید به عمل آورد. اهمیت این سفر تا حدی بود که ملاقاتی میان عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان و رئیس ستاد نیروهای مسلح ایران صورت پذیرفت. در این دیدار توافقاتی برای افزایش تعاملات نظامی و دفاعی در مبارزه با تروریسم و تلاش برای حل بحران افغانستان انجام شد. در دیدار چهارشنبه هفته قبل، سردار باقری با  «ندیم رضا» در مقر فرماندهی ارتش پاکستان، طرفین درباره موضوعات مختلف مورد علاقه متقابل، همکاری‌های دوجانبه در حوزه‌های دفاعی و امنیتی، مبارزه با تروریسم، وضعیت منطقه‌ای به‌ویژه تحولات افغانستان رایزنی کردند.
در بیانیه ارتش پاکستان به نقل از اظهارات رئیس ستاد مشترک این ارتش آمده است: جمهوری اسلامی ایران و پاکستان در پی همکاری‌های دوجانبه مؤثر نظامی و راهبردی در خصوص بسیاری از مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی دیدگاه مشترکی دارند.
اهمیت این سفر را می‌توان در حوزه‌های مختلف مورد ارزیابی قرار داد:
۱- ایران و پاکستان دو کشور همسایه با طول ۹۰۰ کیلومتر مرز مشترک محسوب می‌شوند. امنیت مرزها در شرق کشور و مقابله با هرگونه ناامنی چه در حوزه قاچاق مواد مخدر و چه مبارزه با تروریسم به همکاری مشترک اسلام‌آباد و تهران نیازمند است. این مرزها ازجمله مرزهای ناامنی هستند که تروریست‌ها با سوءاستفاده از شرایط موجود به داخل ایران نفوذ می‌کنند و عملیات‌های تروریستی انجام می‌دهند. 
۲- افزایش امنیت مرزها و تبادلات نظامی و دفاعی میان تهران و اسلام‌آباد، در بخش‌های دیپلماتیک و اقتصادی نیز گشایش‌هایی به همراه خواهد داشت. بدون شک اجرایی شدن خط لوله طلح می‌تواند باعث شکوفایی اقتصادی شهرهای مرزی دو کشور شود و از میزان معضلات اجتماعی و بزهکاری‌ها و همچنین قاچاق سوخت بکاهد.
۳-  همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، امنیتی که وابسته به دیگران و غرب باشد، پایدار نیست و کسانی که دل به پاسداری غرب از امنیت آن‌ها بسته‌اند، به‌زودی سیلی خواهند خورد. نمونه افغانستان دقیقا بر همین نکته استوار است. با خروج ناگهانی آمریکا و ناتو از افغانستان، طالبان توانست در عرض یک هفته کل افغانستان را تحت کنترل خود درآورد و دولت اشرف غنی سقوط کرد. همسایگی افغانستان با ایران و پاکستان و خلأ امنیت موجود در این کشور نیازمند همکاری کشورهای همسایه برای جلوگیری از افزایش ناامنی‌ها و افزایش تحرکات گروه‌های تروریستی در افغانستان است. داعش به‌عنوان دشمن مشترک کشورهای منطقه که دست‌پرورده غرب است، تهدیدی مشترک محسوب می‌شود و باید با هماهنگی و همکاری این گروه تکفیری تروریستی را نابود کرد. 
۴- در ماه‌های اخیر برخی از دولت‌ها و حکام منطقه سعی کردند تا روابط میان تهران و کابل را مخدوش کنند و اسلام‌آباد را به‌عنوان رقیب تهران معرفی کنند. حضور پاکستان در مانور نظامی آذربایجان و ترکیه در کشور آذربایجان و همکاری این کشور در جنگ قره‌باغ با باکو، سیاستی بود تا اسلام‌آباد را از تهران دور سازد و در ابعاد سخت نظامی نیز این قصد وجود داشت. سفر سرلشکر باقری به پاکستان به‌عنوان عالی‌ترین مقام نظامی ایران و به دعوت فرمانده ارتش پاکستان، گویای پیام وجود اشتراکات بسیار زیادی است که علاوه بر تقویت این حوزه‌ها، پیشرفت در برقراری قراردادهای امنیتی نیز در دستور کار است تا این دو همسایه به سمت یک امنیت پایدار در مرزها دست پیدا کنند. 
۵- سیاست اختلاف صفر با همسایگان از سوی ایران یک راهبرد است تا بتواند در قبال برقراری روابط حسنه، حوزه‌های اقتصادی را بیش‌ازپیش فعال سازد. پیش از برقراری و استحکام این روابط، مقامات نظامی کشورها به یکدیگر در زمینه‌های مختلف امنیتی و نظامی اطمینان می‌دهند تا روابط اقتصادی پایدار شکل گیرد. متأسفانه آمریکا و رژیم صهیونیستی سال‌ها در تلاشند تا روابط ایران و همسایگانش را مختل کنند و با مداخله در مناقشات موجود در منطقه، کشاندن ناامنی به مرزها را دنبال می‌کنند. کشور آذربایجان یکی از مقاصد اجرای چنین سیاستی است که با اقتدار نظامی ایران و به دنبال آن دیپلماسی نظامی این طرح خنثی شده است. 
به‌طورکلی ایران در کنار برگزاری مانورهای نظامی در مرزها و مقابله با تروریست‌ها در آن‌سوی مرزها، پیام مشترکی را نیز به تمام همسایگان ارسال کرد که با همگرایی می‌توان امنیت پایدار برقرار کرد و دل بستن به بیگانگان چیزی جز زیان و ادامه روند ناامنی‌ها به دنبال نخواهد داشت.

نویسنده : مصطفی هدایی |
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : دیدگاه‌ها برای مانور دیپلماتیک سرلشکر باقری بسته هستند

مجوز ارسال دیدگاه داده نشده است!

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.