لغو یا ادامه دار بودن محدودیتهای تسلیحاتی تاثیری بر وضعیت ایران ندارد
سید محمد مرندی، استاد دانشگاه تهران و عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان در رابطه با لغو محدودیتهای تسلیحاتی ایران طبق قطعنامه شورای امنیت سازمانملل در گفتوگو با «رسالت» تاکید کرد: آمریکاییها ادعا دارند که تحریمها لغو نشده است اما باقی جامعه جهانی به اتفاق نظر میگویند که محدودیتهای تسلیحاتی لغو شده است. اما دونکته مهم در این مسئله وجود دارد. یکی شکاف سیاسی بین آمریکا و بقیه جهان است که دلایل مختلف دارد؛ نخست تنش بین آمریکا و کشورهای مختلف در موضوعات متعدد از جمله چین و روسیه و حتی کشورهای متحد آمریکا در اروپاست.
وی افزود: از طرفی تنشهای داخلی آمریکا باعث شده است قدرت نرم این کشور به شدت کاهش یابد و به همین دلیل است که جامعه جهانی از نظر سیاسی با آمریکا مخالفت میکند. حال این مسئله چه پیامدهای اقتصادی برای آمریکا دارد در ماههای آتی مشخص میشود. زیرا آمریکا به سمت بحران اقتصادی بسیار عظیمی پیش میرود و تنشهای داخلی و سیاسی نیز این مشکل را تشدید میکند و آن زمان است که توان آمریکا برای اعمال فشار علیه ایران در ماههای آتی کاهش پیدا خواهد کرد.
مرندی ادامه داد: از سوی دیگر جمهوری اسلامی ایران به دلیل تحریمها در چهار دهه گذشته به ویژه طی سالهای اخیر توانمندی بالایی در حوزه دفاعی کسب کرده است. در نتیجه نیاز ایران به تسلیحات بسیار محدود است و دلیل اینکه آمریکاییها به ایران حمله نمیکنند همین توانمندی نظامی و رشد و پیشرفت صنعت دفاعی بومی کشورمان است. به همین دلیل ما نیاز چندانی به واردات تسلیحات نداریم و حتی صادرات این حوزه نیز انجام میشود و ایران به هرکشوری که نیاز داشته باشد سلاح میفروشد.
کارشناس مسائل آمریکا تاکید کرد: با لغو تحریمهای تسلیحاتی یا حتی طبق گفته آمریکاییها ادامهدار بودن آنها نیز شرایط را برای ایران متفاوت نخواهد کرد و لغو یا تمدید محدودیتهای تسلیحاتی تاثیری بر وضعیت ایران ندارد.
وی ابراز کرد: ازطرفی شکاف بین آمریکا و جامعه جهانی نیز در راستای شکافهای متعدد دیگری است که بین آنها به وجود آمده و با تشدید شدن بحرانهای سیاسی و اقتصادی آنها بیشتر نیز میشود. این مسئله درنهایت منجر به کاهش توانمندی آمریکا در اعمال فشار علیه ایران میشود زیرا انزوای آمریکا یک انزوای سیاسی است که در کنار افول اقتصادی قرارگرفته است.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان با اشاره به همراهی نکردن ظاهری کشورهای اروپایی با آمریکا در تمدید تحریمها گفت: کشورهای اروپایی در ظاهر با رویکردهای سیاست خارجی ترامپ مخالفت میکنند اما در واقع به آمریکا تکیه میکنند. بنابراین برای ما قابل اعتماد نیستند. اما با توجه به سرعت گرفتن بحرانهای داخلی آمریکا توانمندی آنها در اعمال فشار علیه کشورهای ثالث به مرور کاهش پیدا میکند. بنابراین به نظر میرسد طی ماههای آتی شاهد تحولات زیادی در داخل آمریکا باشیم که پیامدهای مهمی برای منطقه ما خواهد داشت.
آمریکا , سید محمد مرندی , شورای امنیت سازمانملل
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.