لزوم کاهش تعهدات برجامی ایران
گروه سیاسی
فؤاد ایزدی، کارشناس مسائل آمریکا در گفتوگو با «رسالت» با اشاره به فعال شدن مکانیزم ماشه از سوی آمریکا علیه ایران گفت: همانطور که میدانید کشورهای عضو ۱+۴ اعلام کردند که بیانیه آمریکا در مورد تحریمهای ایران به لحاظ حقوقی جایگاهی نداشته و آمریکا قابلیت استفاده از اسنپبک را ندارد و در این امر آمریکا را همراهی نکردند.
وی با اشاره بهضرورت کاهش تعهدات از سوی ایران در صورت فعال شدن مکانیزم ماشه، تصریح کرد: درست است که ایران پنج گام را در کاهش تعهدات خود برداشته است، منتها این کاهش تعهدات، قدمهای خیلی مؤثری نبودهاند و به این دلیل که در عمل مؤثر نبوده، لذا طرف مقابل هم خیلی آن را جدی نگرفته است.
استاد دانشگاه تهران با بیان اینکه متأسفانه دوستانی در دولت هستند که نسبت به برجام، حس تقدس دارند، اظهار داشت: دولتیها در عمل نمیخواهند بپذیرند توافقی که اینهمه برای آن زحمت کشیدند به وضعیت فعلی دچار شده است. البته زمان مذاکرات هم وضعیت فعلی برجام پیشبینی میشد، ولی نه آن زمان به این نقدها توجه داشتند نه الان توجه دارند.
وی ادامه داد: طرف مقابل هم این را متوجه شده و یکی از دلایلی که هر روز یک سیاست ضدایرانی اعمال میکنند این است که آنها در قبال اقدامات قبلی خود هزینهای را پرداخت نکردهاند.
*توقف و کاهش جدی تعهدات ایران باید دنبال شود
این کارشناس مسائل آمریکا با بیان اینکه یکی از اقداماتی که باید از طرف ایران انجام شود، توقف و کاهش جدی تعهدات برجامی است، افزود: ما باید تاکنون به ۱۹۰ هزار سویی که قبلا مطرح شده بود، رسیده باشیم نه اینکه تازه بخواهیم تهدید کنیم که ما به فلان درصد غنیسازی میرسیم یا فلان حجم اورانیوم غنیشده را خواهیم داشت.
وی افزود: در حالت فعلی ما توانمندیهای هستهای گستردهای نداریم، پنج سال پیش ما ۱۰ تن اورانیوم غنیشده داشتیم که بهپای برجام گذاشتیم. اراک، فردو، نطنز و ۱۹ هزار سانتریفیوژ داشتیم، اما الان با ۳ تن اورانیوم چه میخواهیم بگیریم؟
*فعالیتهای هستهای ایران باید سرعت بگیرد
ایزدی با تأکید بر اینکه سرعت گرفتن فعالیتهای هستهای ایران و کاهش تعهدات قطعا یکی از کارهایی است که باید انجام دهیم، گفت: مخصوصادر شرایط فعلی که دولت آمریکا هیچ رودربایستی با ما ندارد. ترامپ بدترین تحریمها را اعمال کرده و سردار سلیمانی را شهید کرده است. بنابراین افراد در داخل کشور نباید نسبت به آمریکا هیچگونه رودربایستی داشته باشد.
ایزدی افزود: مکانیزم ماشه به معنی پایان برجام است؛ ولی همین موضوع مجددا در کاخ سفید و یا برخی از افرادی که پیشتر جزء دولت دونالد ترامپ بودند، مورد اختلاف است. بهطور مشخص میتوان به مقاله جان بولتون مشاور امنیت ملی سابق ترامپ در والاستریت ژورنال اشاره کرد که در آن، دلایل علاقه اروپاییها به برجام را دلیل حفظ برجام دانسته بود.
این کارشناس مسائل بینالملل در پایان خاطرنشان کرد: برخی از مخالفان استفاده آمریکا از مکانیزم ماشه، در خود ایالاتمتحده معتقدند که اگر این مکانیزم اجرایی شود، درنهایت ایران از توافق هستهای خارج خواهد شد و این موضوع سبب میشود که خسارتهایی که به صنعت هستهای کشورمان وارد شده بود، جبران شود.
آمریکا , برجام , فواد ایزدی , مکانیزم ماشه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.