لزوم جذب سرمایهگذاران داخلی و خارجی با تقویت زیرساختهای نفتی
رمضانعلی سنگدوینی، عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» عنوان کرد: یکی از مسائلی که میتواند به خنثی سازی تحریمها کمک کند، عضویت در اتحادیههای جهانی و گروههای اقتصادی همچون سازمان همکاری شانگهای، بریکس، اوراسیا و… میباشد. همکاری و عضویت در این پیمانها به سبب حضور کشورهای همچون چین و روسیه میتواند سودآور باشد و نتایج خوبی را برای کشور رقم بزند. افزون براین به موجب فعال شدن دیپلماسی سیاسی و اقتصادی، روابط تجاری میان کشورها تقویت خواهد شد و رونق پیدا خواهد کرد.
وی با اشاره افزایش صادرات نفت ایران به کشورچین افزود: صادرات نفت یکی از مباحث مهم در ارزآوری کشور است. از طرفی دیگر صادرات نفتی با کشوری همچون چین بسیار قابل توجه و مثمرثمر خواهد بود چراکه این کشور از دیرباز تاکنون همواره خواستار و متقاضی نفت ایران بوده و برخی از پالایشگاههای خود را مطابق با سیستم نفت ایران طراحی کرده است.
سنگدوینی با تاکید بر لزوم تقویت زیرساختهای اقتصادی و تجاری کشور تصریح کرد: تقویت روابط با چین موجب عایدی اقتصادی خواهد شد و صادرات نفتی را بیش از پیش تقویت خواهد کرد. خوشبختانه در دولت سیزدهم تولید نفت افزایش پیدا کرده و شرایط قابل توجهی را رقم زده است. مجموع این عوامل موجب شده تا شرایط اقتصادی کشور بهبود یابد و زیرساختها نیز تقویت گردد. دراین میان ضرورت دارد تا گسترش زیرساختها را همواره مدنظر قراردهیم؛ مادامی که نفت کشور صادر میشود، باید از درآمد حاصل آن برای سرمایهگذاری و فراهم سازی زیرساختها هزینه شود. بیشک تقویت زیرساختهای اقتصادی موجب حضور پررنگ سرمایهگذاران و جلب توجهآنان خواهد شد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: مادامی که نفت و گاز استخراج میگردد باید برای سرمایهگذاری سایر میادین نیز تلاش کنیم. به عنوان مثال هنگامی که در عسلویه گاز استخراج میگردد، باید درصدد شرایط نگهداری و استمرار روند آن باشیم.
او با اشاره به ساخت پالایشگاههای نفتی متذکر شد: ساخت پالایشگاه و پتروپالایشگاه گامی رو به جلو در راستای توسعه صادرات نفتی کشور خواهد بود. ضرورت دارد به منظور ترغیب حضور سرمایهگذاران، درصدد توسعه شرایط موجود باشیم.
وی با تاکید بر لزوم دلارزدایی در مبادلات اقتصادی و تجاری گفت: بیشتر کشورهای دنیا اکنون درصدد دلارزدایی و تبادل با پول ملی خود هستند. دراین راستا ضرورت دارد تا درصدد حذف دلار از چرخه تبادلات اقتصادی و تجاری باشیم و اثرات توسعه روابط را در سفره مردم مبرهن سازیم.
عضو هیئت رئیسه کمیسیون تلفیق برنامه هفتم همچنین ادامه داد: سفره مردم یکی از مهمترین مسائل کشور میباشد و ضرورت دارد تا همواره درصدد کسب رضایت مردم و افزایش قدرت خریدشان باشیم. خوشبختانه درجریان بررسی برنامه هفتم توسعه، به سفره مردم توجه بسیاری شده و موضوعات مهمی در این راستا مدنظر قرار گرفته است. کوششمان این است که شرایط اقتصادی مردم بهبود یابد و کالاهای اساسی و مصرفی خود را به صورت یارانهای دریافت کنند.
او خاطرنشان کرد: تلاشمان این است که توام با تقویت دیپلماسی اقتصادی و تجاری به حقوق مردم و بازنشستگان توجه شود و سفرهشان تقویت گردد. دراین میان به فکر دانش آموزان کشور نیز بودهایم و برنامههایی را در راستای تغذیه مدارس در نظر گرفتهایم.
وی در پایان این گفتوگو با تاکید بر جلوگیری از خام فروشی عنوان کرد: باید زیرساختهای کشور را تقویت کنیم و حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی را پررنگ سازیم. دیگر نکته قابل توجه این است که باید از خام فروشی در تمامی بخشها اعم از نفت، گاز، پتروشیمی، معادن، فولاد، کشاورزی و.. جلوگیری کنیم و زنجیره کامل را که حاوی ارزش افزوده است، برای کشور و مردم رقم بزنیم.
رمضانعلی سنگدوینی , مجلس شورای اسلامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.