لزوم تعطیلی هرچه سریعتر تهران و شهرهای قرمز کرونا
عبدالحسین روحالامینی، نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مجلس شورای اسلامی در مورد مدیریت ویروس کرونا و محدودیتهای اتخاذشده ستاد ملی مبارزه با کرونا در گفتوگو با «رسالت» گفت: بهتر است ابتدا این اصطلاح را مرور کنیم که ما هنوز در موج اول کرونا هستیم. کرونا تاکنون در موج اول سه پیک داشته و اکنون در پیک سوم هستیم. یعنی دو تا اوجگیری از بیماری و همهگیری این بیماری را پشت سر گذاشتهایم. اما تمام این ابتلاها جزء موج اول بوده است. در حال حاضر بسیاری از کشورها بهتازگی در حال سپری کردن موج دوم هستند.
وی افزود: همزمانی پیک سوم با موج بعدی و دوم کرونا که در پاییز و زمستان انتظار آن را میکشیم، کمی کار را دشوار کرده است. درواقع اگر تدابیری که در همهگیری اواخر اسفند و فروردین اندیشیده شد، بموقع تر و همهجانبهتر صورت میگرفت، این امکان وجود داشت که پیک دوم و سوم به این شدت نباشند.
روحالامینی ابراز کرد: تعطیلیهای هفته اول و دوم شروع سال به جلوگیری از شیوع این بیماری بسيار کمک کرد و همکاری و همراهی مردم نیز باعث کاهش ابتلا شد. حتی در میانه بهار و ابتدای تابستان به آمارهای ابتلای تکرقمی یا فوتی حدود ۳۰ نفر رسیدیم. بااینحال اکنون شاهد فوت روزانه بیش از ۴۵۰ نفر هستیم. اگر اقدامات مدیریتی همهجانبهتر و فراگیرتر انجام می شد، این ارقام میتوانست کمتر باشد. مانند همین مسافرت بینشهری که در چند مقطع رها یا دیرهنگام برای جلوگیری از آن اقدام شد و مردم قبل از اعلام ممنوعیتها، سفرهایشان را رفته بودند.
عدم اتخاذ تصمیمات فراگیر و همهجانبه؛ علت شیوع بیشتر کرونا
نماینده مردم تهران گفت: بهجز تعطیلی هفته اخیر که جلوتر ممنوعیتها اعلام شد، سفرهای بینشهری ابتلا را افزایش داد. بااینحال اثر ممنوعیت تردد بینشهری هفته گذشته تا دو هفته یا یک ماه دیگر به کاهش ابتلا کمک خواهد کرد و این تصمیم بسیار خوبی بود. از طرفی در مورد پروتکلهای مشاغل، جدیت لازم به کارگرها گفته نشد و اکنون نیز قرار شده است که مشاغل غیرضروری بعد از ساعت ۶ بعدازظهر تعطیل باشند که تصمیمی کاملا ناقص است و بسیاری موافقاند که اثر خاصی نداشته باشد.
روحالامینی خاطرنشان کرد: برآوردها نشان میدهد که بیشتر از ۴۰ تا ۵۰ درصد از مردم و اصناف اعتقادی به این محدودیت ندارند، به آن عمل نمیکنند يا مهم شمرده نمیشود. همچنین بحث حملونقل عمومی در شهرهای بزرگ بهویژه تهران و مدیریت ترافیک بهخوبی انجام نمیشود. زیرا مترو و اتوبوسها اصلیترین کانونهای انتقال به دلیل تراکم جمعیت هستند. ازآنجاکه بهاندازه کافی اتوبوس واحد نداریم. بنابراین شاید بهتر است در کوتاهمدت، زمان سفرها یا شیفتبندی کارهای مردم را کاهش داد.
عضو کمیسیون بهداشت اضافه کرد: بهگونهای که پیک رفتوآمد در صبح و بعدازظهر به ساعات مختلف روز منتقل شود. بهطور مثال یک عده صبح کارهایشان را انجام دهند و عده دیگر بعدازظهرها. مجموعه این اقدامات میتواند مؤثرتر، فراگیرتر و به هنگام تر باشد. زیرا دیر اتخاذ کردن برخی از تصمیمات، عدم فراگیری یا میزان اثر کمتر در بحث پیشگیری از ابتلای افراد میتواند دلیل شیوع بیشتر این بیماری باشد.
او ابراز کرد: مشکل اینجاست که ستاد ملی مبارزه با کرونا تا مدتی کار شبانهروزی و قرارگاهی برای جنگ همهجانبه و مبارزه با این ویروس منحوس را در دستور کار خود قرار نداده بود و دستگاهها متفاوت عمل میکردند. اکنون مدتی است که قرارگاه شکلگرفته است. اما مسئله اینجاست افرادی که ابوالمشاغل هستند و گرفتاریهای زیادی دارند نمیتوانند در این قرارگاه متمرکز عمل کنند. افرادی باید مشغول کار شوند که تمامقد به جنگ این ویروس بروند، وقت بگذارند و هماهنگیها را انجام دهند.
اصل تمرکز ما باید بر پیشگیری و درمان کوتاهمدت کرونا باشد
روحالامینی افزود: نکته آخر این است که اصل تمرکز ما باید بر پیشگیری باشد. باید تأکید کرد که باوجود تمام تلاشهایی که صورت میگیرد تا مدتها در ایران و جهان، درمان قطعی یا واکسنی که بتواند مدت طولانی ایمنی دهد وجود ندارد و نخواهد داشت و اگر هم پیدا شود دسترسی چندمیلیاردی کشورهای مختلف به آن سخت خواهد بود. حتی اگر واکسن مناسبی بازمان اثر دهی مناسب کشف شود تولید و تکثیر آن برای تمام کشورهای جهان، کاری سخت و زمانبر است. بنابراین تمرکز ما باید بر پیشگیری از ابتلای بیشتر افراد و درمان در مراحل کوتاهمدت باشد.وی گفت: در ابتدا باید تلاش کرد که با شناسایی بموقع از ابتلای بیشتر جلوگیری کرد. اکنون وزارت بهداشت در طرحی که با کمک محلات، مردم و گروههای جهادی و بسیج انجام میشود، شناسایی محله محور و جلوگیری از شیوع را به کمک مردم در دستور کار قرار داده و این کار بسیار مهم است. افرادی که علائم دارند باید جداسازی و نیازهای اولیه آنها به لحاظ معیشت و رسیدگی بهداشتی و درمانی برطرف شود و در ادامه از تردد آنها تا مسافتی محدود جلوگیری شود.
لازم است تعطیلی دوهفتهای تهران و شهرهای وضعیت قرمز، اجرایی شود
عضو کمیسیون بهداشت و درمان اشاره کرد: بااینحال این کار نهایی و تمامکننده نیست. اما تنفس و فرصت ایجاد میکند. تمام رؤسای دانشگاههای علوم پزشکی و دستاندرکاران شهرهای بزرگ و علمای اپیدمیولوژی و همهگیرشناسی این بیماری و کسانی که تجربههای این شرایط را دارند بهشدت توصیه و درخواست دارند که تعطیلی دوهفتهای تصویب شود. اما متأسفانه اکنون بیش از دو ماه است که در ستاد ملی مبارزه با کرونا یا دستگاههای مربوطه به جمعبندی و تصویب نرسیده است.
نماینده مردم تهران در مجلس تأکید کرد: امیدوار هستیم قبل از اینکه دیر شود تعطیلی دوهفتهای صورت گیرد زیرا تعطیلی دو هفته تهران و شهرهایی که شرایط قرمز دارند لازم است. این کانونهای آلوده باید شناسایی و پروتکلهای شدیدی در بحث قرنطینه، رفت آمد و مشاغل آنجا ایجاد شود و هر چه دیرتر این تصمیم اتخاذ شود عوارض بیشتر را شاهد خواهیم بود. بنابراین امیدوار هستیم بهسرعت موانع آن برطرف شود.
روحالامینی ادامه داد: ملاحظات اجتماعی، اقتصادی و امنیتی در قفلکردن یا تعطیلی همگانی وجود دارد و کشور ما نیز باید با آن دستوپنجه نرم کند. اما کشورهای بسیاری در دنیا برای موفقیت در مهار و کنترل بیماری کرونا در طول ۹ ماه گذشته چندین بار از این روش استفاده کردند و ما نیز از آنها جدا نیستیم. با توجه به اقلیم و زیستبوم کشور و مسائل اقتصادی که داریم دیر یا زود باید این کار را انجام دهیم تا تنفس و فاصلهای ایجاد شود و بتوانیم به انتهای پاییز و زمستان برسیم و از موج دوم کرونا عبور کنیم.
مشکل اصلی کمبود بودجه نیست، بلکه مدیریت و اتخاد شجاعانه رویکرد مؤثر است
او عنوان کرد که اگر ملاحظات اقتصادی برای این کار وجود دارد، پیشنهاد میشود که با دقت بیشتر از دفعه پیش انجام شود. زیرا دفعه قبل با اجازه رهبری یک میلیارد یورو از صندوق توسعه ملی برای مسائل درمانی و مبارزه با بیماری کرونا برداشت کردند و این بار باید دقت بیشتری صورت گیرد.
روح الامینی درانتها معتقد است که اگر پاندمی کرونا و اقدامات لازم به درستی مدیریت شوند، شاید نیازی به برداشت از صندوق توسعه ملی نیز نباشد. اما اگر ضرورت داشته باشد دولت می تواند تقاضا دهد و با اذن رهبری یک میلیارد یورو دیگر از صندوق توسعه ملی برداشت شود. اما بحث مهم، مدیریت و اتخاذ شجاعانه رویکرد مؤثر است. وگرنه کمبود بودجه می تواند با اذن رهبری حل شود. با این کار دیگر برای دولت و کسانی که مشکلات اقتصادی را یادآوری میکنند، بهانهای وجود نخواهد داشت.
بحران کرونا , تعطیلی دو هفتهای تهران , عبدالحسین روحالامینی , کرونا , کمیسیون بهداشت
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.