لزوم تعریف استانداردهای مصرف انرژی به ازای واحد تولید
عبدالعلی رحیمی مظفری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: عمده مصرف انرژی در فصل زمستان مرتبط با بخشهای خانگی میباشد. پس از بخش خانگی بیشترین میزان مصرف در بخش صنعت میباشد. بخش کشاورزی استفاده چندانی از گاز ندارد و بیشترین میزان مصرف انرژی این بخش مرتبط با برق و در فصل تابستان میباشد.
وی افزود: به طورحتم صرفه جویی در بخش خانگی کمک بسیار موثری را رقم خواهد زد چراکه در اوج سرما اغلب مصرف در بخش خانگی خواهد بود و این مصرف در مقایسه با میزان مصرف دیگر کشورها به چندین برابر میرسد. رحیمی مظفری تصریح کرد: منظور از صرفهجویی استفاده مناسب و بهینه میباشد. بنابراین درصدد کاهش رفاه مردم نیستیم و درخواستمان عدم استفاده مردم از فضای گرم و مطلوب نیست. تنها با اندکی صرفه جویی میتوان قسمت عظیمی از ناترازی انرژی را در فصل زمستان جبران کرد. عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره میزان مصرف انرژی در حوزه صنعت همچنین خاطرنشان کرد: با رویکردهای حال حاضر نمیتوان امید داشت که دراین بخش به میزان مصرف مطلوب دست یابیم. تا زمانی که شدت مصرف انرژی بر واحد تولید کالا لحاظ نگردد و استاندارد مصرف انرژی به ازای واحد تولید تعیین نشود، شاهد بهینهسازی مصرف انرژی در حوزه صنعت نخواهیم بود.او متذکر شد: بسیاری از افراد به منظور بهینهسازی مصرف انرژی در حوزه صنعت پیشنهاد آزادسازی قیمتها در بخش صنعتی را مطرح میکنند. این روند تنها قیمتهای خروجی را در بخش صنعت افزایش خواهد داد و بار خود را بر دوش مردم خواهد انداخت. در این راستا ضرورت دارد تا شرایط رقابتی را به شکل مطلوب ایجاد کنیم تا کارخانههای کشور بتوانند محصولات را با وضعیت انرژی مطلوب و قیمت پایین تر در بازار عرضه کنند.
بیشک این روند فضای رقابتی را رقم خواهد زد و در بهینهسازی مصرف انرژی اثرمثبت خواهد داشت.وی با بیان اینکه ذخیرهسازی گاز در حوزههای کلان اثرگذار خواهد بود، یادآور شد: وزارت نفت و شرکت ملی نفت و گاز میتوانند در این بخش ورود پیدا کنند. در مخازن کوچک تعبیه شده نمیتوان اقدامات موثری را در راستای ذخیره سازی گاز رقم زد. او با بیان اینکه ذخیره سازی گاز در صنایع هزینه بسیار بالایی را رقم خواهد زد، بیان کرد: استفاده از سوخت دوم و مخازن دوم سوخت مایع گامی موثر است اگرچه که این روند نیز شرایط ویژهای را برای مصرف کنندگان حوزه صنعت ایجاد میکند و آنها را ناچار از به کارگیری مشعلهای دوگانه سوز و وسایل مصرفی دوگانه سوز خواهد کرد. رحیمی مظفری گفت: استفاده از لوازم مصرفی دوگانه سوز هزینههای گزافی را بر دوش صنعت خواهد داشت اما گامیموثر خواهد بود. مهمترین مولفه پیشنهادی حال حاضر بهینهسازی مصرف در بخش خانگی است؛ این صرفه جویی به چندین روش پیشنهاد میگردد و نخست استفاده از لوازم استاندارد گازسوز میباشد. مادامی که یک وسیله گازسوز چندین برابر یک وسیله استاندارد گازی در دنیا انرژی مصرف میکند، نمیتوانیم توقع صرفه جویی داشته باشیم و این امر را از مردم مطالبه کنیم.
وی همچنین ادامه داد: الزام کارخانههای کشور به تولید لوازم انرژی بر با برچسب انرژی بالا و کم مصرف یکی از مهمترین موضوعاتی است که میبایست در شرایط فعلی به عنوان یک سیاست موردتوجه قرار دهیم. عضو هیئت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پایان این گفتوگو اظهارکرد: استفاده از پنجرههای دوجداره و همچنین مصالح استاندارد ساختمانی در حوزه انرژی از دیگر مولفههای قابل توجه است که میتواند نتایج خوبی را برای بهینهسازیمصرف انرژی رقم بزند.
عبدالعلی رحیمی مظفری , مجلس
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.