لزوم برنامهریزی درست برای اعمال سیاستگذاری و نظارت بر بخش کشاورزی
رحمت الله نوروزی، نماینده مردم علی آباد کتول و نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» اظهارکرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی همواره بر امر خودکفایی و امنیت غذایی تأکید داشتهاند و همواره از ضرورت این مهم سخن گفتهاند. از طرفی دیگر به موجب جنگ اوکراین و روسیه نیز دریافتیم که میبایست اهتمام ویژه نسبت به مؤلفه امنیت غذایی داشته باشیم. متأسفانه علیرغم تاکیدات و مبرهن شدن ضرورت این امر اما در روند بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه به این موضوع آن طور که میبایست پرداخته نشد.
وی با اشاره نسبت به حمایت کمیسیون کشاورزی از امنیت غذایی در برنامه هفتم و توجه به برنامههای توسعهمحورافزود: کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی حمایت خود مبنی بر لزوم توجه به امنیت غذایی در برنامه هفتم را اعلام کرده و طی نشستهای مختلف نیز به بررسی این موضوع پرداخته است.
او با اشاره به نشست کمیسیون کشاورزی با دستگاههای حوزه اجرایی بخش کشاورزی میافزاید: امیدواریم به سبب نشستهای برگزار شده کمیسیون با دستگاههای اجرایی مربوطه، همکاری لازم به عمل آید و با توجه اعضای کمیسیون تلفیق این موضوع در صحن علنی مطرح شود و توجه ویژه نسبت به امنیت غذایی در برنامه هفتم توسعه اعمال گردد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت توجه به حوزه سیاستگذاری و اعتبارات تصریح کرد: ضرورت دارد تا در حوزه سیاستگذاری برنامه ریزی درست داشته باشیم و نظارت بیش از پیش را در دستورکار قرار دهیم. همچنین نیاز است تا نسبت به اعتبارات توجه ویژه داشته باشیم.
او با اشاره به لزوم اتخاذ برنامه مناسب برای مدیریت مصرف آب در کشور، همچنین ادامه داد: توجه به موضوعی همچون آب بسیار حائز اهمیت میباشد؛ درشرایط حال حاضر کشور با بحران آب مواجه است و ۹ میلیاردمتر مکعب مصرف آب کشاورزی کشور است. بیشک نیاز است تا نسبت به شیوه آبیاری اعم از آبیاری قطرهای توجه ویژه داشته باشیم و آن را تقویت کنیم. نماینده مردم علی آباد کتول با اشاره به کشت قراردادی همچنین خاطر نشان کرد: سیاست الگوی کشت باید عملیاتی شود. دولت سیزدهم پس از ۵۰ سال این موضوع را مطرح کرده و حال ضرورت دارد تا این مهم عملیاتی شود و دیگر در سطح نوشتارباقی نماند. بیشک الگوی کشت میبایست با اقدامات عملی همراه شود و اعتبارات لازم آن دیده شود.
او در پایان این گفتوگو با بیان اینکه باید الزامات مورد نیاز کشاورزان را فراهم و آنها را ترغیب به کشاورزی کنیم، متذکر شد: کاشت، داشت و برداشت باید بیش از گذشته موردتوجه قرار گیرد. اکنون نیازمند الزاماتی همچون تأمین کود، بذر و سم میباشیم. فراموش نکنیم که تمامی کشورهای دنیا در موضوع امنیت غذایی توجه ویژه دارند و اقدامات اساسی را در دستورکار قرار میدهند؛ برخی نیز به سبب حمایت از این روند یارانه میدهند و حمایت مالی میکنند. بنابراین ضرورت دارد تا از کشاورزان حمایت ویژه داشته باشیم.
رحمت الله نوروزی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.