لرستان؛ دیار غیوران مهمان‌نواز - روزنامه رسالت | روزنامه رسالت
شناسه خبر : 71488
  پرینتخانه » اجتماعی, اسلایدر, سیاسی, مطالب روزنامه تاریخ انتشار : ۰۴ شهریور ۱۴۰۱ - ۲۲:۰۰ |
بازدید میدانی رئیس مجلس از استان لرستان با استقبال گرم مردم این استان همراه بود

لرستان؛ دیار غیوران مهمان‌نواز

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که عصر روز چهارشنبه برای انجام دومین نظارت ستادی خود در سفری دو روزه وارد استان لرستان شدو از پروژه‌های صنعتی و عمرانی شهرستان‌های الیگودرز، دورود و ازنا بازدید  و  در جلسه شورای برنامه ریزی استان شرکت کرد. رئیس مجلس همچنین از بامداد پنج شنبه سوم شهریورماه 1401 برنامه های روز دوم نظارت ستادی خود را آغاز کرد.
لرستان؛ دیار غیوران مهمان‌نواز

محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی که عصر روز چهارشنبه برای انجام دومین نظارت ستادی خود در سفری دو روزه وارد استان لرستان شدو از پروژه‌های صنعتی و عمرانی شهرستان‌های الیگودرز، دورود و ازنا بازدید  و  در جلسه شورای برنامه ریزی استان شرکت کرد. رئیس مجلس همچنین از بامداد پنج شنبه سوم شهریورماه ۱۴۰۱ برنامه های روز دوم نظارت ستادی خود را آغاز کرد.
به گزارش تسنیم، رئیس مجلس شورای اسلامی و نمایندگان استان لرستان در روز دوم نظارت ستادی، از قلعه تاریخی فلک الافلاک به عنوان یکی از آثار ملی کشور بازدید کردند.محمدباقر قالیباف که به منظور انجام دومین نظارت ستادی خود عازم استان لرستان شده است و به همراه نمایندگان این  استان  با حضور در شهر خرم آباد، از قلعه باستانی فلک الافلاک به عنوانی یکی از چهار جاذبه برتر گردشگری کشور که مشکلاتی در زمینه ثبت جهانی آن وجود دارد بازدید کرد.بخشی از محوطه اطراف قلعه فلک‌ الافلاک از سالیان گذشته در اختیار نهادهای نظامی بوده که بخشی از آن آزادسازی و به باغ گلستان تبدیل شده است، مسئولین این قلعه از رئیس قوه مقننه درخواست داشتند تا اقدامات لازم برای تسهیل در روند آزادسازی اراضی باقی مانده حومه قلعه صورت گیرد.قلعه تاریخی فلک‌الافلاک در سال ۱۳۴۸ به شماره ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است. این قلعه بر روی تپه‌ای باستانی در مرکز خرم‌آباد بنا شده و در منابع تاریخی نام‌هایی از جمله دژ شاپورخواست، سابر خاست و قلعه خرم‌آباد بر آن نهاده شده است.
محمدباقر قالیباف و نمایندگان لرستان در ادامه نظارت ستادی خود از این استان با حضور در بروجرد از شرکت تولیدی و صنعتی سامان کاشی این شهرستان بازدید کرد. این پروژه که از سال ۱۳۹۵ تا مهر ماه ۱۴۰۰ تعطیل بوده از سه ماه گذشته آماده راه‌اندازی شده‌است.
رئیس مجلس پس از اتمام بازدید از سامان کاشی بروجرد با مشاهده مردم مقابل کارخانه به میان آن‌ها رفت. مردم مراجعه‌کننده مشکلات خود را در مورد مسائل مختلف شخصی و شهرستانی با رئیس مجلس شورای اسلامی در میان گذاشتند.
بازدید از کارخانه سامان کاشی بروجرد پنجمین بازدید رئیس مجلس و نمایندگان لرستان در دومین روز از نظارت ستادی بود. قالیباف در پایان این نظارت‌های ستادی  در نشست شورای اداری این استان شرکت کرد.شهرستان بروجرد به‌دلیل معادن غنی سیلیس مورد توجه سرمایه‌گذاران برای احداث کارخانه سیلیکون و تولید فرآورده‌های این ماده قرار گرفته است، به‌همین منظور عملیات اجرایی کارخانه سیلیکون متال در پنج فاز و زمینی به‌وسعت ۸۰ هکتار در این شهرستان سال ۱۳۸۸ آغاز شد.کاربرد سیلیکون متال در زمینه‌های آلومینیوم، صنایع شیمیایی، فولاد، شیشه‌سازی، صنعت فولاد و الکترونیک است و کشور با راه‌اندازی کارخانه سیلیکون متال بروجرد جزء ۵ کشور برتر دنیا در زمینه ایجاد شهرک‌های متمرکز سیلیکون قرار می‌گیرد.
نخستین فاز کارخانه سیلیکون متال بروجرد با تولید فلز سیلیسیوم با خلوص ۹۹ درصد قرار بود که با ظرفیت ۲۰هزار تن در سال تا پایان ۱۳۹۱ به بهره‌برداری برسد. به‌خلاف وعده مظاهری مجری وقت شهرک صنعتی نانوتکنولوژی و سیلیکون ایران فاز نخست این کارخانه در سال ۱۳۹۱ افتتاح نشد و احداث این فاز پنج سال طول کشید تا با سرمایه‌گذاری ۳۰میلیون یورو در بهمن ۱۳۹۶ به بهره‌برداری برسد.فاز نخست کارخانه سیلیکون متال بروجرد با ظرفیت تولید حدود ۱۷هزار تن سیلیکون متال به‌مدت چهار سال فعال بود، اما این پروژه به‌دلیل نبود تسهیلات و سرمایه لازم از سوی سرمایه‌گذار در سال ۱۴۰۰ و دولت قبل تعطیل شد و بیش از  ۲۰۰ کارگر بیکار شدند.
رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان دومین نظارت ستادی خود، با حضور در شهرستان سلسله، از شبکه فاضلاب شهر الشتر بازدید کرد.مطالعات این پروژه از سال۱۳۷۵ آغاز شده و در سال ۱۳۹۶ اجرای تصفیه خانه آغاز شده است.
بر اساس گزارش ارائه شده در این نظارت ستادی بخش ساختمان تصفیه خانه الشتر پیشرفت ۵۵ درصدی داشته و ۹۰ درصد شبکه و خط انتقال آن اجرا شده است و برای تکمیل و به بهره‌برداری رسیدن به حدود
۱۸۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. با تکمیل این شبکه ۴هزار انشعاب فاضلاب شهر الشتر متصل می‌شود.لازم به ذکر است در جریان این نظارت ستادی تعدادی از مردم منطقه در گفت‌وگوی چهره به چهره با رئیس مجلس شورای اسلامی خواسته‌های خود را که عمدتاً در راستای رفع محرومیت‌ها از شهرستان سلسله و استان لرستان بود را مطرح کردند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی در دومین روز از نظارت ستادی خود از استان لرستان، با حضور در روستای محروم سرمرنگ شهرستان دلفان، پس از دیدار با خانواده شهید مومن علی حسینی، با مردم این روستا به صورت چهره به چهره گفت‌وگو کرد.
وی در جمع مردم سرمرنگ با تاکید بر اینکه اولویت اول ما در مجلس یازدهم موضوع محرومیت‌زدایی است، گفت: با این سرکشی بیشتر با مشکلات مردم منطقه آشنا شدیم و قول می‌دهم رفع نارسایی ها را مورد پیگیری قرار دهم، همانگونه که امام خمینی (ره) فرمودند شما ولی نعمتان ما هستید و پای کار دفاع از نظام، انقلاب و کشور هستید.
رئیس مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: امام خمینی (ره) فرمودند کسانی تا آخر پای این انقلاب و نظام می‌مانند که طعم استضعاف را چشیده باشند. از این رو مکلف هستیم زندگی و کار شما را در اولویت خود قرار دهیم، تلاش می‌کنیم بخشی از مشکلات و سختی ها را از دوش شما برداریم.محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس در دومین روز نظارت ستادی خود از روستای سرمرنگ میربگ جنوبی در دلفان بازدید کرد. تعداد زیادی از روستاهای این شهرستان به‌سبب پراکندگی و واقع‌شدن بسیاری از روستاها در مناطق صعب‌العبور از کمترین امکانات زندگی محرومند. یکی از محروم‌ترین مناطق دلفان دهستان «میربگ جنوبی» است، دهستانی که هنوز برخی از روستاهای آن از ساده‌ترین و ضروری‌ترین امکانات برخوردار نیست.دهستان «میربگ جنوبی» با ۲۸۲ کیلومتر مربع مساحت در بخش مرکزی شهرستان دلفان قرار دارد و به‌لحاظ زیرساخت‌ها با مشکلات جدی مواجه است. این دهستان با هزار و ۶۶۵ خانوار بر اساس سرشمار سال ۱۳۹۵  همچنان با مشکلاتی از قبیل گازرسانی، تأمین آب شرب، بهسازی واحدهای مسکونی فرسوده و مشکلات ریز و درشت دیگر دست‌وپنجه نرم می‌کند.رفع مشکلات دهستان میربگ جنوبی کمک شایانی به بهبود وضعیت زندگی مردم این مناطق و جلوگیری از مهاجرت روبه رشد آن‌ها به کلان‌شهرها می‌کند.
روستای سرمرنگ دهستان میربگ جنوبی به‌سبب قرارگرفتن در مسیر ارتباطی امامزاده پیرمحمد و مجاورت با کوه شگفت‌انگیز مهراب‌کوه می‌تواند به یکی از قطب‌های گردشگری روستایی در استان لرستان تبدیل شود.
قالیباف در دومین روز از نظارت ستادی خود به لرستان از اراضی کشاورزی و منابع طبیعی استان بازدید کرد.استان لرستان دارای ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی است که فقط ۲۰۰ هزار هکتار آن آبی است و مابقی به صورت دیم است و این در حالی است که لرستان چهارمین استان پربارش کشور است و سالانه ۱۲ میلیارد متر مکعب روان‌آب بدون استفاده از استان خارج می شود.
 تخصیص حق‌آبه همواره مطالبه مهم مردم، مسؤلان و کشاورزان استان لرستان از رئیس‌ قوه مجریه و مقننه است
محمدباقر قالیباف در روز نخست سفر به لرستان به شهرستان‌های ازنا، الیگودرز و دورود سفر کرد و در روز دوم سفر به این استان نیز  با همراهی نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس به کوهدشت وارد شد.
رئیس مجلس با حضور در محل سد معشوره از نزدیک در جریان ضرورت احداث این سد قرار گرفت. سد و نیروگاه معشوره بر روی رودخانه کشکان و ساختگاه آن در حدود یک کیلومتر پایین‌تر از محل تلاقی دو شاخه تشکیل‌دهنده کشکان است.موقعیت توپوگرافی این سد برابر ۴۷ درجه و ۵۰ دقیقه طول شرقی، ۳۳ درجه و ۴۸ دقیقه عرض شمالی و در ۹۰ کیلومتری غرب شهر خرم‌آباد، ۴۰ کیلومتری جنوب شهر نورآباد و در ۴۵ کیلومتری شمال شهر کوهدشت است.رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان بازدید از شرکت پتروپالایش خورشید زاگرس، گفت: پلدختر با توجه به مجاورت در کنار تنگه فنی، جای محرومی نیست و بر روی گلوگاه انرژی کشور قرار دارد
 رئیس مجلس شورای اسلامی در دومین روز از نظارت ستادی خود با حضور در شهرستان پلدختر، از شرکت پتروپالایش خورشید زاگرس این شهرستان بازدید کرد و در دیدار با مسئولان این واحد تولیدی، گفت: پلدختر با توجه به مجاورت در کنار تنگه فنی، جای محرومی نیست و بر روی گلوگاه انرژی کشور قرار دارد.
این مجموعه در شهرک صنعتی پلدخترواقع در استان لرستان احداث و فاز اول این کارخانه در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ در زمان وعده ۲ ساله‌ای که به مردم داده شده بود به بهره‌برداری رسید. مینی پالایشگاه پنج هزار بشکه‌ای با سه هزار میلیاردریال هزینه در زمینی به مساحت ۱۲ هکتار به عنوان اولین واحد در شهرک صنعتی پلدختر افتتاح شد. این واحد صنعتی مواد اولیه‌ای مانند نفت خام‌، میعانات گازی، وکیوم باتوم و ته ماند برج تقطیر را بعنوان خوراک ورودی دریافت نموده و محصولاتی مانند انواع قیر، انواع فرآورده های نفتی و انواع حلال‌ها را تولید می کند.
لازم به ذکر است که مردم و شهردار شهر تازه تاسیس سراب حمام که در مجاورت این پالایشگاه قرار دارد در گفت‌وگوی بی‌واسطه با رئیس مجلس به بیان مشکلات خود در زمینه آسفالت خیابان‌ها و تامین آب شرب پرداختند.کاظمی، نماینده مردم پلدختر در مجلس شورای اسلامی نیز در جریان این نظارت ستادی مشکلات این شهرستان در حوزه تامین آب شرب و کشاورزی، استمهال دو ساله تسهیلات بانکی سیل زدگان، تکمیل خط راه‌آهن و تکمیل و راه‌اندازی کارخانه تولید کاغذ از سنگ را مطرح کرد.

|
به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.