قیمت جهانی فلز زرد در منحنی سقوط
نفیسه امامی
خوشبینی ناشی از تولید واکسن کرونا و چشمانداز پایان زودتر همهگیری کرونا در حال کاهش جذابیت سرمایهگذاری در بازارهای امنی مانند بازار طلا شده است. در همین رابطه قیمت جهانی طلا در آغاز معاملات دیروز تحت تأثیر امید به واکسن بازهم رو به کاهش گذاشت.
به گزارش رویترز، قیمت هر اونس طلا دیروز با ۱٫۰۲ درصد کاهش به ۱۷۶۹ دلار و ۵۱ سنت رسید. قیمت طلا در مسیر کاهش ماهانه ۵٫۹ درصدی در ماه نوامبر قرار دارد که بیشترین افت ماهانه از نوامبر ۲۰۱۶ تاکنون است. قیمت این فلز گرانبها در معاملات آتی دیروز برای تحویل در ماه فوریه ۲۰۲۱ با ۰٫۸۹ درصد کاهش به ۱۷۷۲ دلار و ۲۰ سنت رسید.
امید به ساخت واکسن کرونا باعث به وجود آمدن خوشبینی در بین سرمایهگذاران شده و ریسکپذیری آنها را برای فروش طلا و خرید سرمایههای ریسک داری مانند سهام افزایش داده است. بهواسطه این چشمانداز و امید به ترمیم اقتصاد در دنیا شاخصها در بازارهای بورس هم تقویت شده است. کاهش تمایل به خرید طلا، سرمایهگذاری در این بازار را کاهش داده و قیمت آن نیز به مدار نزولی بازگشته است، اما بهرغم تداوم کاهش قیمت طلای جهانی، انتظار میرود این روند موقتی و مقطعی باشد و بازهم طلا به سیاق سابق به منحنی و به رشد خود بازگردد.
روند نزولی قیمت طلا مقطعی است
میثم رادپور در گفتوگو در با «رسالت»، روند کاهشی نرخ طلای جهانی را موقتی دانست و گفت: این روند نزولی دوباره به روال صعودی برمیگردد، زیرا واکسن کرونا امیدواری در نابودی این بیماری را به وجود آورده است و اقتصاد به وضعیت سابق آن بازخواهد گشت. آنچه که باعث سقوط قیمت طلا شد خود کرونا نبود، بلکه اقدامات بانک مرکزی آمریکا برای درمان کرونا بود.
وی ادامه داد: بانک مرکزی آمریکا سه تریلیون دلار پول به جامعه تزریق کرد و علاوه بر آن بسته محرک اقتصادی ۲٫۷ تریلیون دلاری توسط دولت داده شد. انتظار میرود دولت در سال ۲۰۲۱ نیز بسته محرک اقتصادی دیگری را تزریق کند. درنتیجه این اقدامات ۲۵ درصد حجم نقدینگی در آمریکا افزایش پیدا کرده و ترازنامه بانک مرکزی در حدود ۷۰ درصد رشد داشته است، اما بانک مرکزی بازهم به خرید اوراق بهادار ادامه میدهد که باعث شده کسری بودجه این کشور سر به فلک بکشد.
رادپور، بازار بدهی آمریکا را بزرگتر و ریسکپذیرتر عنوان کرد و افزود: با وجود شرایط فعلی در آمریکا به نظر نمیرسد، روند کاهشی نرخ دلار جهانی ادامه داشته باشد. آثار اقدامات آمریکا برای تسکین آثار کرونا در اقتصاد بهجا مانده است که یکی از پیامدهای آن افزایش قیمت طلا خواهد بود.
این کارشناس اقتصادی روند نزولی قیمت جهانی طلا را مقطعی عنوان کرد و ادامه داد: در کوتاهمدت هر اتفاقی میتواند رخ بدهد، اما آن چیزی که امروز از بازار دیده میشود ریخته شدن قیمت طلاست، چون اقتصاد در همه دنیا تغییرات زیادی کرده است. نرخ بهره بودجه فدرال از
یک و نیم درصد به صفر رسیده و نرخ بهره بلندمدت به یک درصد رسیده است. با وجود فضایی با این اندازه کاهش بهره، نمیتوان انتظاری بهجز بالا رفتن قیمت طلا داشت.
رادپور به کسری بودجه شدید آمریکا در پی شیوع کرونا اشاره کرد و یادآور شد: دولت آمریکا سه و نیم تریلیون دلار کسری بودجه دارد که فقط در زمان جنگ جهانی دوم چنین کسری بودجهای را تجربه کرده بود. در آمریکا نرخ بهره واقعی منفی شده و بر اساس اوراق خزانه ۱۰ساله به منفی ۹۴ درصد رسیده است. به این معنی که اگر اوراق خزانه ۱۰ساله خریداری کنید نهتنها سودی نصیب شما نمیشود، بلکه قدرت خرید شما سالانه ۹۴ درصد کاهش پیدا میکند.
وی یادآور شد: در چنین شرایطی نمیتوان به پایین آمدن قیمت طلا امیدوار بود. همواره بازارها دچار overreaction (واکنش افراطی) یا Underreaction (تحت کنترل) میشوند و اکنون طلا overreaction به بازار نشان داده است. بازار سهام بعد از بحران کرونا رشد صعودی پیدا کرد، درحالیکه ۳۳ درصد از تولید ناخالص داخلی در آمریکا کاهش یافت و نرخ رشد تولید ناخالص نمیتواند امسال روی مثبتی ببیند. پیشبینی برای ادامهدار بودن روند نزولی قیمت طلا در جهان بیشتر به خوشبینی شبیه است.
رادپور با اشاره به کاهش قیمت جهانی طلا و ارتباط آن باقیمت طلا در داخل بیان کرد: بهطور قطع پایین آمدن قیمت طلا در داخل، متأثر از قیمت اونس جهانی است و این دو مؤلفه با یکدیگر در ارتباط هستند. گاهی حباب قیمتی در داخل به وجود میآید مانند اینکه اونس چند دلار کاهش پیدا میکند، اما قیمت سکه پایین نمیآید، اما چنانچه تغییر عمدهای در قیمت طلای جهانی رخ دهد، تغییر قابلاعتنایی در قیمت طلا در داخل هم به وجود میآید.
طلا , قیمت طلا , نفیسه امامی
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط رسالت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.